Ο ένας πάνω στον άλλο σε βρετανικές παραλίες – Το ρεκόρ ζέστης «νίκησε» τον φόβο (video-photo)

Έκτακτο σοβαρό περιστατικό κήρυξε η δημοτική αρχή στην πόλη του Μπόρνμουθ στη νότια ακτή της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς χιλιάδες πολίτες συνέρρευσαν στις δύο μεγάλες παραλίες της περιοχής λόγω της ζέστης, με αποτέλεσμα την παραβίαση μίας σειράς κανόνων.

Ο υδράργυρος στην Αγγλία ξεπέρασε σήμερα τους 33 βαθμούς Κελσίου, σπάζοντας το ρεκόρ για την πιο ζέστη ημέρα του χρόνου που είχε σημειωθεί χθες με 32,6 βαθμούς.

Οι τοπικοί άρχοντες στο Μπόρνμουθ εξήγησαν ότι οι πολίτες αψήφησαν τις εκκλήσεις να μείνουν μακριά από την περιοχή σεβόμενοι κατ’ αρχάς τους κανόνες τήρησης κοινωνικών αποστάσεων, προξενώντας «ευρύτατα» προβλήματα.

Η δημοτική αρχή καταγγέλλει εκατοντάδες περιπτώσεις παράνομης στάθμευσης με τον αριθμό ρεκόρ των 558 προστίμων να έχουν επιβληθεί το διήμερο, «υπερβολικά» πολλά απορρίμματα που υπολογίζονται σε 33 τόνους, κομφούζιο στους δρόμους της πόλης, φαινόμενα αντικοινωνικής συμπεριφοράς και περιπτώσεις που πολίτες ήρθαν στα χέρια, υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, καθώς και επιθέσεις κατά δημοτικών υπαλλήλων που προσπαθούσαν να τηρήσουν την τάξη και την καθαριότητα.

Η εικόνα στην κεντρική παραλία του Μπόρνμουθ και στην παραλία Σάντμπανκς, όπου παρατηρήθηκαν τα μεγαλύτερα προβλήματα, είναι εικόνα «χάους», δήλωσε η ηγέτιδα του τοπικού δημοτικού συμβουλίου Βίκι Σλέιντ.

«Η ανεύθυνη συμπεριφορά τόσων πολλών ανθρώπων είναι απλά σοκαριστική και οι υπηρεσίες μας έχουν τεντωθεί στο απόλυτο όριό τους στην προσπάθεια να κρατήσουν τους πάντες ασφαλείς. Δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να κηρύξουμε σοβαρό περιστατικό για να προκληθεί αντίδραση από τις υπηρεσίες άμεσης δράσης», πρόσθεσε η ίδια.

Πλέον στην περιοχή θα ενισχυθεί η αστυνομική παρουσία.

To Top