Ο Αλί Νταεΐ συνελήφθη για την υποστήριξη στις διαδηλώσεις για τον θάνατο της Μαχσά Αμινί

Οι αρχές του Ιράν συνέλαβαν τον Αλί Νταεΐ σε ξενοδοχείο της πόλης Σαρκέζ του Ιράν, ενώ την ίδια ώρα γινόταν μεγάλη διαδήλωση για τον θάνατο της Μαχσά Αμινί.

Λίγες ημέρες μετά την κατάσχεση του ιρανικού διαβατηρίου του, ο Αλί Νταεΐ συνελήφθη την προηγούμενη Τρίτη (25/10) από τις αρχές της χώρας λόγω της υποστήριξής του στους διαδηλωτές, όπως αναφέρουν οι Times σε δημοσίευμά τους.

Ο θρυλικός σκόρερ, ο οποίος μάλιστα μέχρι πρότινος ήταν κάτοχος του θρυλικού ρεκόρ των περισσότερων γκολ σε επίπεδο εθνικών ομάδων, μέχρι να τον προσπεράσει ο Κριστιάνο Ρονάλντο, βρισκόταν στην πόλη Σακέζ, στην οποία γεννήθηκε η Μαχσά Αμινί και συνελήφθη σε ένα ξενοδοχείο της πόλης. Εκείνη την ημέρα έγινε μια τεράστια διαδήλωση, καθώς συμπληρώθηκαν 40 ημέρες από τον θάνατο της 22χρονης.

Ο θάνατος της 22χρονος Μαχσά Αμινί λόγω “ανάρμοστης ενδυμασίας” έχει πυροδοτήσει πληθώρα αντιδράσεων στη χώρα με τους ποδοσφαιριστές να μη μένουν αμέτοχοι και την πλειονότητα να υποστηρίζει τους διαδηλωτές.

Η κατάσχεση του ιρανικού διαβατηρίου του Αλί Νταεΐ έγινε λόγω ενός σχολίου υποστήριξης στον λογαριασμό του στο Instagram, όπως δήλωσε ο αδερφός του

To Top