Ο Αλεξανδρής ζήτησε την υπέρβαση κόντρα στον Ολυμπιακό

Ο Άρης θα προσπαθήσει να κάνει ότι και η Καβάλα κόντρα στον Παναθηναϊκό, την Κυριακή με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής ζήτησε από τους παίκτες του να κάνουν την υπέρβαση, μιλώντας στον “ΑΡΗΣ FM”.

Ο Έλληνας τεχνικός είχε δώσει το σύνθημα για τον κυριακάτικο αγώνα από τα αποδυτήρια του “Martini Plaza” στο Γκρόνιγκεν, όπως είχε αποκαλύψει το PRESSARIS. Σήμερα μιλώντας στο επίσημο ραδιόφωνο του συλλόγου επανέλαβε την επιθυμία του για μια νίκη επί του Ολυμπιακού.
Αρχικά τόνισε πως “χθες κάναμε την πρώτη προπόνηση, που ήταν με πολλά προβλήματα. Είχε απεργία το Παλέ, μας κλείδωσαν την αίθουσα με τα βάρη και το υπόλοιπο πρόγραμμα μέσα στο Παλέ έγινε χωρίς φώτα. Έχουμε γίνει τυφλοπόντικες. Εγώ λέω ‘σας εκπαιδεύω’. Πώς να δώσεις να καταλάβουν οι ξένοι; Όταν από την αρχή της χρονιάς δεν έχεις αέριο, δεν έχεις φώτα, δεν είχαμε ζεστό νερό από την αρχή της προετοιμασίας. Σας θέλω κομάντος τους έλεγα, κάτι πρέπει να τους πεις για να αστειευόμαστε και λίγο».

Για τα προβλήματα των Τσαλδάρη και Ταπούτου επεσήμανε πως “ο Δημήτρης πιστεύω ότι θα είναι έτοιμος 100%. Ο Χρήστος έκανε και χθες ελαφρύ πρόγραμμα. Βέβαια η προπόνηση χθες μετά το ταξίδι δεν ήταν ούτε μακράς διάρκειας ούτε μεγάλης έντασης. Σήμερα θα κάνουμε 1,5 ώρα. Έχουμε βίντεο, βάρη και μετά προπόνηση και αύριο την ώρα του αγώνα. Πιστεύω ότι στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Χρήστος θα πρέπει να σφίξει τα δόντια για να παίξει. Μου είπε ότι θα είναι παρών”.

Ρωτήθηκε για τη διαφορά δυναμικότητας μεταξύ Άρη και Ολυμπιακού και απάντησε πως “το ότι υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά σε ποιότητα και στο υλικό πέραν του μπάτζετ είναι γεγονός. Στο μπάσκετ όμως κερδίζει ο καλύτερος και όχι αυτός με το μεγαλύτερο μπάτζετ. Έχουμε και πρόσφατο παράδειγμα την Καβάλα, που έπαιξε πολύ καλά, υποχρεώνοντας τον πρωταθλητή Ευρώπης σε 24 λάθη. Ζήτησα κι εγώ από τα παιδιά να κάνουν τη δική τους υπέρβαση, για να μπορέσουμε να γράψουμε τη δική μας ιστορία”.

Αναφορικά με την ικανότητά του στο ψυχολογικό κομμάτι ο Αλεξανδρής υπογράμμισε πως “εγώ μιλάω με επιχειρήματα. Δεν τους λέω ότι το 1940 είπαμε ‘όχι’ και κερδίσαμε τους Ιταλούς. Πρέπει να μιλάς με επιχειρήματα, ειδικά όταν απευθύνεσαι στους ξένους παίκτες. Κάθισα και είδα πώς τους κέρδισε η Ούλκερ. Λέω λοιπόν στα παιδιά ότι αν απομονώσουμε κάποιους παίκτες, π.χ. τον Σπανούλη, που χθες έβαλε 7 πόντους και μπλοκάρουμε το ποστ γκέιμ με παγίδες και άλλα τρικ θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Από εκεί και πέρα εξαρτάται από το πόσο ευδιάθετοι θα είμαστε, πόσο εύστοχοι, πόσο καλά και θα κερδίσουμε. Εξαρτάται και από άλλους παράγοντες, όπως από τον κόσμο που τον χρειαζόμαστε πάρα πολύ”.

Ο Άρης αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό για το κύπελλο, όμως σύμφωνα με τον Αλεξανδρή “δεν είχαμε καμία σχέση με την ομάδα τότε. Την προηγούμενη μέρα είχε έρθει ο Τζέιμς, ο Κρούσιτς είχε κάνει δύο προπονήσεις, δεν υπήρχε ο Τσαλδάρης, ο Ντέιβις, το εύρος της εργασίας που έχει γίνει και δεν είχαμε τον κόσμο μας. Καμία σχέση τα δύο παιχνίδια. Τα παιδιά δουλεύουν με πολύ μεγάλη συνέπεια. Είναι μία από τις καλύτερες ομάδες όσον αφορά την ανταπόκριση στις απαιτήσεις μας, χωρίς ούτε ένα παράπονο. Και όταν δουλεύεις θα έρθουν τα αποτελέσματα”.

Αναφέρθηκε και στην άμυνα λέγοντας πως “στο τελευταίο παιχνίδι έλειπε ο Χρήστος που είναι ο πρώτος σκόρερ, χτύπησε ο Τσαλδάρης, ο Ντομινίκ βρέθηκε σε πολύ κακή βραδιά. Για να κερδίσουμε λοιπόν έπρεπε να παίξουμε άμυνα. Σε αυτό το κομμάτι έχουμε πολύ καλύτερη αντίδραση γιατί έχουμε διάθεση και δουλεύουμε πολύ στις προπονήσεις. Το να βάζεις πόντους εξαρτάται και από το ταλέντο των παιδιών και όταν σου λείπουν οι χαρισματικοί σου σκόρερ υπάρχει πρόβλημα. Το τελευταίο παιχνίδι λοιπόν το κερδίσαμε από την άμυνα”.

Σε ότι αφορά τον Ολυμπιακό τόνισε πως “απέναντι στην Φενερμπαχτσέ δεν είχε τον Λάζαρο Παπαδόπουλο. Ένα από τα επιθετικά του ατού είναι ο Λάζαρος και ας μην σκοράρει. Ο Λάζαρος είναι χαρισματικός στο να διαβάζει τις φάσεις και να βγάζει ελεύθερα σουτ. Ο Σπανούλης είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της επιθετικής λειτουργίας του Ολυμπιακού. Αν καταφέρουμε να τον απομονώσουμε πιστεύω ότι θα έχουμε μία πολύ καλή εικόνα απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα”.

Για την παρουσία του κόσμου την Κυριακή στο Αλεξάνδρειο είπε πως “αυτή η ομάδα κάποια στιγμή θα βρει το δρόμο της και θα παλεύει. Επειδή έχω πει τόσα πολλά στα παιδιά για την ατμόσφαιρα του Παλέ, ξέρω τις δυσκολίες και τις οικονομικές που υπάρχουν και το ό,τι ακολουθεί το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο ποδόσφαιρο, αν είναι δυνατόν να γεμίσει το Παλέ και να ζήσουμε ατμόσφαιρα του παρελθόντος”.

To Top