Ο Αλέ έτοιμος να βρεθεί μπροστά στο “Κίτρινο Τείχος”

Έξι μήνες μετά τη διάγνωση του καρκίνου των όρχεων κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας της Ντόρτμουντ, ο Σεμπαστιάν Αλέ θα επιστρέψει σήμερα Κυριακή (22/1) με την ομάδα της Μπορούσια, για τον πρώτο του αγώνα με τα χρώματά της, μπροστά στο θρυλικό «Κίτρινο Τείχος» του Westfalenstadion.

Στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με την Άουγκσμπουργκ για τη 16η αγωνιστική της Bundesliga, ο προπονητής της Ντόρτμουντ Έντιν Τέρζιτς, εμφανίστηκε με ένα πλατύ χαμόγελο, ανακοινώνοντας ότι έχει πλέον στη διάθεσή του  και τον 28χρονο επιθετικό. «Για αυτόν, η χειμερινή διακοπή ήταν μικρότερη από ό,τι για τους άλλους, δούλευε μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου εδώ. Και μεταξύ των διακοπών, δούλεψε επίσης σκληρά, το έβλεπες αυτό», είπε ο Τέρζιτς.

Ο Αλέ αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2022 για να αναπληρώσει την αποχώρηση του Νορβηγού Έρλινγκ Χάαλαντ, που μεταγράφηκε στη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά μπόρεσε να συμμετάσχει μόνο σε μερικές προπονήσεις  κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας προτού διαγνωστεί με καρκίνο των όρχεων λίγες μόνο ημέρες μετά την μεταγραφή του.

Χειρουργήθηκε, στη συνέχεια υποβλήθηκε σε τέσσερις κύκλους χημειοθεραπείας και χρειάστηκε να χειρουργηθεί ξανά στα μέσα Νοεμβρίου.

Στις αρχές Ιανουαρίου πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις πριν από την επιστροφή του στον σύλλογο και μπόρεσε να συμμετάσχει στο προπονητικό καμπ της Ντόρτμουντ στη Μαρμπέγια (Ισπανία), δείχνοντας αισιόδοξος για επιστροφή στα γήπεδα.

«Ήταν ένα πολύ μεγάλο διάλειμμα, αν κοιτάξετε απλώς την ασθένεια. Αλλά αν κοιτάξετε επίσης παραπέρα, το τελευταίο επίσημο παιχνίδι που έπαιξε ήταν με τον Άγιαξ στα τέλη Μαΐου», πρόσθεσε ο Τέρζιτς.

«Είμαστε απλά χαρούμενοι που ήταν πλήρως ανήκει ξανά στην ομάδα, είμαστε περήφανοι για αυτόν, για τον τρόπο που αγωνίστηκε αυτή την περίοδο.»

Τα πρώτα του λεπτά με τη φανέλα της Μπορούσια, ο Αλέ τα έπαιξε εναντίον της Φορτούνα Ντίσελντορφ, ομάδα δεύτερης κατηγορίας, για περίπου είκοσι λεπτά στις αρχές Ιανουαρίου, πριν πετύχει τα πρώτα του γκολ τρεις μέρες αργότερα εναντίον της Βασιλείας, ένα χατ-τρικ σε οκτώ λεπτά που καθησύχασε πλήρως για την αγωνιστική του κατάσταση.

«Θα είναι μια συγκινητική στιγμή. Το ερώτημα δεν είναι πλέον αν θα συμβεί, αλλά πότε», πρόσθεσε μιλώντας για τα πρώτα βήματα του Αλέ μπροστά από το Κίτρινο Τείχος στο Westfalenstadion, το μεγαλύτερο πέταλο στην Ευρώπη, με 25.000 θέσεις.

To Top