Ο Ίσνερ έβαλε τέλος στο ταξίδι του Τσιτσιπά στο Γουίμπλεντον

Το όμορφο ταξίδι του Στέφανου Τσιτσιπά στο Wimbledon ολοκληρώθηκε… Ο Έλληνας τενίστας δεν είχε απάντηση στις «βόμβες» του Τζον Ίσνερ, όμως έκανε περήφανους όλους τους Έλληνες με την προσπάθειά του στο σπουδαίο βρετανικό σλαμ!

Το περίμενες 4 χρόνια! Ήρθε η στιγμή να απολαύσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Stoiximan.gr! Αμέτρητα Στοιχήματα και πλούσιο παιχνίδι κάθε μέρα! 

Ο 33χρονος Αμερικανός, Νο 9 στον κόσμο, πήρε τη νίκη με 6-4, 7-6(8), 7-6(4) επί του κορυφαίου Έλληνα τενίστα (No 35) και θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Εκεί θα βρει έναν άλλον big server, τον Μίλος Ράονιτς, που έβαλε φρένο στον νεαρό Αμερικανό Μακένζι Μακντόναλντ με 6-3, 6-4, 6-7(5), 6-2.

Ο Στέφανος μπόρεσε να κοιτάξει στα μάτια έναν σπουδαίο αντίπαλο, όμως δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν και (τουλάχιστον) να ξαναμπεί στον αγώνα μετά την απώλεια του πρώτου σετ.

Κόντρα σε έναν τέτοιο παίκτη, πρέπει να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος στο δικό σου σερβίς και να ψάχνεις ταυτόχρονα να βρεις ένα… παραθυράκι.

Ένα κακό service game του νεαρού τενίστα στο 4-4 του πρώτου σετ, όμως, όπου υπέπεσε σε δύο διπλά λαθη, έδωσε το δικαίωμα στον ύψους 2μ.08 Ίσνερ να σημειώσει το μοναδικό μπρέικ του αγώνα και να σερβίρει στη συνέχεια με επιτυχία για το 1-0.

To δεύτερο σετ ήταν το ίδιο κλειστό, με τους δύο παίκτες να υπερασπίζονται με άνεση τα σερβίς τους και να οδηγούνται σχεδόν αναπόφευκτα στο τάι μπρέικ.

Ο Στέφανος, πάντως, είχε ξεκινήσει να διαβάζει το σερβίς του Ίσνερ και ήταν αυτός που σημείωσε πρώτος το μίνι μπρέικ. Δεν μπόρεσε, ωστόσο, να διατηρήσει το προβάδισμα και αφού ο Ίσνερ έσβησε με το καλό σερβίς του το σετ πόιντ στο 7-6, εκμεταλλεύτηκε το τρίτο δικό του στο 9-8 και έγραψε το 2-0.

Το ενθαρρυντικό για τον Στέφανο ήταν ότι είχε αρχίσει να επιστρέφει τις «οβίδες» του Αμερικανού. Και όταν με μια από τις απίθανες βουτιές του βγήκε από πολύ δύσκολη θέση στο 4-3 επί του Ίσνερ, το μομέντουμ είχε περάσει στη δική του πλευρά.

Ήταν, βλέπετε, και η ατμόσφαιρα στο Court 3, με τον κόσμο να είναι φανερά υπέρ του Στέφανου και να ζητάει λίγο… τένις, αφού το παιχνίδι του Ίσνερ δεν προσφέρει ιδιαίτερες… συγκινήσεις.

Στο επόμενο γκέιμ, λοιπόν, ο Τσιτσιπάς έφτασε σε μπρέικ πόιντ, αλλά ο Ίσνερ καθάρισε πάλι με το σερβίς του (5-4) και στη συνέχεια βρέθηκε εκείνος με μπρέικ πόιντ/ματς πόιντ (30-40).

Μέσα σε… πανζουρλισμό, ο Στέφανος έμεινε όρθιος και το σετ πήγε σε τάι μπρέικ, όπως συνήθως συμβαίνει όταν αγωνίζεται ο Ίσνερ!

Ο 19χρονος τενίστας σημείωσε πάλι πρώτος το μίνι μπρέικ, αλλά ούτε αυτή τη φορά κατάφερε να παραμείνει στη θέση του οδηγού.

Ο Ίσνερ βρέθηκε τελικά μπροστά με 6-3 και με το τρίτο ματς πόιντ του έκλεισε τον αγώνα…

Ο Αμερικανός έβαλε τις βάσεις της νίκης με το πολύ μεγάλο σερβίς του, αλλά αυτό που πραγματικά αποτέλεσε το κλειδί για την επιτυχία του ήταν η εμπειρία.

Η έλλειψη εμπειρίας του Στέφανου, αν προτιμάτε, που δεν έχε συνηθίσει ακόμα να παίζει κόντρα σε παίκτες… τύπου Ίσνερ.

Διότι χρειάζεται ψυχραιμία όταν βλέπεις… τις μπάλες να περνούν και killer’s instict στην πρώτη ευκαιρία που σου παρουσιάζεται…

Το βέβαιο είναι ότι η πορεία στο Λονδίνο ήταν μόνο η αρχή για τον Στέφανο!

Πριν ακόμα κλείσει τα 20 του χρόνια, πέρασε σε τέταρτο γύρο και Grand Slam και, πραγματικά, δείχνει ικανός να κάνει σύντομα πολύ μεγάλα πράγματα!

Σίγουρα φεύγει πικραμένος από τη βρετανική πρωτεύουσα, αλλά όταν ηρεμήσει θα συνειδητοποιήσει πόσο σπουδαίο είναι αυτό που πέτυχε…

To Top