Ο Άρης σε… κώμα, η αόρατη διοίκηση και ο γόρδιος δεσμός

Η οργή του κόσμου εκφράστηκε μετά τον αγώνα του Σαββάτου επί «αδίκων και δικαίων». Λαϊκά δικαστήρια, κραυγές, αποδοκιμασίες. Αμέτρητα γιατί.

Ο Άρης δεν κέρδισε τον Πανθρακικό, βρίσκεται σε κώμα, έχοντας επαφή με το βαθμολογικό περιβάλλον, μόνο με μηχανική (μαθηματική) υποστήριξη και βρίσκεται με το ένα πόδι στην «κόλαση».

Δεν καλοπιάνουμε τον κόσμο, αλλά καταθέτουμε την αλήθεια και την πραγματικότητα. Μόνο αυτή. Οι φίλαθλοι άφησαν και τα λαρύγγια τους στο γήπεδο. Όλοι οι άλλοι ήταν απόντες. Παίκτες (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων), τεχνικό τιμ (το πέμπτο από το ξεκίνημα της χρονιάς, δείγμα της κρίσης), διοίκηση (κυρίως αυτή).

Ήταν ακόμη μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του κιτρινόμαυρου συλλόγου. Χρειάζεται κουράγιο και δύναμη για την καταγράψεις, πολύ περισσότερο για να την δεις κατάματα.

Ο Άρης είναι σε κώμα γιατί ξεκίνησε την χρονιά με «κάτι σαν» διοίκηση με τη διοικούσα που ήθελε να διοικήσει, αλλά προέκυπταν ενστάσεις, διχογνωμίες κι εμπόδια, κάποια στιγμή είχε την one man show διοίκηση με τον… φιλόδοξο διευθύνοντα και τον εξ απορρήτων μάνατζερ του, μετά απέκτησε διοίκηση Πρωτοδικείου, αλλά σε κάθε περίπτωση, γιατί η διοίκηση της Κοινωνίας Μελών αποδείχθηκε και τότε και (κυρίως) τώρα αόρατη και ανεπαρκής, σε σημείο εγκληματικής διαστροφής.

Υπάρχει η πεποίθηση, πια, στον κόσμο ότι λειτούργησαν τεχνικές εφησυχασμού και… ύπνωσης του κόσμου, ειδικά από τον Ιανουάριο και μετά, ώστε να καλυφθούν τα εγκλήματα του παρελθόντος και να οδηγηθεί ο Άρης στο απόσπασμα.

Ο Άρης τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος δεν εξαρτάται πια από τον ίδιο για να επιβιώσει. Αγωνιστικά δεν έπεισε ούτε αυτό το Σάββατο. Διοικητικά; Με πυροτεχνήματα περιμένει να κερδίσει τον πιο σκληρό και βρώμικο πόλεμο των τελευταίων δεκαετιών.

Κάποιοι πιο βιαστικοί, ρεαλιστές ή όπως θέλετε πείτε τους, μιλούν ότι ο Άρης απώλεσε κάθε ευκαιρία, ότι δεν υπάρχει ελπίδα. Υπάρχει, όμως, ένας γόρδιος δεσμός. Πρέπει να λυθεί είτε με τον έναν, είτε με τον άλλο τρόπο ώστε να βρεθεί λύση και να παραμείνει η ομάδα στην Σούπερ λίγκα με κάθε κόστος, με οποιαδήποτε θυσία και με κάθε μέσο.

To Top