Ο Αλεξανδρής για τους ξένους, τα δελτία και τον Πελεκάνο

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής μίλησε για όλα τα ανοικτά μέτωπα του Άρη, τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε διοικητικό επίπεδο, ενώ τόνισε πως επιθυμεί μια καλή κλήρωση σήμερα, ώστε η ομάδα του να πάρει ψυχολογία από το ξεκίνημα των αγωνιστικών της υποχρεώσεων.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο «Αθλητικό Metropolis»:

Στην αρχή τοποθετήθηκε για τη χθεσινή επικράτηση της ομάδας του εις βάρος του Φιλαθλητικού: «Δεν ενθουσιάζομαι ούτε απογοητεύομαι από ένα αποτέλεσμα. Η διάρκεια παίζει ρόλο» και πρόσθεσε αναφορικά με τη σημερινή κλήρωση του πρωταθλήματος:

«Περιμένω μια καλή κλήρωση. Σε βοηθάει, σου δίνει κουράγιο να πάρεις τα αποτελέσματα από την αρχή. Βέβαια παίζουν όλοι με όλους. Δεν είμαστε απόλυτα έτοιμοι. Έχουμε 15 ημέρες που συμπληρώσαμε το ρόστερ και όλο αυτό φέρνει μια αναστάτωση. Έχω εμπιστοσύνη και στη διοίκηση και στην ομάδα. Πλέον μπήκαμε στα ταχύρυθμα μαθήματα».

Για την υπόθεση Σκορδίλη: «Εκτιμώ ότι θα λυθεί και αυτό το πρόβλημα. Δεν προσπαθούμε να αποφύγουμε τις οφειλές μας προς του παίκτες. Η διοίκηση έχει δείξει τις προθέσεις της και έχει κλείσει πολλά μέτωπα. Βέβαια η στάση του Σκορδίλη δεν ήταν και η πιο καλή, το τράβηξε το θέμα. Ζητάει και χρήματα που δεν δούλεψε. Εγώ έτσι θα είχα βγάλει εκατομμύρια. Άνθρωποι της ομάδας θα βρεθούν μαζί του στην Αθήνα για να διευθετηθεί το θέμα. Θέλουμε να εξυγιάνουμε το σωματείο. Πιστεύω ότι θα λυθεί το θέμα».

Για το σήριαλ του Μιχάλη Πελεκάνου: «Ο Μιχάλης (σ.σ. Πελεκάνος) χρειάζεται πάρα πολύ στην ομάδα μας. Έχω μια εναλλακτική, αλλά αξίζει τον κόπο να περιμένω τον Μιχάλη. Είναι καλό παιδί, καλός αθλητής και ταιριάζει στην ομάδα. Ελπίζω ότι θα λυθεί εντός των ημερών το θέμα».

Για τους Αμερικανούς που ήρθαν φέτος στην ομάδα: «Θα έλεγα ότι είναι το ίδιο ταλέντα με τους άλλους, αλλά υπερέχουν στο πνευματικό επίπεδο. Πέρυσι ήταν λίγο… αστραπόγιαννοι, όπως τους λέω. Είναι παιδιά που έρχονται για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Έχουν μάθει διαφορετικό μπάσκετ. Έχουν μάθει να κάνουν επίθεση σε 35 δευτερόλεπτα. Χρειάζονται υπομονή. Είναι και καλοί χαρακτήρες. Είναι πιο υπάκουοι και αυτό φαίνεται κυρίως εκτός γηπέδου».

Για το θέμα που πρέπει να κλείσει όσον αφορά τα δελτία των Αμερικανών: «Θα είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα. Είναι επιτακτική ανάγκη να παίξουν οι Αμερικάνοι, αλλιώς θα πρέπει να βρούμε άλλες λύσεις».

Για το πώς βλέπει το φετινό πρωτάθλημα: «Βλέπω ότι οι περισσότεροι Έλληνες παίκτες συμβιβάστηκαν με τα οικονομικά δεδομένα. Θα είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα τουλάχιστον από την τρίτη θέση και κάτω. Και η Δράμα και ο ΠΑΟΚ στα πρώτα παιχνίδια από ό,τι έμαθα έπαιξαν και πολύ ωραίο μπάσκετ. Οι αποστάσεις με τις μεγάλες ομάδες θα μειωθούν με τον καιρό».

To Top