ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Άρης της Πολωνίας ας εμφανιστεί και στην Χαλκίδα (PRESSARIS LIVE, 18:30)

Ο Άρης που εμφανίστηκε στην Πολωνία, εύκολα ή δύσκολα, θα κερδίσει στην Κύμη. Ο Άρης των τεσσάρων ηττών σε πέντε αγώνες στο ελληνικό πρωτάθλημα θα χάσει. Οι κίτρινοι… αποφασίζουν ποιον εαυτό θα εμφανίσουν στη Χαλκίδα σήμερα (18:30) για την 9η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League.

Είναι απλά τα πράγματα. Ο Άρης της Τρίτης κέρδισε τη Ζιέλονα Γκόρα εύκολα. Και την κέρδισε όχι γιατί έβαλε 22 πόντους ο Λευτέρης Μποχωρίδης, αλλά γιατί λειτούργησε – ίσως για πρώτη φορά τόσο πολύ – σαν ομάδα μέσα στο γήπεδο, γιατί οι παίκτες του μοίρασαν 21 ασίστ, περιόρισαν (τουλάχιστον στα κρίσιμα σημεία της τέταρτης περιόδου) τα λάθη τους και είχαν σωστές επιλογές σε άμυνα και επίθεση.

Το σημερινό παιχνίδι στο κλειστό της Κανήθου δεν πρόκειται να είναι ίδιο με της Τρίτης. Είναι δεδομένο ότι η Κύμη θα “διαβάσει” καλύτερα τον Άρη με τον Μποχωρίδη στο ροτέισον και θα προσαρμοστεί ανάλογα. Είναι δεδομένο ότι η Κύμη βρίσκεται σε περίοδο αγωνιστικής φόρμας, ενώ η Ζιέλονα Γκόρα σε ακριβώς αντίθετο δρόμο.

Όλα, όμως, εξαρτώνται από τον Άρη, τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τους παίκτες του. Αν εμφανίσουν στη Χαλκίδα το ίδιο αγωνιστικό πρόσωπο που είχαν στην Πολωνία, οι πιθανότητες νίκης θα αυξηθούν κατακόρυφα. Αν όχι, ο Άρης θα επιστρέψει στη… μαύρη τρύπα.

Είναι παιχνίδι που χρειάζεται πρώτα και πάνω από όλα να ελεγχθεί αμυντικά. Οι κίτρινοι πρέπει να είναι παρόντες και να κερδίσουν τις περισσότερες διεκδικήσεις της μπάλας, τα ριμπάουντ, να οδηγήσουν σε λάθη με την άμυνά τους τους αντιπάλους τους.

Είναι παιχνίδι που πρέπει να πάσει θυσία να αποκτηθεί το ροζ φύλλο αγώνα, διότι με ρεκόρ 3-6 πολύ δύσκολα θα μπορέσει ο Άρης να παραμείνει διεκδικητής μιας θέσης στην πρώτη τετράδα. Οφείλουν οι κίτρινοι να αντιδράσουν και εντός συνόρων και οφείλουν να το κάνουν σήμερα, γιατί είναι πιο ποιοτική ομάδα από την Κύμη.

To Top