ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Άρης στο μικροσκόπιο του Eurocup: “Έτοιμος για νέες προκλήσεις με ανανεωμένο ρόστερ”

Το Eurocup, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του, ανέλυσε το ρόστερ του Άρη, κάνοντας αναφορά και στις μεταγραφικές προσθήκες των κιτρινόμαυρων.

Αναλυτικά: 

“Ο Άρης επιστρέφει στο Eurocup, μετά από επτά σεζόν. Η ομάδα προετοιμάζεται για νέες προκλήσεις, με ένα εντελώς ανανεωμένο ρόστερ. Μόλις τρεις παίκτες και ο προπονητής, Γιάννης Καστρίτης, παρέμειναν στο ρόστερ, μετά τη, περυσινή σεζόν, όπου ο Άρης τερμάτισε στην όγδοη θέση στο πρωτάθλημα. Για τους νεοφερμένους θα είναι δύσκολα στην αρχή, αλλά με την φήμη, που κουβαλάει ο Άρης και με την πιθανότητα να προκαλέσει έκπληξη σε όλες τις ομάδες του Β’ γκρουπ, δεν υπάρχει έλλειψη κινήτρου στη Θεσσαλονίκη τη νέα σεζόν”, σημειώνει στην εισαγωγή.

Στη συνέχεια, αναφέρεται στη γραμμή των κοντών, με μνεία σε Έλληνες και ξένους.

“Ανάμεσα σε αυτούς, που παραμένουν στο ρόστερ, βρίσκεται και ο Βασίλης Τολιόπουλος, ο οποίος ήταν πρώτος σε λεπτά συμμετοχής πέρυσι. Η οικειότητα του με τις ιδέες του προπονητή, Γιάννη Καστρίτη, είναι μεγάλης σημασίας για την ομάδα. Ο Μάρκους Καρ, θα φέρει αρκετή ενέργεια και αξιοσημείωτη ικανότητα στο σκοράρισμα, στην προσπάθεια προσαρμογής του, στο πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Ο Γιώργος Φίλλιος, μόλις έγινε 21 ετών και από πέρυσι ήδη συνεισφέρει στην ομάδα του και υπόσχεται περισσότερα φέτος. 

Τους παραπάνω νέους γκαρντ, θα τους πλαισιώσουν δύο βετεράνοι. Ο Λευτέρης Μποχωρίδης και ο Δημήτρης Κατσίβελης. Ο τελευταίος είναι κάτοχος δύο τροπαίων Ευρωλίγκας με τον Ολυμπιακό, ενώ ο Λευτέρης Μποχωρίδης έχει αρκετή εμπειρία από την ίδια διοργάνωση με τον Παναθηναϊκό. Θα έχει μεγαλύτερο ρόλο στον Άρη, σε σχέση με αυτόν που είχε στον Παναθηναϊκό τις τρεις προηγούμενες σεζόν. Ο άνθρωπος, που θα κάνει τη διαφορά επιθετικά, είναι ο Ρομπέρτο Γκάλινατ, ο οποίος όπου κι αν αγωνίστηκε επαγγελματικά, σκόραρε αρκετά”.

Ακολούθως, υπάρχει η αναφορά στη γραμμή των ψηλών, με το όνομα του Μάνι Μπέιτς να βρίσκεται μέσα σε αυτά, καθώς το κείμενο γράφτηκε, πριν από τον σοβαρό τραυματισμό του.

“Ο Άρης βρήκε ακόμα έναν πιθανό σκόρερ στο πρόσωπο του Ρόνι Χάρελ, ο οποίος όπως και ο Γκάλινατ, θα προσπαθήσει να δείξει τι μπορεί να κάνει σε αυτό το επίπεδο. Με τον Διαμαντή Σλαφτσάκη και τον Νίκο Περσίδη, ο Άρης προσθέτει βάθος στα “φτερά”. Μπορεί να μην αναμένεται να έχουν πολύ σημαντικούς ρόλους, αλλά ο Άρης έχει μια τετράδα παικτών, που είναι έτοιμοι να κοντράρουν τον οποιοδήποτε.

Ο Μπλούμπεργκς, με ύψος 2,08 μ, την περασμένη σεζόν στη Ρουμανία, μέτρησε σχεδόν δύο τρίποντα ανά αγώνα, με ποσοστό 45,3%.

Ένας ακόμη σέντερ, που έφερε ο Άρης είναι ο Σίλβιο Ντε Σόουζα, ο οποίος μέτρησε 11,6 πόντους και 6,8 ριμπάουντ με την Εθνική Ανγκόλας στο Μουντομπάσκετ. Την ίδια ώρα, ο Ίσμαελ Σανόγκο είναι ο μοναδικός παίκτης από τους ψηλούς που ήταν και πέρυσι στην ομάδα. Ένας παίκτης 2,03μ., με έφεση στο ριμπάουντ, που έχει τη δυνατότητα να παίξει και στις δύο θέσεις των ψηλών.

Ο παίκτης που αξίζει να παρακολουθήσεις

Το να υπογράφεις παίκτη, όσο η προετοιμασία “τρέχει” και να εντάσσεται σε αυτή αργότερα, δεν είναι το ιδανικό, όμως το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Άρη έρχεται με την προσδοκία να σκοράρει αρκετούς πόντους. Ο Άρης τον γνωρίζει καλά από πέρυσι, από το εγχώριο πρωτάθλημα. Σκόραρε 20,7 πόντους, ανά παιχνίδι με τη φανέλα της Καρδίτσας, σε δέκα παιχνίδια. Κόντρα στον Άρη σημείωσε 32 πόντους, με 6/8 τρίποντα. Όπου και αν έπαιζε, κατέγραψε μεγάλα νούμερα και η ομάδα ελπίζει σε αυτόν και στο Eurocup. Ο Γκάλινατ και ο Άρης ελπίζουν ότι το EuroCup είναι η επόμενη διοργάνωση, όπου θα παρουσιάσει τις ικανότητές του στο σκοράρισμα”.

Τέλος, η διοργάνωση έκανε το γενικό της σχόλιο για τον φετινό Άρη, επισημαίνοντας: “Μια ομάδα, χωρίς μεγάλη εμπειρία και με πολλά νέα πρόσωπα, σε σημαντικές θέσεις, δεν είναι η γνωστή συνταγή της επιτυχίας. Ο Άρης χρειαζόταν νέο αίμα το καλοκαίρι και η ομάδα έφερε αρκετούς παίκτες με κάτι κοινό: Είναι πεινασμένοι να αποδείξουν τις ικανότητες του εαυτού τους και να βάλουν την καριέρα τους σε άλλο δρόμο. Ο Άρης επίσης έχει οπαδούς, που χωρίς αμφιβολία θα δώσουν έξτρα ώθηση, όποτε αυτή χρειαστεί. 

Η επιστροφή των κιτρινόμαυρων στο Eurocup είναι ένα σπουδαίο νέο και όλοι ελπίζουν ότι θα είναι έτοιμοι για μια επιτυχημένη επιστροφή!”

To Top