ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο αείμνηστος Ντίτμαρ Κράμερ στην κορυφαία όλων των εποχών 50άδα προπονητών του France Football!

Το ευρέως γνωστό γαλλικό περιοδικό France Football που απονέμει και τη «Χρυσή Μπάλα» στον καλύτερο παίκτη του κόσμου, έφτιαξε μια λίστα με τους 50 πιο σημαντικούς προπονητές στην ιστορία του ποδοσφαίρου!

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Τα κριτήρια με βάση τα οποία επελέγησαν είναι φυσικά οι τίτλοι και το πόσο επηρέασαν την εξέλιξη του παιχνιδιού.

Στην κορυφή της εν λόγω λίστας λοιπόν βρίσκεται Ρίνους Μίχελς, τον άνθρωπο… Total Football που μάγεψε με τον Άγιαξ και την Εθνική Ολλανδίας. Στη 2η θέση βρίσκεται ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον και στην τρίτη ο Αρίγκο Σάκι.Ο Οτο Ρεχάγκελ (που οδήγησε την Εθνική Ελλάδος στο έπος του 2004), βρίσκεται 46ος.

Στην 40ή θέση είναι ο Ντίτμαρ Κράμερ που έκατσε στον πάγκο του Άρη στις αρχές της δεκαετίας του 80΄!

Σε ηλικία 90 ετών ο Ντίτμαρ Κράμερ έφυγε από την ζωή το 2015 με το γερμανικό ποδόσφαιρο και την Μπάγερν να θρηνούν.

Ο Κράμερ ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα προπονητών που κάθισαν στον πάγκο του Αρη. Διετέλεσε τεχνικός την περίοδο 1981-82.

Ο απελθών, είχε γεννηθεί στις 4/4/1925 στο Ντόρτμουντ. Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από μικρές γερμανικές ομάδες και στη συνέχεια συνεργάστηκε με τη γερμανική ομοσπονδία στη δεκαετία του 1960. Το 1966 μαζί με τον Ούντο Λάτεκ ήταν οι βοηθοί του Χέλμουτ Σεν στο Μουντιάλ της Αγγλίας, όπου οι Γερμανοί τερμάτισαν δεύτεροι.

Το 1964 ξεκίνησε συνεργασία με την ομοσπονδία της Ιαπωνίας και θεωρείται ο «πατέρας» του ποδοσφαίρου στη «Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου», βελτιώνοντας την εθνική ομάδα αλλά και καθιερώνοντας την ιαπωνική λίγκα. Σημαντικότερο επίτευγμά του όμως σίγουρα είναι η επιτυχία στη Μπάγερν των Μπεκενμπάουερ, Μάιερ, Μίλερ και Χένες, όπου κατέκτησε δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών και ένα Διηπειρωτικό (1976).

Εργάστηκε επίσης στις Εθνικές Αιγύπτου, ΗΠΑ, Μαλαισίας, Ταϊλάνδης και στις Ελπίδες της Κορέας, αλλά και σε Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, Αλ Ιτιχάντ, Λεβερκούζεν και τον Αρη, τον οποίο καθοδήγησε τη σεζόν 1981-82.

Το 2011, έγινε ο πρώτος προπονητής που τιμήθηκε από τη γερμανική ομοσπονδία με ειδικό βραβείο για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο.

Η ανακοίνωση του Άρη για τον θάνατο του Κράμερ: “Ένας από τους μεγαλύτερους προπονητές που βρέθηκαν στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας του ΑΡΗ δεν είναι πια μαζί μας.

Ο λόγος για τον Γερμανό Ντίτμαρ Κράμερ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή, πλήρης ημερών, σε ηλικία 90 ετών (είχε γεννηθεί στις 4/4/1925 στο Ντόρτμουντ).

Ο «καθηγητής του ποδοσφαίρου», όπως τον αποκαλούσαν  χαρακτηριστικά στη Γερμανία, ο οποίος οδήγησε την Μπάγερν Μονάχου –μεταξύ άλλων- στην κατάκτηση δύο Κυπέλλων Πρωταθλητριών και ενός Διηπειρωτικού, κάθισε στον πάγκο του ΑΡΗ την αγωνιστική περίοδο 1981-’82.

Ντίτμαρ Κράμερ, καλό ταξίδι στη γειτονιά του Αγγέλων…”.

Η σχετική λίστα με τους προπονητές…

:

To Top