Ο Έρικ Χάμζα από τη Σύρο στις ακαδημίες της Βαλένθια στην Ισπανία!

Το όνειρό του πραγματικότητα έκανε ο Ερίκ Χάμζα που βλέπει πλέον την καριέρα του στο ποδόσφαιρο να παίρνει… σάρκα και οστά!

Συγκεκριμένα, ο 16χρονος Έλληνας άσος εντυπωσίασε τους ανθρώπους της Βαλένθια, με τις «νυχτερίδες» να τον παίρνουν από τις ακαδημίες τους που έχουν έδρα στη Σύρο, ώστε να τον κάνουν μόνιμο κάτοικο Ισπανίας!

«Η ενσωμάτωση του Έρικ Χάμζα στη Βαλένθια είναι ο προορισμός μας.

Η επίσημη ανακοίνωση της Βαλένθια για την ενσωμάτωση του Έρικ Χάμζα από την Ακαδημία της Βαλένθια στη Σύρο, στην Ακαδημία της Βαλένθια στην Ισπανία, αποτελεί τον βασικό μας προορισμό.

Tο όνειρο του Έρικ ήταν ο στόχος μας μέσω του προγράμματος ταλαντούχων ποδοσφαιριστών του δικτύου συνεργαζόμενων ακαδημιών της Ακαδημίας της Βαλένθια. Το πρόγραμμα αυτό έχει σκοπό να εντοπίσει, να προπονήσει και να αναπτύξει νεαρούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

H Valencia CF Academy Greece έχει σχεδιάσει και οργανώσει το Elite Development Program κατά το οποίο όλη η διαδικασία της αξιοποίησης των ταλέντων γίνεται σε τρία στάδια της προπονητικής ηλικίας, τα οποία είναι το Βασικό στάδιο (11 & 12 ετών), το Ειδικό στάδιο (13-16 ετών) και το Στάδιο της Τελειοποίησης (ηλικία 17 & 18 ετών).

Το στάδιο της τελειοποίησης ο Έρικ θα το πραγματοποιήσει πλέον στην Βαλένθια, καθώς επιλέχθηκε για να ενσωματωθεί στην Ακαδημία της ομάδας με σκοπό κάποια στιγμή να γίνει μέλος της πρώτης ομάδας. Ήδη προπονείται με τη δεύτερη ομάδα της Βαλένθια και έχει αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις με απώτερο στόχο φυσικά την καθιέρωση στην πρώτη ομάδα.

Η σχέση της Ακαδημίας της Βαλένθια με την Ελλάδα και την Κύπρο άρχισε το 2017 μέσω του δικτύου συνεργαζόμενων Ακαδημιών στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Στην Ελλάδα το δίκτυο αυτό “τρέχει” μέσω της Ακαδημίας της Βαλένθια στην Ελλάδα (VCF Academy Greece) με ένα σύνολο δέκα Ακαδημιών σε όλη τη χώρα, ενώ υπάρχουν κι άλλες δύο Ακαδημίες στη Σύρο».

To Top