ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

“Ο Άρης στο τέλος θα κάνει ταμείο”

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του Άρη, Γιώργος Σπυριδωνίδης, μίλησε για τη φετινή προσπάθεια των «κίτρινων», την διακοπή του πρωταθλήματος αλλά και τους μακροπρόθεσμους στόχους του τμήματος.

Αναλυτικά, τα όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

Για τη φετινή χρονιά: «Η ομάδα έκανε μεγάλη προσπάθεια πέρυσι για την σωτηρία της, φέτος αλλάξαμε σελίδα και με τις προσθήκες που έχουμε κάνει – κυρίως νεαρών παικτριών – κοιτάμε να κάνουμε μια ομάδα, η οποία θα είναι ανταγωνιστική για τα επόμενα χρόνια.

Οι παίκτριες της ομάδας είναι παιδιά 17 χρονών και κάποιες πιο έμπειρες που πλαισιώνουν την ομάδα. Ο κορμός της ομάδας έχει παραμείνει και αυτό είναι σημαντικό, αλλά το πιο σημαντικό είναι να βελτιωνόμαστε, ώστε να είμαστε έτοιμοι σε κάθε παιχνίδι να διεκδικούμε ό,τι μπορούμε».

Για το αν περιμένουν να μην κινδυνεύσει η ομάδα: «Αυτό εξυπακούεται. Αυτό περιμένουμε και εμείς, ξεκινώντας από την προετοιμασία. Τα παιδιά δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, ο Άρης είναι μια οικογένεια και πιστεύω ότι η ομάδα αυτή έχει πολύ μέλλον, γιατί και τα κορίτσια και όλο το τμήμα είναι πολύ δεμένο».

Για τις δύο εκτός έδρας φετινές νίκες, αλλά και την εντός έδρας ήττα από τις Ελπίδες Καρδίτσας: «Το θέμα είναι ότι η Καρδίτσα ενισχύθηκε με έμπειρες παίκτριες. Είναι μια ομάδα που χτυπάει το πρωτάθλημα και εμείς πήγαμε σε εκείνο το παιχνίδι με δυο σημαντικές απουσίες, οι οποίες ήταν καταλυτικές, χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω τα υπόλοιπα παιδιά. Θεωρώ ότι χάσαμε δίκαια το παιχνίδι».

Για την διακοπή: «Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα θα πάει πίσω το πρωτάθλημα. Και σκεφτείτε ότι 30 του μηνός παίξαμε με την Χαλκίδα, και έναν μήνα θα είμαστε χωρίς παιχνίδι. Θα πρέπει να είμαστε σε μια κατάσταση καλή, όσο περνάνε οι μέρες είναι καλό αυτό γιατί φαίνεται και η δουλειά που έχουμε κάνει το καλοκαίρι και πιστεύω ότι όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα θα είμαστε έτοιμοι και έτοιμες».

Για το κύπελλο και το γεγονός ότι ο Άρης είναι σ΄ έναν δύσκολο όμιλο: «Εγώ το αντιλαμβάνομαι διαφορετικά: το κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό και το κάνει εύκολο ή δύσκολο η κάθε ομάδα. Δύσκολα παιχνίδια είναι όλα, δύσκολο μπορεί να είναι με την πιο αδύναμη ομάδα και εύκολο με την πιο καλή ομάδα εφόσον είσαι εσύ σε καλή μέρα και κερδίσεις».

Για τους στόχους της ομάδας: «Η δικιά μας η ομάδα το κάθε παιχνίδι το κοιτάει ξεχωριστά και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Κάποιες ομάδες ανεβάζουν πάρα πολύ ψηλά τον πήχη, αλλά υπάρχουν ομάδες που μέσα από κάθε παιχνίδι προσπαθούν να παίρνουν ότι μπορούν.

Αυτό θέλουμε και εμείς, και θέλουμε να κάνουμε μια ομάδα ανταγωνιστική με όλης την σημασία της λέξεως ομάδα, και σε ηθικό κομμάτι και σε παικτικό.

Ο στόχος του Άρη επειδή είναι μεγάλη ομάδα είναι πρωτάθλημα και κύπελλο, αλλά το κάθε παιχνίδι το κοιτάμε ξεχωριστά. Η ομάδα ετοιμάζεται, χτίζεται σιγά-σιγά και θα δούμε στο τέλος τι ταμείο θα κάνουμε».

Για το κατά πόσο το φετινό πρωτάθλημα είναι καλύτερο απ΄ ότι το περσινό: «Πιστεύω πως είναι λίγο πιο ανταγωνιστικό απ΄ ότι ήταν πέρυσι, γιατί έρχονται παίκτριες, που ήταν καλές και βοηθάνε τις ομάδες».

Για το πόσο δύσκολο είναι να ενσωματωθεί μια ξένη παίκτρια: «Είναι λίγο παραπάνω δύσκολο απ΄ ότι μια Ελληνίδα, γιατί είναι η γλώσσα, είναι και το ξένο περιβάλλον».

Για την βοήθεια του κόσμου: «Θα θέλαμε πάρα πολύ τον κόσμο στο πλευρό μας, γιατί πραγματικά, επειδή ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα πρέπει να έχει τον κόσμο κοντά του. Να έρχονται να παρακολουθούν την ομάδα και να την βοηθάνε κιόλας».

Για το εάν ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι η κορυφή: «Βεβαίως, δεν το συζητάμε. Κάποια χρόνια – μπορεί να είναι και του χρόνου – δουλεύοντας θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε».

To Top