ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Άρης της νέας εποχής ρίχνεται (PRESSARIS – Live, 19:30) στη μάχη! Πρώτος στόχος η νίκη – πρόκριση με ΑΕΚ!

Ο Άρης της νέας εποχής μπαίνει στη “μάχη”! Μια νέα εποχή που σηματοδοτήθηκε από την έλευση του Νίκου Λάσκαρη και άλλαξε τον Άρη επίπεδο σε οικονομικό και αγωνιστικό επίπεδο. Ο σημερινός (19:30) προημιτελικός Κυπέλλου με την ΑΕΚ είναι το ξεκίνημα μιας χρονιάς που είναι γεμάτη από δυνατότητες, αλλά και απαιτήσεις και προσδοκίες.

Οι κίτρινοι θέλουν να φτάσουν όσο πιο μακριά γίνεται στον θεσμό του κυπέλλου. Το πρώτο τους βήμα δεν είναι εύκολο. Το γνωρίζουν άπαντες μέσα στην ομάδα. Το σημερινό παιχνίδι είναι ντέρμπι, όμως ο Άρης είναι φτιαγμένος για τέτοια παιχνίδια.

Η ομάδα δούλεψε από τις 25 Αυγούστου μέχρι και χθες με δύο στόχους. Ο πρώτος ήταν βραχυπρόθεσμος. Η νίκη στον σημερινό αγώνα και η πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου. Ο δεύτερος είναι ο μακροπρόθεσμος, η δημιουργία μιας ομάδας αντάξιας των προσδοκιών των φιλάθλων, που θα βγάλει στο παρκέ το DNA του Άρη.

Οι κίτρινοι μετά από ενάμιση μήνα προετοιμασίας μπαίνουν στην πρώτη “μάχη” της χρονιάς πλήρεις, χωρίς τραυματισμούς, χωρίς απουσίες, με όλα τα “όπλα” παρατεταγμένα στο παρκέ. Ομάδα που θα ξεκινάει την προσπάθειά της στην άμυνα, με πίεση σε κάθε γωνιά του γηπέδου και γρήγορο παιχνίδι επιθετικά, εκμεταλλευόμενη τα χαρακτηριστικά των παικτών της.

Stop σε Γουόρεν, Χέρστον και Μαυροκεφαλίδη

Απέναντι στον Άρη δεν θα είναι σήμερα ένας εύκολος αντίπαλος. Κάθε άλλο. Η ΑΕΚ, όπως εύστοχα είπε και ο Σπύρος Μούρτος, είναι ομάδα με γεμάτο ρόστερ, ακόμα κι αν απουσιάσουν σήμερα οι Ντούσαν Σάκοτα, Μαρκ Κάρτερ και Δημήτρης Κατσίβελης. Ο Άρης θα εστιάσει κυρίως σε τρεις παίκτες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι υπόλοιποι δεν θέλουν προσοχή. Ο Κρις Γουόρεν είναι και οργανωτής και σκόρερ, ταχύτατος, αλλά βραχύσωμος, με σωστές αποφάσεις και καλό περιφερειακό σουτ. Ο Μαλίκ Χέρστον είναι ότι πιο ποιοτικό διαθέτει η ΑΕΚ. Παίκτης που έχει πρωταγωνιστήσει στο πιο υψηλό επίπεδο, φόργουορντ με παιχνίδι και μέσα και έξω από το καλάθι. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης είναι απειλή επιθετικά, διότι έχει το ταλέντο να σκοράρει με διάφορους τρόπους, μπορεί όμως να “χτυπηθεί” αμυντικά.

Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο απαιτείται υπομονή και επιμονή. Πρώτα από τους παίκτες και εν συνεχεία από το υπόλοιπο γήπεδο. Ο Άρης είναι σε καλή κατάσταση, είναι πλήρης και παίζει στην έδρα του. Οι συνθήκες είναι ιδανικές, μένει μόνο να τις εκμεταλλευτεί στο έπακρο.

To Top