ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο Άρης της «ψηλής πίεσης», το «θέλω» του Μάντζιου και η εξαιρετική χημεία των παικτών

Στο Σοχάου της Αυστρίας με 8 ημέρες προπονήσεων ο Άρης ολοκλήρωσε το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας του, με το PRESSARIS να δίνει το «παρών» καταγράφοντας όλα όσα συνέβησαν σε αυτό το διάστημα.

Μatchcombo στη Stoiximan: Τώρα συνδυάζεις διαφορετικές αγορές σε ένα στοίχημα πριν & κατά τη διάρκεια του ίδιου αγώνα!

Σε ένα ήσυχο μέρος, με όχι ιδιαίτερα ανεπτυγμένες αθλητικές εγκαταστάσεις είναι η αλήθεια αλλά με ιδανικές θερμοκρασίες και μακριά από αστικά κέντρα και πολυκοσμία, οι «κιτρινόμαυροι» συνέχισαν το «χτίσιμο» της ομάδας και το στυλ παιχνιδιού που θέλει να έχει η ομάδα τη νέα σεζόν. Βασικό στοιχείο; Η πίεση ψηλά στην αντίπαλη άμυνα που το είδαμε να εφαρμόζεται ολοένα και σε μεγαλύτερο βαθμό και με αυξανόμενη αποτελεσματικότητα κατά σειρά στα φιλικά παιχνίδια με Ερυθρό Αστέρα, Χάιντουκ Σπλιτ και Λοκομοτίβ Μόσχας.

Είναι εμφανές ότι αυτό αποτελεί ως τώρα το σήμα κατατεθέν του Άρη της νέας σεζόν, το οποίο όμως δε θα πρέπει να είναι το μοναδικό, καθώς δεν έχουν όλες οι ομάδες την ίδια ποιότητα και αντιμετώπιση στο παιχνίδι τους. Ο Άρης θα πρέπει να έχει και εναλλακτικά πλάνα.

Ο Άκης Μάντζιος το γνωρίζει και ιδανικά για να λειτουργήσει ακόμα πιο αποτελεσματικά το συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού ο Άρης θα έπρεπε/ήθελε να έχει ήδη στο ρόστερ του τουλάχιστον έναν παίκτη που να έχει το «εύκολο» γκολ και έναν γρήγορο στόπερ που θα αντικαθιστούσε άμεσα το κενό του Λίντσεϊ Ροζ. Ειδικά στην άμυνα του ο Άρης χρειάζεται άμεσα έναν κεντρικό αμυντικό με διαφορετικά χαρακτηριστικά από εκείνα των Δεληζήση-Μπεναλουάν για να μπορέσει να υπηρετήσει σε μεγαλύτερο βαθμό το σύστημα «πίεση ψηλά», καθώς η ομάδα μπορεί να γίνει ευάλωτη στα μετόπισθεν σε κόντρα επιθέσεις.

Πέραν των αγωνιστικών στοιχείων, τα οποία αργά ή γρήγορα θα βγουν στο γήπεδο, αυτό που ξεχωρίζει για ακόμα μία χρονιά στην ομάδα είναι το κλίμα στα αποδυτήρια. Σε αυτές τις 10 ημέρες παραμονής της αποστολής του Άρη στο Σοχάου -8 ήταν οι συνολικές ημέρες προπονήσεων- φάνηκε η εξαιρετική χημεία που έχουν όλοι οι παίκτες μεταξύ τους, οι οποίοι φυσικά γνωρίζονται πολύ καλά και από την περσινή σεζόν.

Πολλή δουλειά και αφοσίωση στη διάρκεια των προπονήσεων, αλλά και με πολλές πλάκες στα μικρά διαλείμματα και στο τέλος των προπονήσεων με… κύριο πρωταγωνιστή τον Λούκας Σάσα. Αυτό το οικογενειακό κλίμα καταγράφηκε και σε μια μικρή επίσκεψή μας στο ξενοδοχείο της αποστολής, όπου ένιωθε κανείς πως οι παίκτες, οι προπονητές και το σταφ της ομάδας δείχνουν τόσο δεμένοι μεταξύ τους, διατηρώντας πάντα ο ένας προς τον άλλο τον απαιτούμενο σεβασμό.

Καταληκτικά, η προετοιμασία στο Σοχάου σε συνδυασμό με τη θετική αύρα και τα χαμόγελα που άφησε η ομάδα στο τελευταίο φιλικό επί αυστριακού εδάφους κόντρα στη Λοκομοτίβ Μόσχας, αποτελούν μια καλή παρακαταθήκη για τη συνέχεια της κιτρινόμαυρης πορείας. Αυτό που χρειάζεται άμεσα ο Άρης, και είναι κάτι που το… λένε τα μάτια του Άκη Μάντζιου, είναι μεταγραφική ενίσχυση (…χθες) και πρωτίστως στη θέση του κεντρικού αμυντικού.

ΥΓ: Η περιοχή κανονικά προφέρεται στα γερμανικά Σέχαου, ωστόσο… δημοσιογραφικά έμεινε από το ξεκίνημα ως Σοχάου!

To Top