ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Άρης των ρεκόρ: Οι 88 πόντοι, οι περισσότερες ασίστ, το 96 στο ranking και όχι μόνο…

Αρκετά ενδιαφέροντα στατιστικά προκύπτουν από το χθεσινό παιχνίδι του Άρη με τον Κολοσσό.

Αναλυτικά:

Οι 88 πόντοι είναι με διαφορά η καλύτερη φετινή επίδοση του αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη των 77 που σημείωσε στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα Carna.

*Έφτασε σε διπλό ρεκόρ περιόδου με τα δίποντα. Είχε 27 εύστοχα –είχε 21 στην Πάτρα- και εκτέλεσε με 69,23% (27/39) πολύ πάνω από την προηγούμενη, καλύτερη επίδοση του που ήταν το 55,55% κόντρα στον Ολυμπιακό (20/36).

Τα 27 εύστοχα δίποντα, πέραν από ρεκόρ της ομάδας της Θεσσαλονίκης στη σεζόν, αποτελούν και ισοφάριση της τρίτης, φετινής μεγαλύτερης επίδοσης στη Stoiximan Basket League.

*Οι «κιτρινόμαυροι» μάλιστα εκτέλεσαν με 69,23% από μέση και κοντινή απόσταση, σημειώνοντας την τέταρτη μεγαλύτερη φετινή επίδοση στα δίποντα.

*Οι φιλοξενούμενοι εκτέλεσαν από κοντά λοιπόν και παίρνοντας 54 πόντους μέσα από τη ρακέτα του Κολοσσού H Hotels, δεν σημείωσαν μόνο τη μεγαλύτερη φετινή επίδοση τους -η προηγούμενη ήταν εκείνη των 42 στον αγώνα με τον Απόλλωνα Carna- αλλά και νέο φετινό ρεκόρ στη Stoiximan Basket League ξεπερνώντας τους 52 που είχε η ΑΕΚ Betsson στο παιχνίδι της με τον Απόλλωνα Carna.

*Η ομάδα της Θεσσαλονίκης σημείωσε τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση πόντων από επιθετικά ριμπάουντ στη σεζόν. Είχε 21, δύο λιγότερους από εκείνους του Κολοσσού H Hotels μία εβδομάδα νωρίτερα στην Πάτρα (23). Στα προηγούμενα δεν είχε ξεπεράσει τους εννιά.

*Ρεκόρ για τα πέντε παιχνίδια των «κιτρινόμαυρων» είναι και οι 16 ασίστ αφού είχε από 12 στα ματς με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ Betsson.

*Μέσα από την κυριαρχία του στο πρώτο ημίχρονο, σημείωσε τις κορυφαίες επιδόσεις του με τους 26 πόντους της δεύτερης και τους 24 πόντους της πρώτης περιόδου, επίδοση που έφτασε και στην τέταρτη. Στα τρία προηγούμενα παιχνίδια του δεν είχε ξεπεράσει τους 23 πόντους σε ένα δεκάλεπτο.

Κάπως έτσι έφτασε και σε ρεκόρ πόντων ενός ημιχρόνου, έχοντας 50 στο πρώτο. Η προηγούμενη μεγαλύτερη επίδοση του ήταν εκείνη των 44 στο δεύτερο ημίχρονο του ματς με την ΑΕΚ Betsson.

*Στατιστικά ήταν το καλύτερο παιχνίδι του αφού είχε 96 στο ranking ενώ απέναντι στον Απόλλωνα Carna είχε 89.

 

 

To Top