Ο Αγγέλου στο Αλεξάνδρειο: “Βαρύς τόμος της ιστορίας του ελληνικού μπάσκετ ο Άρης”

Ο Βαγγέλης Αγγέλου βρίσκεται στο Αλεξάνδρειο και κάνει την πρώτη του προπόνηση ως νέος τεχνικός του Άρη. Από το πρωί ήταν στα γραφεία της ΚΑΕ μαζί με τον Λευτέρη Αρβανίτη, λίγο μετά τις 10 κατέβηκε και μπήκε στο γήπεδο για να πιάσει δουλειά. “Βαρύς τόμος της ιστορίας του ελληνικού μπάσκετ ο Άρης”, είπε μεταξύ άλλων ο νέος προπονητής των κίτρινων.

Αρχικά τόνισε πως “μιλούσαμε όλο το βράδυ, είμαι εδώ, συμφώνησα με τη διοίκηση του Άρη θα ήθελα να ευχαριστήσω για την τιμή και την ευκαιρία. Όπως καταλαβαίνετε είναι και ο χρόνος και η περίοδος που θα πρέπει να ενημερωθώ για κάποια πράγματα και θα μπορέσουμε να πούμε τις επόμενες μέρες περισσότερα. Ο Άρης είναι ένα μεγάλο μέγεθος στη μπασκετική ιστορία, πολύ βαρύς τόμος και σε αυτή τη σελίδα που ανοίγεται θα προσπαθήσουμε όλοι να κάνουμε το καλύτερο”.

Ρωτήθηκε τι έχει διαπιστώσει για την ομάδα του Άρη και απάντησε πως “αυτή τη στιγμή δεν είμαι έτοιμος να απαντήσω. Τις επόμενες μέρες. Καταλαβαίνετε ότι πριν οποιαδήποτε κριτική επέλθει, θα πρέπει να ενημερωθώ και να προλάβουμε την προετοιμασία της ομάδας για το ματς με τον Ηλυσιακό. Αυτό που θα ήθελα να πω είναι ότι πρωταγωνιστές στην ομάδα είναι οι παίκτες. Αν είναι δυνατόν να έχουν την λιγότερη πίεση. Την ευθύνη την έχω πάντα εγώ αποκλειστικά.

Σε ότι αφορά την διαπραγμάτευση και πως έφτασε στο σημείο να συμφωνήσει με τον Άρη είπε: “Μου αρέσει η κωπηλασία σε ταραγμένα νερά γενικώς και αυτή ήταν η πρόκληση. Στον Άρη υπάρχει μια ασφάλεια. Μίλησα με τον κύριο Αρβανίτη και είδα μια καθαρότητα, είδα αγνό πρόσωπο και είναι συστατικά του να προσπαθήσεις. Από εκεί και πέρα στο μπάσκετ ξέρετε ότι ισοπαλία δεν υπάρχει. Το λάθος είναι βασική παράμετρος της βελτίωσης, πολεμάς για τη νίκη και μαθαίνεις από την ήττα”.

Τέλος, ρωτήθηκε αν θα τον βοηθήσει η προ δεκαετίας παρουσία του στον Άρη κυρίως ως προς την προσαρμογή του στο περιβάλλον της ομάδας και απάντησε: “Υποθετική ερώτηση, υποθετική απάντηση…”.

To Top