Ο Ίβκοβιτς του Άρη: Η διετία, ο Γκάλης και οι πρώτες «σπίθες» της αυτοκρατορίας

Μπορεί ο Ντούσαν Ίβκοβιτς να έμεινε στην ιστορία από άλλες ομάδες, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Άρης τον έφερε στην Ελλάδα.

Μετά το πρωτάθλημα του 1979, ο Γιάννης Ιωαννίδης αποχώρησε -προσωρινά- από τον Άρη. Εκείνο το καλοκαίρι στην Ελλάδα ήρθε ο Νίκος Γκάλης. Την επόμενη σεζόν από τους κιτρινόμαυρους αποχώρησαν Βαγγέλης Αλεξανδρής και Χάρης Παπαγεωργίου. Τότε οι κιτρινόμαυροι συμφώνησαν να φέρουν στην Ελλάδα τον Ντούσαν Ίβκοβιτς από την Παρτιζάν.

Στην πρώτη χρονιά του «σοφού» ο Άρης κατέκτησε την τρίτη θέση με τον Νίκο Γκάλη να πετυχαίνει 1143 πόντους και να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ στην χρονιά. Στην Ευρώπη από την άλλη η ομάδα δεν μπόρεσε να διακριθεί. Την επόμενη χρονιά ο Άρης πήρε το άτυπο πρωτάθλημα χειμώνα, αλλά στον δεύτερο γύρο γνώρισε τέσσερις ήττες από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Λάρισα, ενώ στην Ευρώπη οι κιτρινόμαυροι αποκλείστηκαν από την Λιμόζ.

Έτσι αυτή η διετία αποτέλεσε την προειδοποιητική «βολή» του μετέπειτα «Αυτοκράτορα» Άρη, με τον Ίβκοβιτς να αποχωρεί στο τέλος της σεζόν. Παρά τα όσα ακουγόταν, όπως ο ίδιος δήλωσε αργότερα οι λόγοι είχαν να κάνουν με την διοίκηση. Βέβαια αυτό πλέον έχει ελάχιστη σημασία.

To Top