“Ο Άρης πρέπει να βρει άμεσα 1.000.000 ευρώ! Όλοι να βάλουμε πλάτη”!

Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας «Financial Business Systems», Δημήτρης Καμπούρης, μίλησε σχετικά με την πρότασή του για την επόμενη μέρα του Άρη.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο “Αθλητικό Μετρόπολις”:

«Ο Άρης πρέπει να περάσει τη μεταβατική του περίοδο. Πρέπει να σχεδιάσει το πώς θα αντιμετωπίσει τον πρώτο μήνα της ανάγκης του 2014 και αν παίξει στη Football League τη σεζόν 2014-15. Τα νούμερα έχουν μεγάλη σημασία και είναι συγκεκριμένα.

Ο Άρης μπορεί να πείσει πως είναι βιώσιμη επιχείρηση. Το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ΠΑΕ της χώρας μας οφείλεται πως δεν ανταμώθηκε η οικονομική επιστήμη με την επιχειρηματικότητα. Μια χώρα που πριν λίγα χρόνια κέρδισε το EURO, σήμερα οι ομάδες της χώρας αυτής ψάχνουν να βρουν ΑΦΜ. Στις άλλες χώρες μιλάνε για το ποδόσφαιρο σαν ποσοστό του ΑΕΠ.

Εδώ ζητάμε να μας μειώσουν τα χρέη. Αφού θέλουμε ΠΑΕ, θα πρέπει να μιλάμε σαν επιχειρηματίες. Δεν μπορεί να παρελαύνουν διοικήσεις χωρίς επιχειρηματικές γνώσεις. Στην Ελλάδα είμαστε πάντα πρόχειροι για αυτό δημιουργήσαμε κι ένα σάπιο ποδόσφαιρο.
Ο Άρης θα πρέπει να περάσει μια πολύ δύσκολη περίοδο, που ονομάζουμε μεταβατική περίοδο.

Πρέπει να αντιμετωπίσει τα άμεσα προβλήματα των επόμενων δύο μηνών και ως το τέλος του 2014. Να κάνει ένα μεταβατικό προϋπολογισμό και να δει με τι προϋπολογισμό μπορεί να σταθεί στη Football League.

Το οικονομικό πρόβλημα και η λύση του είναι αυτό που προσδιορίζει σε ποια κατηγορία θα παίξει ο Άρης. Θα πρέπει να κάνει ένα μίνιμουμ προϋπολογισμό που θα του επιτρέπει να παίξει στη Football League. Μια ομάδα που πέφτει από την Α στη Β τα έσοδά της είναι 1 προς 10».

Όσο για το ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει ο σύλλογος, είπε: 

«Χρειάζεται να υπάρχει όραμα. Το άρθρο 106 ια είναι μια ειδική περίπτωση, όπως το άρθρο 99. Αυτές είναι έσχατες λύσεις. Ο Άρης πρέπει να βρει πόρους, περίπου 1 εκατ. ευρώ, για να λύσει τα άμεσα προβλήματά του. Το πρώτο και βασικό πρόβλημα είναι με τους παίκτες και τους μάνατζερ, κάνοντας κάποιους διακανονισμούς. Στην κατάσταση που βρίσκεται ο Άρης, όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτη.

Δε γίνεται ένας πιστωτής των 10.000 ευρώ να τον οδηγήσει σε πτώχευση. Το πρόβλημα του δημοσίου και των λοιπών πιστωτών λύνεται πιο εύκολα. Σίγουρα, έχει να κάνει και με το που θα παίζει ο Άρης.
Από κει και πέρα, πρέπει να δημιουργήσει το κλίμα και με στοιχεία ότι κάτι καινούριο γίνεται. Ο επενδυτής δεν έρχεται να πληρώσει το ΙΚΑ και τους φόρους. Για να επενδύσει θέλει προσδοκία.

Να τρέξει το business plan των υποδομών, που σημαίνει μία εταιρεία όπως η «Σαμαράς και συνεργάτες» να παρουσιάσουν μια μακέτα για το γήπεδο και μια προμελέτη, να την πάρει μία άλλη εταιρεία να κάνει ένα επιχειρησιακό σχέδιο, να δώσει μια συνέντευξη Τύπου η διοίκηση του Άρη και να πει πως ο Άρης θα είναι έτσι από δω και πέρα κι έτσι θα μπορούμε να μιλάμε με επιχειρηματικούς όρους. Έτσι, θα ανοίξει μια πόρτα και μια προοπτική για να προσελκυθεί κάποιος επενδυτής.

To Top