Ο Αθηναίου διέψευσε άλλη μια φορά τον… εαυτό του!

Νέες δηλώσεις για την μεταγραφή του στην Αρμάνι έκανε ο Γιάννης Αθηναίου, ο οποίος δήλωσε… σκασμένος που δεν πήγε τον Δεκέμβριο στον Παναθηναϊκό! Ναι καλά ακούσατε! Ήταν που στις 11 Φεβρουαρίου διέψευδε ότι από τότε που έφυγε ο Βαγγέλης Αγγέλου ήθελε να φύγει από τον Άρη. Τόσο πολύ πίστεψε στο… πλάνο! Βέβαια στο τέλος δε λησμόνησε να ευχαριστήσει και τον Άρη! Μη… χάσει!

Η συνέντευξη του Αθηναίου στο gazzetta.gr:

– Να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά… Αν δεν κάνουμε λάθος, η Εμπόριο Αρμάνι είναι η δεύτερη ομάδα της Ευρωλίγκα που ενδιαφέρθηκε να σε αποκτήσει στη διάρκεια της εφετινής σεζόν, έτσι δεν είναι; Ξέρουμε καλά ότι είχες συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό, αλλά τελικά η συμφωνία χάλασε…

«Αλήθεια είναι, είχαμε συμφωνήσει στα τέλη του Δεκεμβρίου αλλά τελικά η μετεγγραφή χάλασε λόγω της τελικής άρνησης του Άρη! Ήταν και ο τελικός Κυπέλλου μπροστά μας, τότε, στον οποίο θα διεκδικούσαμε έναν τίτλο, είχε φύγει και ο coach Αγγέλου για την Εφές, οπότε ο πρόεδρος, δεν ήθελε να αποδυναμώσει κι άλλο την ομάδα και ενδεχομένως να προκαλέσει δυσφορία στους φιλάθλους. Πραγματικά, στενοχωρήθηκα πολύ τότε… Έσκασα γιατί θα μου δινόταν η ευκαιρία να παίξω σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και να αγωνιστώ στην Ευρωλίγκα, αλλά τι να κάνουμε, δεν έκατσε…»

– …Έκατσε τώρα με την Εμπόριο Αρμάνι, έστω λίγο καθυστερημένα… Πως προέκυψε το deal; Οι πρώτες εντυπώσεις ποιες είναι;

«Όλα έγιναν πολύ γρήγορα! Μετά το ματς του περασμένου Σαββάτου με τον Ηλυσιακό και τη νίκη μας, που ουσιαστικά απομάκρυνε τον όποιο κίνδυνο διέτρεχε η ομάδα για υποβιβασμό, ο εκπρόσωπός μου, με ενημέρωσε για το ενδιαφέρον των Ιταλών και μέσα σε τρεις μέρες, βρέθηκα στο Μιλάνο! Ούτε κατάλαβα πως έγινε η μετεγγραφή! Να φανταστείς ότι το βράδυ της Τρίτης ήμουν στη γιορτή για τα 100 χρόνια του Άρη και τα ξημερώματα της επόμενης μέρας, “πετούσα” για την Ιταλία! Φτάνοντας, άρχισα να αισθάνομαι απανωτές εκπλήξεις. Οι άνθρωποι της ομάδας που με περίμεναν στο αεροδρόμιο, μου έδωσαν έναν οδηγό με την στάμπα της ομάδας και την φωτογραφία μου, που περιείχε οδηγίες για τη διαμονή μου, τον εσωτερικό κανονισμό του συλλόγου και όλα τα plays που χρησιμοποιεί ο coach! Εν συνεχεία πέρασα από ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις, γνωρίστηκα με τους νέους συμπαίκτες μου και προπονήθηκα ελαφρά και το βράδυ, αφού μου παραχώρησαν το δικό μου αυτοκίνητο, με οδήγησαν στο διαμέρισμα που θα μείνω και στο οποίο παρεμπιπτόντως, έμενε πέρυσι ο Γιάννης Μπουρούσης».

