ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Άρης στα χαρακώματα και πάλι! Η νομική αντίδραση για να καταρρεύσει το σκάνδαλο της ΕΠΟ! Τα τρία σενάρια

Φοβερά πράγματα συμβαίνουν για μια ακόμη φορά με φόντο την… δυναμική του Άρη… Έναν Άρη, τον οποίο όχι απλά τον υπολογίζουν, αλλά πλέον τον φοβούνται! Δεν μπορεί να ερμηνευτεί διαφορετικά η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ που τιμώρησε τον Άρη με αφαίρεση 6 βαθμών για την υπόθεση Λάσκοφ, την στιγμή που τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

Ο Άρης βράζει για την τιμωρία αφαίρεσης βαθμών κι ενώ δεν είχε καμία εμπλοκή στην υπόθεση Λάσκοφ, όπως και το ότι αποτελεί και η ίδια η ΠΑΕ θύμα μιας τέτοιας ιστορίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο έγγραφο που έστειλε στον Άρη δεν διευκρινίζει (προφανώς από την πρεμούρα της να τιμωρήσει τον Άρη) ποια σεζόν αφορά η τιμωρία των -6 βαθμών! Η λογική (υπάρχει άραγε;) λέει ότι εφόσον τελικά ισχύσει, θα αφορά στην νέα σεζόν 2021-22. Μπορεί νομικά να ισχύσει αυτό;

Το σίγουρο είναι ότι ο Άρης ετοιμάζει νομική αντεπίθεση! Η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ θα ασκήσει έφεση κατά της σκανδαλώδους απόφασης που είναι διάτρητη νομικά απ’ όλες τις πλευρές, από την στιγμή που θα έχει στα χέρια της το σκεπτικό της απόφασης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Άρης τα σενάρια είναι τρία:

Α. Η έφεση του Άρη καταρρίπτει τα όσα σκανδαλώδη και διάτρητα έχουν “στηθεί’ στην απόφαση της ΕΠΟ και αθωώνει, όπως έπρεπε να κάνει από την πρώτη στιγμή, την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ οπότε δεν υπάρχει αφαίρεση βαθμών.

Β. Δεν κάνει δεκτή σε αντίθεση της νομιμότητας την έφεση του Άρη για την δήθεν εμπλοκή σε μια αστήρικτη υπόθεση πλαστογραφίας και αποφασίζει τιμωρία.

Γ. Το σενάριο αυτό είναι άρρηκτα δεμένο με το… σενάριο Β. Εφόσον αποφασιστεί “ενοχή” του Άρη, σε δεύτερο βαθμό, απομένουν δυο πράγματα να γίνουν πιο διαυγή: εάν ισχύσει η αφαίρεση βαθμών ή υπάρξει κάποια άλλη τιμωρία ή τκαι ο προφανές: σε ποια αγωνιστική περίοδο θα ισχύσει.

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, στο τραπέζι μπαίνει πλέον ο κανονισμός σύμφωνα με τον οποίο “η ποινή πρέπει να επιβάλλεται στο πρωτάθλημα, εντός του οποίου διαπιστώθηκε. Η βαθμολογία επικυρώθηκε, το περσινό πρωτάθλημα (σ.σ. όπως και το προπέρσινο) ανήκει στο παρελθόν και δεν μπορεί να επιβάλλει το δικαστήριο -εφόσον δεν κάνει δεκτή την έφεση του Άρη- αφαίρεση βαθμών”. Και πέρσι και στο νέο πρωτάθλημα.

Το σίγουρο είναι ένα: ο Άρης βρίσκεται στο στόχαστρο, επειδή πολύ απλά “χάλασε” την… συμμαχία και δέχεται πυρά!

To Top