Ο Άρης της Τούμπας είχε ψυχή, πάθος και θέληση, αλλά δεν του έφτασαν και γνώρισε την ήττα με 3-1

Ο Άρης της Τούμπας είχε ψυχή, είχε θέληση, είχε πάθος, αλλά δυστυχώς μόνα τους αυτά δεν φτάνουν. Το γκολ του Ουντότζι στο 59’ δεν μπόρεσε να αλλάξει τις ισορροπίες. Ακολούθησαν τρία γκολ από τον ΠΑΟΚ, που μπορεί να είχε την υπεροχή, αλλά σίγουρα ο Άρης άξιζε τουλάχιστον την ισοπαλία στον σημερινό αγώνα και σε καμία περίπτωση το 3-1 δεν δείχνει την εικόνα του μέσα στο γήπεδο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε όπως – λίγο πολύ – το περίμεναν όλοι. Ο Άρης είχε σαφή προσανατολισμό στην άμυνά του, προσπάθησε να ανακόψει τις επιθέσεις του ΠΑΟΚ, που ξεκίνησε να πιέζει από τα άκρα, κυρίως από τα δεξιά με τους Κίτσιου και Σαλπιγγίδη. Ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς ζητούσε επίμονα από τους Μανιά και Ουντότζι, τους δύο ακραίους μεσοεπιθετικούς του, να γυρνούν στην άμυνα και να βοηθούν Ψυχογιό και Μαργαρίτη. Ως επί το πλείστον ο Άρης μπόρεσε να ανακόψει τις πλαγιοκοπήσεις των παικτών του ΠΑΟΚ, όμως δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα στα πόδια και να κάνει παιχνίδι, ούτως ώστε να ξεκουράσει και την άμυνα.

Ο Ανδρέας Ηρακλής στον χώρο του κέντρου έλεγξε τις περισσότερες μονομαχίες και πήρε βοήθειες από τον Νταμαρλή που αντικατέστησε τον – σοβαρά τραυματία – Τριανταφυλλάκο στο 18’, αλλά εφόσον ο Άρης δεν μπορούσε να βγει από την περιοχή του λογικό ήταν να δεχθεί φάσεις στην εστία του. Εκεί υπήρχε ο Σωκράτης Διούδης. Σε εξαιρετική μέρα ο πορτιέρο του Άρη ήταν παρών σε όλες τις ευκαιρίες του ΠΑΟΚ, που απείλησε στο 24’ σουτ του Κίτσιου και στο 27’ σουτ του Κατσουράνη σε τετ α τετ! Ενδιάμεσα ο Ψυχογιός έδιωξε πάνω στη γραμμή σουτ του Αθανασιάδη σώζωντας τον Άρη από βέβαιη παραβίαση της εστίας.

Στο 29’ ο Άρης απείλησε για πρώτη φορά όταν από φάουλ του Μαργαρίτη η μπάλα στρώθηκε από τα δεξιά στον Ουντότζι, ο οποίος έπιασε το βολέ, αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Γλύκου.

Στο 39’ σουτ του Λόρενς έδιωξε και πάλι σε κόρνερ ο Διούδης, ενώ προς το τέλος ημιχρόνου και την πεντάλεπτη καθυστέρηση οι κίτρινοι προσπάθησαν να βγουν από τα καρέ τους, αλλά δεν απείλησαν…

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης μπήκε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Είχε δύο τελικές πολύ νωρίς με την κεφαλιά του Αγγελούδη στο 48’ και ένα μακρινό σουτ του Νταμαρλή στο 52’ και στο 59’ ο Ουντότζι χτύπησε… Εξαιρετική κάθετη του Αγγελούδη στον Μανιά, έφερε τον επιθετικό του Άρη τετ α τετ με τον Γλύκο. Το σουτ του απέκρουσε ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, όμως ο Νιγηριανός πήρε το ριμπάουντ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ!

Οι κίτρινοι άντεξαν για 12 λεπτά. Στο διάστημα αυτό ο Στέφενς πέρασε μέσα τους Στοχ και Λούκας, είχε ήδη βάλει τον Βούκιτς και η αριστερή πλευρά του ΠΑΟΚ δυνάμωσε. Αν προσθέσει κανείς και την φυσιολογική κόπωση του Ψυχογιού, αντιλαμβάνεται ότι ήταν σχεδόν αδύνατον να ανακοπούν όλες οι πλαγιοκοπήσεις. Στο 66’ ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι με τον Αθανασιάδη και στο 71’ ο Λούκας ισοφάρισε εκμεταλλευόμενος την αδράνεια στο κέντρο της άμυνας όταν ο Διούδης απέκρουσε την συρτή σέντρα του Λίνο. Εννιά λεπτά αργότερα, ο Στοχ βρήκε χώρο έξω από τη μεγάλη περιοχή, σούταρε, ο Διούδης απέκρουσε ενστικτωδώς, γιατί η μπάλα έσκασε μπροστά του και πάλι στο κέντρο της άμυνας πετάχτηκε ο Αθανασιάδης για να κάνει το 2-1.

Ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά δεν είχε δυνάμεις, “έχασε” και τον Ουντότζι με τραυματισμό και έτσι ο Βούκιτς στο 90’ από κόρνερ του Λούκας έκανε με κεφαλιά το 3-1. Δύο ευκαιρίες του Νταμαρλή στις καθυστερήσεις ολοκλήρωσαν το παιχνίδι…

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Κατσουράνης, Τζαβέλλας, Λίνο, Λάζαρ, Τζιόλης, Λόρενς (57’ Βούκιτς), Ολίσε (64’ Στοχ), Σαλπιγγίδης (68’ Λούκας), Αθανασιάδης.

ΑΡΗΣ: Διούδης, Ψυχογιός, Μαργαρίτης, Έλσνερ, Κύργιας, Ηρακλής, Τριανταφυλλάκος (18’ Νταμαρλής), Τάτος, Ουντότζι (82’ Ρένια), Αγγελούδης, Μανιάς (70’ Σταυρόπουλος).

To Top