Ο Άρης, το άρθρο 99 και τα σενάρια επιβίωσης

Η υπόθεση για το άρθρο 99 παραμένει ανοιχτή στον Άρη. Αυτήν τη στιγμή αυξάνεται η αίσθηση ότι η υπαγωγή της κίτρινης στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα αποτελεί την μοναδική λύση επιβίωσης.

Αρκετό ενδιαφέρον παρουσιάζει το ρεπορτάζ που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα “Μetrosport”. Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά:
“Ένα ζήτημα που για καιρό αποτέλεσε «ταμπού» για την κιτρινόμαυρη οικογένεια, ιντρίγκαρε, ακόμη και δίχασε, είναι πλέον κοινά αποδεκτό ότι αποτελεί τη διέξοδο αποφυγής των κινδύνων που σφίγγουν όλο και περισσότερο τη θηλιά γύρω από τον λαιμό Άρη.

Κίνδυνοι όπως αυτός που αντιμετωπίζει σήμερα η ΠΑΕ με την εκδίκαση της υπόθεσης Κουλουχέρη, που ζητά να μην οριστεί αγώνας της ομάδας και να μηδενιστεί, λόγω των χρεών (90.000 ευρώ) απέναντι του.

Με την υπαγωγή στο άρθρο 99, το μίνιμουμ που θα πετύχει η ΠΑΕ είναι η αναστολή για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα των μέτρων που μπορεί να λάβει οποιοσδήποτε πιστωτής εναντίον της.

Για αυτό και αν ήταν εφικτό ακόμη και σήμερα το πρωί ο φάκελος θα βρίσκονταν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, όμως υπάρχει αισιοδοξία ότι ως το τέλος της βδομάδας ο φάκελος θα καταρτιστεί και θα κατατεθεί.

Οι νομικοί του Άρη, προεξάρχοντος του Κώστα Παπαδόπουλου (ο οποίος είχε καταλυτικό ρόλο και στην υπαγωγή της ομάδας στο άρθρο 44) συμβουλεύουν ότι σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση δεν χρειάζεται βιασύνη. Πρέπει όλα να γίνουν βάσει πλάνου και μεθοδικά, ώστε οι προϋποθέσεις επιτυχίας του εγχειρήματος να είναι αυξημένες.

Η ομάδα νομικών που έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας το κρίσιμο για τη βιωσιμότητα της ΠΑΕ εγχείρημα δίνει μάχη με το χρόνο τα τελευταία 24ωρα, προκειμένου να ολοκληρώσει τον φάκελο, με όλα τα απαιτούμενα έγγραφα. Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν και οι λογιστές της εταιρίας, οι οποίοι τροφοδοτούν τους δικηγόρους με τις καρτέλες των οικονομικών στοιχείων που είναι απαραίτητα για να τεκμηριωθεί το αίτημα υπαγωγής του Άρη.

Οι δικηγόροι που χειρίζονται την τόσο λεπτή και κρίσιμη υπόθεση για την ΠΑΕ Άρης, σημειώνουν ότι αφότου ολοκληρωθεί η κατάρτιση του φακέλου, αυτός θα υποβληθεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, το οποίο θα εκδώσει μια προσωρινή διαταγή αναστολής κάθε μέτρου που μπορεί να ληφθεί κατά της εταιρία.

Ακολούθως, θα ορίσει δικάσιμο, η οποία θα προσδιοριστεί εντός 15-20 ημερών και μέσα σε ένα μήνα από την εκδίκαση αναμένεται η απόφαση της έδρας. Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο Άρης θα έχει διορία δύο μηνών για να ολοκληρώσει τη διαδικασία συμφωνιών με τους πιστωτές, κάτι που αποτελεί απαρέγκλιτη προϋπόθεση για να τελεσφορήσει το εγχείρημα.

Αν δεν τα καταφέρει τότε η υπαγωγή ακυρώνεται, απευκταίο σενάριο, που δεν θέλουν καν να σκέφτονται στην οικογένεια του Άρη”.

To Top