Ο Έλληνας ιδιοκτήτης των Ουίζαρντς φτιάχνει νέο γήπεδο

Οι Ουάσιγκτον Ουίζαρντς και οι Ουάσιγκτον Κάπιταλς φαίνονται έτοιμοι να μετακινηθούν, αφού ο ιδιοκτήτης τους και ταυτόχρονα ιδιοκτήτης και της Monumental Sports & Entertainment (MSE) κατέληξε σε συμφωνία-πλαίσιο για την κατασκευή μιας νέας εγκατάστασης στη Βιρτζίνια.

Η MSE έχει συνάψει ένα μη δεσμευτικό σύμφωνο για συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα προκειμένου να δημιουργηθεί μια περιοχή ψυχαγωγίας στην Αλεξάνδρεια, στο Potomac Yard, περίπου έξι μίλια μακριά από τους Ουίζαρντς και το σημερινό «σπίτι» των Κάπιταλς, την Capital One Arena.

Το έργο, για το οποίο εκκρεμεί νομοθετική έγκριση και ολοκλήρωση οριστικών εγγράφων, έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2028.

Η MSE πιστεύει ότι η περιοχή ψυχαγωγίας, η οποία θα διαθέτει μια νέα αρένα για τους συλλόγους του NBA και του NHL, θα υποστηρίξει την οικονομική ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή, δηλαδή Ουάσινγκτον, Μέριλαντ και Βιρτζίνια.

Η περιοχή ψυχαγωγίας θα περιλαμβάνει επίσης μια νέα παγκόσμια έδρα για την MSE, ένα στούντιο πολυμέσων του Monumental Sports Network (MSN), το χώρο προπόνησης των Ουίζαρντς, έναν χώρο παραστατικών τεχνών και μια διευρυμένη εγκατάσταση esports. Νέοι χώροι λιανικής, εστιατόρια, συνέδρια και κοινοτικοί χώροι συγκέντρωσης θα είναι επίσης μέρος της κατασκευής.

Η MSE έχει ήδη παρουσία στη Βόρεια Βιρτζίνια, όπου οι Κάπιταλς έχουν το προπονητικό κέντρο τους και όπου η εταιρεία διαχειρίζεται την EagleBank Arena, στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου George Mason. Επιβεβαιωμένα μέρη στη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα είναι η Κοινοπολιτεία της Βιρτζίνια, η πόλη της Αλεξάνδρειας και η JBG Smith, εκτός από την MSE.

Εάν το έργο λάβει το πράσινο φως, οι Ουάσινγκτον Μίστικς (WNBA), ομάδα που επίσης ανήκει στη MSE, θα μείνουν στην Capital One Area, δίνοντας τη δυνατότητα στο σύλλογο να αναπτύξει περαιτέρω τη βάση των οπαδών του στην περιοχή.

Η MSE θέλει επίσης να αναβαθμίσει την Capital One Arena ώστε να λειτουργεί ως ένας «μοναδικός, ευέλικτος» χώρος που συνεχίζει να φιλοξενεί μουσικές, κωμωδίες, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων ψυχαγωγικών εκδηλώσεων για οικογένειες και τουρνουά National Collegiate Athletic Association (NCAA).

Ο ιδρυτής, πρόεδρος, κύριος συνεργάτης και διευθύνων σύμβουλος της MSE, Τεντ Λεόνσης, έχει επενδύσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια στην Capital One Arena από τότε που ανέλαβε τον πλειοψηφικό έλεγχο της εγκατάστασης, το 2010. Εγγονός Ελλήνων μεταναστών, ο Λεόνσης έχτισε αρχικά την περιουσία του ως ανώτερο στέλεχος στην AOL, όπου εργάστηκε για σχεδόν 14 χρόνια.

Επίσης, είναι συνιδρυτής και συνεργάτης της Revolution Growth, μιας εταιρείας επιχειρηματικών κεφαλαίων που διευθύνεται από τον συνιδρυτή της AOL, Στιβ Κέις.

«Δεσμευόμαστε να παρέχουμε εμπειρίες οπαδών παγκόσμιας κλάσης, ενώ παράλληλα εξελίσσουμε συνεχώς τις ομάδες μας, εμβαθύνουμε τους δεσμούς της κοινότητας κι ενισχύουμε τον ρόλο μας ως ηγέτες στην πρώτη γραμμή του αθλητισμού και της τεχνολογίας», δήλωσε ο Λεόνσης.

«Η ευκαιρία να επεκταθούμε σε αυτήν την περιοχή των 70 στρεμμάτων στη Βιρτζίνια, γειτονικούς κορυφαίους καινοτόμους της βιομηχανίας κι έναν σπουδαίο ακαδημαϊκό συνεργάτη, θα μας επιτρέψει να προωθήσουμε τη δημιουργικότητά μας και να επιτύχουμε κορυφαία δουλειά επόμενης γενιάς – όλα αυτά διατηρώντας τους οπαδούς μας και την κοινότητα στην πρώτη γραμμή».

Και πρόσθεσε: «Οι επιχειρηματικές μας ανάγκες έχουν αλλάξει δραματικά από τότε που άνοιξε η σημερινή μας αρένα, το 1997. Είμαστε μια πολύπλευρη επιχείρηση αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων με ομάδες, χώρους και δίκτυα μέσων ενημέρωσης. Κατά τη διάρκεια της ιστορίας του, το Monumental Sports γνώρισε αξιοσημείωτη ανάπτυξη.

Και, με αυτήν τη συνεργασία δημόσιου-ιδιωτικού τομέα με την Κοινοπολιτεία της Βιρτζίνια, την πόλη της Αλεξάνδρειας και την JBG SMITH, προσδοκούμε σε ένα ακόμη πιο δυναμικό μέλλον. Πιστεύουμε ότι αυτή η επέκταση θα μας επιτρέψει να διατηρήσουμε τη δέσμευσή μας να δημιουργήσουμε μια εξαιρετική εμπειρία για τους οπαδούς, τους υπαλλήλους και τους συνεργάτες μας».

To Top