Ο Αγγέλου εγκατέλειψε το καράβι, δεν πρόδωσε πρόσωπα, πρόδωσε όμως το πλάνο

Ο Βαγγέλης Αγγέλου εγκατάλειψε τον Άρη. Δεν πρόδωσε τα πρόσωπα με τα οποία συνεργάστηκε για 14 μήνες. Αυτό είπαν τα ίδια πρόσωπα και αυτή είναι η αλήθεια, γιατί όπως όλοι παραδέχθηκαν, ήξεραν εξαρχής για την πρόταση της Εφές. Πρόδωσε, όμως, το πλάνο, για το οποίο το καλοκαίρι απέρριψε ένα άλλο μεγάλο συμβόλαιο, όπως ο ίδιος είπε.

Πρόδωσε το πλάνο που – κατά την άποψη μου – είναι πολύ πιο σημαντικό από οποιαδήποτε τεράστια οικονομική προσφορά ακόμα και αυτές τις μέρες κρίσης που βιώνει η χώρα. Άλλωστε ο Αγγέλου ήταν ο καλύτερα αμειβόμενος προπονητής στην Α1 μετά τους Μπαρτζώκα και Πεδουλάκη σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Πρόδωσε αυτό που ο ίδιος ξεκίνησε να χτίζει. Την φιλοσοφία του. Τα πιστεύω του. Τις εργατοώρες του. Ο ίδιος καλύφθηκε πίσω από την έκφραση ότι είναι “υπεύθυνος και αναλαμβάνει την διαχείριση αυτής της πρότασης”.

Προπονητικά προσέφερε έργο, ουδείς μπορεί να μην δεν το αναγνωρίσει αυτό. Προσέφερε και χρήματα στον Άρη και πέρσι με τα bonus του ΕΣΑΚΕ και φέτος με τα χρήματα που θα καταβάλει η Εφές Αναντολού για να τον πάρει από τους κίτρινους. Ωχριούν, όμως όλα αυτά, μπροστά στο πλάνο και το όραμα.

Φυσικά, ο Άρης είναι πάνω από όλους και πάνω από κάθε Αγγέλου και ορθώς ο Λευτέρης Αρβανίτης δήλωσε πως το πλάνο θα συνεχίζει να εφαρμόζεται αταλάντευτα. Έτσι πρέπει να γίνει και μακάρι να γίνει.

Ο Αγγέλου φέρθηκε σκάρτα στον Άρη, κι ας έγιναν όλα τίμια και νόμιμα. Φέρθηκε σκάρτα γιατί αποδείχθηκε στην πράξη ότι το μυαλό του δεν είναι 100% δοσμένο στο πλάνο, στην ομάδα εργασίας, την ιστορία και την φανέλα. Αν ήταν δεν θα έψαχνε σήμερα προπονητή ο Άρης.

Κανείς δεν μπορεί να κακίσει τον Αγγέλου γιατί επέλεξε να κάνει αυτό που έκανε. Δικαιούται, όμως, να τον κακίσει, γιατί ο Αγγέλου άλλα είπε το καλοκαίρι κι άλλα έκανε τον χειμώνα. Αυτό είναι ίσως και χειρότερο από την ίδια την απόφασή του να εγκαταλείψει το καράβι σε μια πολύ δύσκολη στιγμή.

Και είναι δύσκολη, γιατί ο Άρης έχει ρεκόρ 4-6 στο πρωτάθλημα, παίζει συνεχόμενα “πονηρά” παιχνίδια σε μια περίοδο γενικότερης χαλαρότητας λόγω των εορτών, έχοντας ακόμα νωπό το μεθύσι από την πρόκριση στον τελικό. Είναι “εκρηκτικό” το μείγμα και χρειάζεται τεράστια προσοχή και συγκέντρωση από τους παίκτες, που θα πρέπει να στηρίξουν τον Παρασκευά Μουρατίδη και Σάββα Καμπερίδη εμπράκτως μέσα στο παρκέ.

ΥΓ: Και για να μην ξεχνιόμαστε, η Εφές δεν έχει καμία σχέση με τον Άρη. Και σαν ιστορία και σαν φανέλα και σαν μέγεθος στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Μια ομάδα με πολλά χρήματα για σπατάλη είναι και τίποτα περισσότερο. Δεν πήγε ο Αγγέλου σε καλύτερη ομάδα, έφυγε από μια καλύτερη ομάδα και δικαίωσε τον λόγο του στην απολογιστική συνέντευξη Τύπου πέρσι μετά το τέλος της χρονιάς περί αθλητικής πορνείας επαγγελματιών.

 

 

To Top