ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο Αλέξης Κυρίτσης αναλύει το ντέρμπι στον ΕΣΑΚΕ! Η αθλητικότητα των κίτρινων, ο Μαυροκεφαλίδης και το ερωτηματικό Κούπερ

Φαβορί την ΑΕΚ δίνει ο Αλέξης Κυρίτσης στη σημερινή αναμέτρηση του ΟΑΚΑ, στην ανάλυση που έκανε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ ως ένας (από τους πολλούς, είναι η αλήθεια) παίκτες που φόρεσαν την φανέλα και των δύο ομάδων.

Ο 33χρονος Κυρίτσης με θητεία στον Άρη την διετία 2003-05 και στην ΑΕΚ την περίοδο 2007-08 τόνισε στον ΕΣΑΚΕ πως “είναι ένα ντέρμπι, γιατί η ΑΕΚ και ο Άρης, είναι δύο ομάδες που έχουν ξεχωρίσει στο πρωτάθλημα της φετινής σεζόν μετά τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό. Η ΑΕΚ λόγω έδρας έχει τον πρώτο λόγο για την νίκη, αν και ενδέχεται να επηρεαστεί από τις αλλαγές στο ρόστερ της. Ο Άρης είναι μια πολύ καλά δομημένη ομάδα, με αξιόλογο προπονητή, τον Δημήτρη Πρίφτη και σαφείς προσανατολισμούς στο γήπεδο, ιδιαίτερα στην άμυνα”.

Για την ΑΕΚ υποστήριξε ότι “στηρίζεται στην επίθεση της κατά 80% θα έλεγα στον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Οι φιλοξενούμενοι είναι βέβαιο ότι θα επιδιώξουν να περιορίσουν την δράση του Μαυροκεφαλίδη, όπως, επίσης, να αποφύγουν τα τρίποντα του Ντούσαν Σάκοτα, ο οποίος μπορεί να… σκοτώσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Ακόμη θα δώσουν βάρος στον Μαλίκ Χέρστον, που μπορεί να κάνει την ζημιά στο ένας εναντίον ενός και από το ποστ”.

Για τον Άρη επεσήμανε πως “η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να περιορίσει τον Τζέρελ Μακ Νιλ, ο οποίος είναι ένας σπουδαίος σκόρερ και να ματσάρει την ενέργεια του Οκάρο Γουάιτ στην θέση “4”. Ο Γουάιτ είναι ένας πολύ καλός επιθετικός παίκτης και ριμπάουντερ. Η ΑΕΚ γενικά πρέπει να περιορίσει την αθλητικότητα των παικτών του Άρη και ιδιαίτερα των ξένων. Από τα στοιχεία «κλειδιά» του ματς θα είναι ο έλεγχος του ρυθμού, που εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από τα ριμπάουντ”.

Καταλήγοντας ο Κυρίτσης τόνισε πως “περιμένω ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι, που θα επηρεαστεί και από τον βαθμό ενσωμάτωσης του Ντι Τζέι Κούπερ στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Ο Κούπερ είναι ένας πολύ καλός πικ εν ρολ παίκτης και «εκτελεστής». Η ΑΕΚ έχει λίγο περισσότερες πιθανότητες για την νίκη, αλλά η θεωρία και τα προγνωστικά μπορούν να ανατραπούν στο παρκέ”.

To Top