ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Άρης σύμφωνος στην πρόταση Αλαφούζου για διακοπή του πρωταθλήματος

Στην τηλεδιάσκεψη των ομάδων της Super League o ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, έριξε στο τραπέζι τη διακοπή του πρωταθλήματος με αρκετές ομάδες να συμφωνούν, ανάμεσα στις οποίες σύμφωνα με πληροφορίες από την Αθήνα είναι και ο Άρης.

Όπως αναφέρει το sport24.gr: Με την παρουσία αρκετών εκ των προέδρων των ομάδων όπως οι Γιάννης Αλαφούζος (Παναθηναϊκός), Φώτης Κωστούλας (Παναιτωλικός), Αλέξης Κούγιας (ΑΕΛ), Χρήστος Δάρας (Πανιώνιος) έγινε η τηλεδιάσκεψη της Super League (σ.σ. είναι ακόμα σε εξέλιξη) με τον ισχυρό άνδρα του Παναθηναϊκού μάλιστα να ρίχνει στο τραπέζι τη διακοπή του πρωταθλήματος. Καθώς όπως είπε με τις συνθήκες που υπάρχουν δεν μπορεί να συνεχιστεί. Μια πρόταση που βρήκε σύμφωνες αρκετές ομάδες όπως ο Άρης, ο Παναιτωλικός και ο Πανιώνιος”.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέφερε στον «αέρα» του ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Άρης Ασβεστάς, στην τηλεδιάσκεψη μεταξύ των ομάδων της Super League 1 ο Γιάννης Αλαφούζος εξέφρασε τη θέση για πρόωρη λήξη της διοργάνωσης χωρίς τη διεξαγωγή πλέι-οφ και πλέι-άουτ. Με τη συγκεκριμένη λύση συμφώνησαν άλλες τρεις ομάδες και συγκεκριμένα ο Άρης, ο Πανιώνιος και ο Παναιτωλικός.

Ο ΠΑΟΚ, από την πλευρά του, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει αντίρρηση για οριστική διακοπή, εφόσον φανεί ότι υπάρχει αδυναμία να συνεχιστεί το πρωτάθλημα λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό.

Άλλα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι: ¨Οποιαδήποτε σκέψη για επανέναρξη του πρωταθλήματος είναι ανεδαφική» τόνισε ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού που βρήκε σύμμαχο τόσο τον Άρη, όσο επίσης τον Παναιτωλικό (που ζήτησε οι ομάδες να παραμείνουν 16) αλλά και τον Πανιώνιο καθώς όπως είπε ο Χρήστος Δάρας η κορύφωση της πανδημίας θα ολοκληρωθεί στο τέλος Απριλίου άρα θα χαθεί και ο Μάϊος.

Συζητήσεις πάντως, για διακοπή έχουν γίνει και από ομάδες που σήμερα, δεν τάχθηκαν υπέρ της καθώς το κόστος αν συνεχιστούν οι αγώνες θα είναι δυσβάσταχτο (π.χ. από τα συμβόλαια παικτών).

Το πιο πιθανό είναι να δοθεί μια παράταση, χρονικό περιθώριο 20 ημερών (η ΑΕΚ αλλά και άλλες ομάδες πρότειναν παράταση μέχρι τις 24/4) και στη συνέχεια να παρθεί η οριστική απόφαση, αφού επανεκτιμηθεί η κατάσταση.

Το γεγονός πάντως, ότι η ΟΥΕΦΑ την Τετάρτη 1/4 διεμήνυσε να εξαντληθούν τα περιθώρια για να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα, δεν σημαίνει ότι έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό των Ενώσεων για να γίνουν κανονικά οι αγώνες. Για παράδειγμα υπάρχει το Βέλγιο όπου οι αγώνες δεν θα συνεχιστούν”.

Για περισσότερες λεπτομέρειες θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση…

To Top