ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ο Άρης ψάχνει βοήθεια από τα πλάγια μπακ

Λύσεις από τα πλάγια μπακ καλείται να βρει από δω και στο εξής ο Άλαν Πάρντιου προκειμένου να πάρει το καλύτερο δυνατόν από αυτά.

Το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ετοίμασε σχετικό θέμα:

Για πολλούς και διάφορους λόγους, ο Άρης δεν έχει πραγματοποιήσει το ξεκίνημα που θα επιθυμούσαν οι άνθρωποι του συλλόγου στη σεζόν 2022-2023. Δεν είναι μόνο ο αποκλεισμός από την Ευρώπη, αλλά και τα μέτρια αποτελέσματα στη Super League που έχουν φέρει… παγωμάρα στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο Άλαν Πάρντιου καλείται, ενόψει της συνέχειας των εγχώριων διοργανώσεων, να βρει λύσεις σε αρκετά ζητήματα. Ένα από αυτά είναι το θέμα με τα πλάγια μπακ. Οι αποδεσμεύσεις των Ντάνιελ Σούντγκρεν (86 συμμετοχές με 1 γκολ και 6 ασίστ από το 2019), Εμάνουελ Σάκιτς (55 συμμετοχές με 1 γκολ και 3 ασίστ από το 2020), Κρίστιαν Γκάνεα (59 συμμετοχές με 1 γκολ και 2 ασίστ από το 2020), αλλά και του Λούμορ Αγκμπενιένου (12 συμμετοχές με 1 ασίστ την περασμένη σεζόν) έφεραν τα πάνω-κάτω στις συγκεκριμένες δύο θέσεις της άμυνας.
Ούτε ο Χερμάν Μπούργος, ούτε ο Απόστολος Τερζής αλλά ούτε και ο Πάρντιου κατάφεραν ως τώρα να βρουν βοήθειες από τα άκρα της άμυνας. Οι προσθήκες των «δεξιών» Μόουζες Οντουμπάτζο, Σαλέμ Εμπακατά και των «αριστερών» Μάρβιν Πίρσμαν, Μπράντλεϊ Μαζικού κάλυψαν ποσοτικά τα κενά, όχι όμως και ποιοτικά – για την ώρα.

Είναι χαρακτηριστικό πως στα τέσσερα παιχνίδια του Conference League χρησιμοποιήθηκαν τρεις διαφορετικοί συνδυασμοί πλάγιων μπακ. Στο πρώτο ματς με την Γκόμελ (5-1) ξεκίνησαν οι Οντουμπάτζο και Πίρσμαν (82΄ Μαζικού) ενώ στον αγώνα ρεβάνς με τους Λευκορώσους (2-1) οι Εμπακατά (46΄ Οντουμπάτζο) και Μαζικού (46΄ Πίρσμαν). Στην ήττα από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Ισραήλ (0-2) ο Μπούργος ξεκίνησε με τους Εμπακατά και Πίρσμαν (81΄ Μαζικού), ενώ στη ρεβάνς της Θεσσαλονίκης (2-1) με τους Οντουμπάτζο και Πίρσμαν.

Το… μοτίβο συνεχίστηκε και στα πρώτα ματς της Super League. Στην πρεμιέρα με τον Λεβαδειακό (3-0) ξεκίνησαν οι Οντουμπάτζο και Πίρσμαν (82΄ Μαζικού), ενώ στην ήττα από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο (1-3) οι Εμπακατά και Πίρσμαν, με τον πρώτο να παραμένει, αλλά τον δεύτερο να δίνει τη θέση του στον Μαζικού στη «λευκή» ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ για την 3η αγωνιστική.

Εμπακατά και Μαζικού συνέθεσαν το δίδυμο των πλάγια μπακ και στα τέσσερα παιχνίδια που ακολούθησαν. Τα δύο πρώτα συνοδεύτηκαν από νίκη: στην Τρίπολη με το 2-0 επί του Αστέρα, με τον Εμπακατά να χρίζεται και σκόρερ, αλλά και στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με το 2-1, με ανατροπή, επί του Ολυμπιακού.

Τα επόμενα δύο συνδυάστηκαν από ήττες και κάτω του μετρίου εμφανίσεις, ωστόσο «χρεώθηκαν» στις απουσίες των αναντικατάστατων Γιάκουμπ Μπράμπετς και Σεϊκ Ντουκουρέ. Στην ήττα 2-0 στο Πανθεσσαλικό από τον Βόλο, μάλιστα, ο Πάρντιου χρησιμοποίησε ως κεντρικό αμυντικό για ένα ημίχρονο τον Πίρσμαν. Αλλά και απέναντι στην ΑΕΚ στο Χαριλάου, με τους Εμπακατά (58΄ Οντουμπάτζο) και Μαζικού στα άκρα και τον Νικολά Ενκουλού στα στόπερ, ο Άρης ηττήθηκε πάλι με 2-0.

Συνοπτικά, ο Άρης έχει πάρει από τους τέσσερις πλάγιους αμυντικούς του μόλις ένα (1) γκολ και μηδέν (0) ασίστ. Πενιχρή η βοήθεια επιθετικά, ενώ και αμυντικά αναζητείται ακόμη η συνοχή που είναι απαραίτητη για μια καλύτερη συνέχεια.

To Top