«Ο Αλγόριθμος της ισχύος» από τον Γιάννη Ε. Καραφουλίδη

Ο «Αλγόριθμος της ισχύος» είναι ο τίτλος του βιβλίου του συγγραφέα Γιάννη Ε. Καραφουλίδη, που θα παρουσιαστεί αύριο (24/4/2024) στις 7μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων «ΙΑΝΟΣ» (Αριστοτέλους 7).

«Η εφαρμογή του αλγορίθμου της ισχύος εφαρμόζεται με την ίδια λογική και τις ίδιες συνέπειες, τηρουμένων των αναλογιών, τόσο από τις κερδοσκοπικές επιχειρήσεις, όσο και από τα κυρίαρχα κράτη. Αφού εκθέσουμε και αναλύσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις για την αποδοτική και αειφόρο λειτουργία του αλγορίθμου, θα παρατεθούν με χρονολογική σειρά και ανάλογα με τη σπουδαιότητα τους, οι πιο χαρακτηριστικές ιστορικές περιπτώσεις, που αποδεικνύουν όχι μόνο τη θεωρητική, αλλά και την πρακτική ισχύ του, σε επίπεδο κυρίως οργανωμένων κοινωνιών και κυρίαρχων κρατών.
Με αυτό τον τρόπο θα αρχίσει ένα ενδιαφέρον πνευματικό παιχνίδι μεταξύ του αναγνώστη και των κειμένων μας» επισημαίνει ο Γιάννης Καραφουλίδης, σε μία προσπάθεια να μας μυήσει στο περιεχόμενο του βιβλίου. Και συμπληρώνει:

«…Η λειτουργία του αλγορίθμου της ισχύος και οι παραγόμενες συνέπειες της λειτουργίας του, δύνανται να αποτελέσουν ερμηνευτικό ιστορικό εργαλείο, αλλά και εργαλείο για σχετικές οικονομικοπολιτικές προβλέψεις».

Για το βιβλίο εκτός από τον συγγραφέα, θα μιλήσουν ο Χάρρυ Παπαπανάγου, Καθηγητής Οικονομικών, π. Αντιπρύτανης ΠΑ.ΜΑΚ και ο Κώστας Αναγνωστόπουλος Καθηγητής Γιάννης Ε. Καραφουλίδης Γιάννης Ε. Καραφουλίδης Δ.Π.Θ-Συγγραφέας. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαρία Σαμολαδά.

To Top