– Πριν πας στο Μιλάνο, είχες εικόνα της ομάδας, της φιλοσοφίας του προπονητή;

«Ναι, γιατί παρακολουθώ πολύ τους αγώνες της Ευρωλίγκα και η εφετινή της μεταμόρφωση, ήταν φανερό ότι οφείλεται στον coach Μπάνκι, που και πέρυσι με τη Σιένα, επιβεβαίωσε όλα τα θετικά σχόλια, που ακούγονταν για την εξαιρετική πορεία της Μοντεπάσκι, τα τελευταία χρόνια, που ήταν βοηθός του Πιανιτζιάνι! Έχω κάνει ήδη τρεις προπονήσεις μαζί του και πραγματικά έχω εντυπωσιαστεί με το επίπεδο της δουλειάς… Γίνεται πραγματική μάχη, όλα τα παιδιά έχουν πολύ ανταγωνιστικό χαρακτήρα και τα δίνουν όλα στην άμυνα. Να σου πω την αλήθεια που έκανε μεγάλη εντύπωση ο Μος, που είναι πολύ καλύτερος αμυντικός απ’ ότι φαίνεται και δεν σε αφήνει με τίποτε να τον περάσεις!»

– Να υποθέσουμε ότι έχεις ήδη μιλήσει μαζί του για τον ρόλο σου;

«Μου είπε ότι, μετά τον τραυματισμό του Λάνγκφορντ, είχε “πέσει” πολύ η ένταση και ο ανταγωνισμός στην προπόνηση και είχε “μικρύνει” το rotation. Χρειαζόταν έναν γκαρντ που να παίζει στις θέσεις “1” και “2”, να μπορεί να οργανώσει, να σκοράρει και να παίξει άμυνα και pick’n’roll. Εγώ θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, αρπάζοντας όσες ευκαιρίες μου δοθούν στο ιταλικό πρωτάθλημα, για να αποδείξω ότι ανήκω σ’ αυτό το επίπεδο και γιατί όχι, να τους πείσω να με κρατήσουν και για τη νέα σεζόν.»

– Οι υπόλοιποι παίκτες πως σε υποδέχτηκαν;

«Πολύ φιλικά και ειδικότερα οι Ιταλοί με ρωτούν συνεχώς αν χρειάζομαι κάτι για να βοηθήσουν και μου δίνουν συνεχώς πληροφορίες για το Μιλάνο! Μου είπαν τα καλύτερα λόγια για τον Μπουρούση και τον Φώτση και γενικά το κλίμα που συνάντησα, με παρέπεμψε πιο πολύ σε ατμόσφαιρα φιλικής παρέας! Σ’ αυτό βέβαια, πρέπει να παίζει μεγάλο ρόλο και ο coach ο οποίος είναι πολύ απλός και επικοινωνιακός, συμμετέχει πολύ στην προπόνηση, δίνοντας πάσες, παίρνοντας ριμπάουντ και γενικότερα έχοντας έναν ρόλο προπονητή, που είναι παράλληλα assistant, φροντιστής αλλά και κάποιες στιγμές, φίλος των παικτών.»

– Σε ρώτησε κανένας από τους συμπαίκτες σου ποια ελληνική ομάδα συμπαθείς;

«(σ.σ.: Γελάει…) Κλασσική ερώτηση σε έναν Έλληνα… Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι η απάντηση που πήρα από έναν παίκτη, όταν ρώτησα γιατί έχουν κρεμασμένα λάβαρα του Ολυμπιακού στο προπονητήριο της ομάδας! “Τα έχουμε για να… σκουπιζόμαστε!”, μου είπε και πρόσθεσε ότι “φέτος τους έχουμε πάρει την ταυτότητα!”, εννοώντας προφανώς τις δύο νίκες που πέτυχαν σε βάρος των πρωταθλητών Ευρώπης στο Top-16!»

– Δεν ξέρουμε αν οι δύο ομάδες θα φτάσουν στο φάϊναλ-φορ, για να ξανασυναντηθούν, το μόνο σίγουρο είναι ότι εσύ είσαι ο μόνος Έλληνας που είναι σίγουρο θα παρακολουθήσει από κοντά την μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού μπάσκετ, έστω και ως θεατής… Το F4, άλλωστε, θα γίνει στο γήπεδό σας…

«Δεν το είχα σκεφτεί αυτό, ίσως επειδή ως τώρα, δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι μπορεί να αγωνιστώ σε μία ομάδα με τέτοιους στόχους! Μακάρι να παραμείνω στην Εμπόριο Αρμάνι και του χρόνου, για να παίξω στην Ευρωλίγκα και να αποκτήσω αυτή την φιλοδοξία.

Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω τον Άρη για όσα μου προσέφερε και για τις στιγμές που πέρασα φορώντας την φανέλα του και φυσικά που μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω την επόμενη κίνηση στην καριέρα μου».

 

To Top