Ο Αλκαράθ για τον Άγκάνθο, τους νέους, τις μεταγραφές, το σύστημά του, αλλά και τον… Μέσι!

Ο Λούκας Αλκαράθ μίλησε στη συνδρομητική τηλεόραση μια μέρα μετά την πρώτη νίκη του 2013 για τον Άρη.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ισπανού προπονητή:

Για την απόφαση του να έρθει στην Ελλάδα: «Ξέραμε πάρα πολύ καλά την αποστολή μας από τη στιγμή που ερχόμαστε. Ξέραμε ότι είχαμε πολύ δύσκολο έργο, αφού η ομάδα απαρτίζεται από νέα παιδιά. Είναι παιδιά που έχουν όρεξη να δουλέψουν και αυτό θα κάνουμε μέχρι το τέλος της σεζόν για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για την οικονομική κατάσταση της χώρας: «Είχαμε μια εικόνα και μία ενημέρωση. Από τη στιγμή όμως που τα βλέπεις μόνος σου καταλαβαίνεις την κατάσταση. Έχουμε αρκετά προβλήματα και με τη σκληρή δουλειά θα πρέπει να τα ξεπεράσουμε. Δεν έχω αυταπάτες για τη δύσκολη κατάσταση που είναι  η ομάδα, όμως όλα τα παιδιά δείχνουν την όρεξη να δουλέψουν και να πετύχουμε αυτό που θέλουμε τη φετινή σεζόν».

Για το αν θα χρειαστεί μεταγραφές ο Αρης: «Αυτή τη στιγμή δεν θα μπορούσα να απαντήσω. Υπάρχουν κάποιες θέσεις που χρειαζόμαστε ενίσχυση. Χρειαζόμαστε ποδοσφαιριστές πιο έμπειρους από αυτούς που υπάρχουν έως τώρα στο ρόστερ. Θα δούμε αν θα καταφέρουμε να κάνουμε μεταγραφές. Πάντως αν δεν τα καταφέρουμε η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη αφού μέσα στη χρονιά θα υπάρξουν και τραυματισμοί και τιμωρίες».

Για τον τρόπο παιχνιδιού του Αρη και αν μπορεί να «χτυπήσει» από τα άκρα: «Δεν μένουμε σταθεροί σε ένα σύστημα. Όλο αυτό τον καιρό που είμαι εδώ προσπαθώ να δω πως μπορεί να παίξει καλύτερα η ομάδα. Δεν θα ακολουθήσω πιστά ένα σύστημα. Δεν θα παίζουμε πάντα με 4-4-2 αλλά με το σύστημα που ταιριάζει για να αποδώσουμε καλύτερα. Προσπαθώ να βρω τις ισορροπίες στην ομάδα γι α να καταλάβω που μπορούν να αποδώσουν καλύτερα. Είναι παιδιά που έχουν ταλέντο και όρεξη να παίξουν».

Για το αν έχει και το ρόλο παιδαγωγού στον Αρη, εκτός από αυτό του προπονητή: «Δεν είναι η πρώτη φορά που εργάζομαι σε μία ομάδα με οικονομικά προβλήματα. Δεν είναι η πρώτη φορά που δουλεύω σε μία ομάδα με νεαρούς ποδοσφαιριστές. Εγώ αυτό που έχω να πω στους ποδοσφαιριστές μου είναι να αρπάξουν την ευκαιρία και να αποδείξουν ότι μπορούν να προσφέρουν σε έναν τόσο ιστορικό σύλλογο όπως ο Αρη».

Για τον Αγκάνθο: «Τον Αγκάνθο τον γνωρίζω πολύ καλά. Έχουμε συνεργαστεί και παλαιότερα στην Ρασίνγκ Σαταντέρ η οποία είχε πληρώσει για να τον αγοράσει. Είχε κάποιες ενοχλήσεις στο γόνατο και προτιμήσαμε να τον προφυλάξουμε. Παρόλα αυτά είχαμε μία συζήτηση με τον Αγκάνθο και συμφωνήσαμε να τον πάρουμε στην αποστολή και αν μπορεί να αγωνιστεί για 30 λεπτά. Όπως εξελίχθηκε ο αγώνας χρειάστηκε να τον βάλουμε στο παιχνίδι. Ο Αγκάνθο είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για την ομάδα, με ποιότητα και τον περιμένουμε να είναι απόλυτα έτοιμος για να μας βοηθήσει στη συνέχεια».

Για την κορυφαία ενδεκάδα του 2012 είπε: «Είναι μια ενδεκάδα πρώτης γραμμής. Είναι μια ενδεκάδα που ο κάθε προπονητής θα ήθελε να διαχειριστεί. Όλοι οι ποδοσφαιριστές διανύουν εκπληκτική φόρμα».

Για την ανάδειξη του Μέσι ως κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον πλανήτη: « Είναι πολύ δύσκολο να υπάρχει κάποια ατομική διάκριση και να μην είναι ο Μέσι μέσα σε αυτή και να μην την κερδίσει. Ο Μέσι είναι εκπληκτικός ποδοσφαιριστής και πιστεύω ότι και τα επόμενα χρόνια θα κερδίζει το βραβείο».

To Top