«Ο αγώνας της χρονιάς για τον Άρη»

Ο Άρης υποδέχεται αύριο στις 19:00 στη Μίκρα τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής των πλέι-άουτ, που πιθανόν θα κρίνει και όλη τη σειρά των αγώνων για τη παραμονή.

Οι «κίτρινοι», που προέρχονται από ένα σημαντικό «διπλό» στο Αιγίνιο απέναντι στην τοπική Νίκη, καλούνται να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα κοντρα στην αθηναϊκή ομάδα, που εξασφάλισε ήδη τη σωτηρία της. Οι παίκτες του Σπύρου Φίνου θέλουν να «τελειώνουν» από αύριο με την υπόθεση αποφυγής του υποβιβασμού και να μην ταξιδέψουν την ερχόμενη Πέμπτη στην Πάτρα για το ματς με την Παναχαϊκή, που θα κρίνει τη 2η θέση.

Επίσης, το κίνητρο για τις δύο ομάδες είναι να κρατήσουν το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας. Ο Άρης για να πάρει το πλεονέκτημα θα πρέπει να νικήσει με 3-0 ή 3-1 σετ. Αντίθετα, αν κερδίσει με 3-2 σετ θα πρέπει η διαφορά των πόντων να είναι +8, διότι οι δύο ομάδες έχουν από μία νίκη 3-0 σετ και ο Παναθηναϊκός νίκησε με 3-2 στην Κυψέλη και οι συνολικοί πόντοι είναι 236-229 για τους «πράσινους».

Από την πλευρά του, ο προπονητής του «κιτρινόμαυρου» συλλόγου, Σπύρος Φίνος, δήλωσε σχετικά με το αυριανό ματς στην επίσημη ιστοσελίδα της Volleyleague: «Έτσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση ο αγώνας αυτός είναι ο αγώνας της χρονιάς για τον Άρη. Είναι το τρίποντο που θα μας λυτρώσει σε αυτή τη συνεχόμενη ψυχοφθόρα διαδικασία που δεν άξιζε εξ αρχής να μπει ο Άρης. Δεν περιμένουμε από τους άλλους να μας σώσουν», για να προσθέσει:

«Από την αρχή είχαμε βάλει στόχο να νικήσουμε τους τρεις τελευταίους αγώνες. Με το Αιγίνιο τα καταφέραμε. Το ότι ο Παναθηναϊκός έχει εξασφαλίσει την παραμονή του δεν σημαίνει τίποτα. Ίσα, ίσα θα παίξει πιο ελεύθερα κι εμείς πρέπει να αποδείξουμε πως είμαστε καλύτερη ομάδα. Ξέρουμε πως ο Χαριτωνίδης θα σηκώσει μεγάλο βάρος λόγω της απουσίας του Ντάμποβιτς αλλά όλα τα παιδιά είναι έτοιμα για να πάρουν τη νίκη».

To Top