ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ο Άρης «σκούπισε» Λεβαδειακό (2-0) και… Τάση και πέτυχε το «τρία στα τρία»!

Στο καμίνι του «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Άρης «σκούπισε» Λεβαδειακό και… διαιτητή Τάση, πέτυχε το «τρία στα τρία» με σκορ 2-0 και παραμένει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα! Γιουνές (21΄)και Γκαρσία (57΄) σκόραραν για τους «κιτρινόμαυρους», έπιασε πέναλτι-εφεύρεση του Ηπειρώτη Τάση ο Κουέστα (65΄)!

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Έτσι ξεκίνησε ο Ερέρα…

Δίχως εκπλήξεις η αρχική ενδεκάδα από τον Πάκο Ερέρα. Κουέστα στο τέρμα με τους Τζανακάκη, Βέλεθ, Δεληζήση και Μενέντεθ στην άμυνα. Μπάσα-Ματίγια στη μεσαία γραμμή και πίσω από τον φουνταριστό Γιουνές, οι Γκάμα, Ματέο και Ντιγκινί. Οι τρεις τους μάλιστα, άλλαζαν συνεχώς θέσεις στο ματς.

Πίεση από την αρχή!

Ο Άρης μπήκε… φουριόζος με στόχο το γρήγορο γκολ και θα μπορούσε να το πετύχει μόλις στο 3΄αν το απευθείας χτύπημα φάουλ του Ματίγια, από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, δεν περνούσε ξυστά από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Επασί! Ο Λεβαδειακός απείλησε δίχως αποτέλεσμα στο 10΄με τον Σουμπίνιο να σουτάρει λίγο άουτ από τα δεξιά. Οι «κιτρινόμαυροι» απείλησαν με τον Γιουνές στο 15΄με το σουτ του Τυνήσιου να καταλήγει από τα αριστερά στην αγκαλιά του Επασί. Οι φιλοξενούμενοι είδαν στο 18΄τον Κουέστα να αποκρούει εντυπωσιακά ένα σουτ του Μαρκόφσκι, σε ένα δίλεπτο πίεσης, καθώς ο Άρης έπαιζε με 10 παίκτες για να δοθούν οι πρώτες βοήθειες στον Δεληζήση, που αγωνίστηκε στο υπόλοιπο του ματς με μπανταρισμένο το κεφάλι.

Ο… Πανένκα, Χαμζά Γιουνές!

Στο 20΄μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη! Σουτ του Γκαρσία, προβολή του Δεληζήση, άουτ! Η πίεση του Άρη έφερε.. καρπούς! Ατομική προσπάθεια από τα αριστερά και ανατροπή του Γκαρσία, με τον Γιουνές να κερδίζει «α λα Πανένκα» τον Επασί, από την «άσπρη βούλα» για το 1-0! Στο 32΄ο Άρης έχασε σπουδαία ευκαιρία για το 2-0. Φοβερή έμπνευση του Γκαρσία, που με μία κάθετη μπαλιά βρήκε τον Γκάμα, ο Πορτογάλος σούταρε από καλή θέση, ο Επασί παραχώρησε το κόρνερ! Στο 42΄επικίνδυνη σέντρα σουτ του Νανγκίς, απειλή για την εστία του Άρη που πέρασε, καθώς η μπάλα χτύπησε στη συμβολή των δοκών και βγήκε άουτ. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Άρη να ψάχνει ένα ακόμα γκολ, δίχως όμως αποτέλεσμα, ενώ η προσωρινή διακοπή ενός προβολέα του γηπέδου, οδήγησε σε τρίλεπτη διακοπή, χάνοντας οι «κιτρινόμαυροι» τον όποιο ρυθμό είχαν.

Λάτιν γκολ και 2-0!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τον Άρη, με τον Ερέρα να περιμένει το δεύτερο γκολ και να δικαιώνεται. Οι «κιτρινόμαυροι» κέρδισαν φάουλ, λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή στο 57΄. Ο Μενέντεθ με το αριστερό έστειλε τα μπάλα στο «γάμα» της εστίας του Επασί, ο οποίος την βρήκε, την έστειλε στο δοκάρι και ο ταχύτατος Γκαρσία πήρε το «ριμπάουντ» για το 2-0!

Φοβερός Κουέστα στο πέναλτι «φάντασμα» του Τάση!

Στο 64΄ο Άρης έφτασε μία ανάσα από το τρίτο γκολ, καθώς η κεφαλιά του Γιουνέ βρήκε το κάθετο δοκάρι, έσκασε στο έδαφος αλλά δεν μπήκε γκολ! Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μαρκόφσκι βούτηξε μπροστά από τον Δεληζήση, ο Τάσσης έδωσε πέναλτι μαϊμού, με τον φοβερό Κουέστα να αποκρούει το πέναλτι του Σέρβου φορ, αποδίδοντας δικαιοσύνη!

Ντεμπούτο Σιώπη

Ο Πάκο Ερέρα θέλησα να δώσει «φρεσκάδα» στη μεσαία του γραμμή, έβαλε στο ματς τον Σιώπη, για να δώσει λύσεις. Το 2-0 οι «κιτρινόμαυροι» το κράτησαν άνετα μέχρι το τέλος του αγώνα, παρά τις λίγες προσπάθειες των Βοιωτών, να απειλήσουν την εστία του Κουέστα. Μάλιστα στο 89΄έχασε τον βηματισμό του ο Γιουνές και μοναδική ευκαιρία απέναντι στον Επασί για το 3-0! Η λήξη της αναμέτρησης βρήκε τον Άρη νικητή, με τους «κιτρινόμαυρους» να εξασφαλίζουν τρεις ακόμα βαθμούς και να παραμένουν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με εννέα βαθμούς.

Οι συνθέσεις: 

ΑΡΗΣ (Π.Ερέρα): Κουέστα, Τζανακάκης, Βέλεθ, Δεληζήσης, Μενέντεθ, Ματίγια (75΄Σιώπης), Μπάσα, Ματέο, Γκάμα (68΄Κολάσο), Ντιγκινί (84΄Παυλίδης), Γιουνές

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Α. Μάντζιος): Επασί, Φαβάρο, Σουλαιμόν, Νάνγκίς (75΄Μανγκά), Μαρκόφσκι, Ζησόπουλος, Τσαμπούρης, Ντιόγκο (53΄Χατζηλάμπρος), Σαβαντογκό, Μητρόπουλος (85΄Ιωαννίδης), Ντα Σίλβα

Διαιτητής: Γεώργιος Τάσης (Ηπείρου)

Α’ βοηθός: Ανδρέας Μεϊντάνας (Αχαΐας)

Β’ βοηθός: Θεόφιλος Μωυσιάδης (Ηπείρου)

4ος: Αθανάσιος Σέζος (Κιλκίς)

To Top