Ο Αλκαράθ και ο “κύκλος των χαμένων προπονητών” της Σούπερ λίγκας!

Είναι από τις αγαπημένες συνήθειες του ελληνικού ποδοσφαίρου οι συνεχείς εναλλαγές στις τεχνικές ηγεσίες των ομάδων, οι οποίες αποτελούν σχεδόν… καθημερινότητα. 

Βρισκόμαστε στην 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος και ήδη 32 διαφορετικά πρόσωπα (αν συμπεριλάβει κανείς πως Πασιαλής – Μπουγιουκλής ήταν δίδυμο, 33) έχουν καθίσει στους πάγκους των ομάδων της Σούπερ Λίγκας, ενώ μόλις δύο απ’ αυτούς είναι αυτοί που θεωρούνται υπηρεσιακοί ή μεταβατικοί αν προτιμάτε τον χαρακτηρισμό.

Ο Μανώλης Παπαδόπουλος που κάθισε στον πάγκο της ΑΕΚ με την Κέρκυρα και ο Γιάννης Παπαδημητρίου που κάθισε για ένα ματς στον πάγκο της Ξάνθης, σε αναμέτρηση με τον Πλατανιά στα Χανιά. Φέτος υπάρχει άλλη μια ιδιαιτερότητα: Στην ομάδα της Ξάνθης, ξεκίνησε ο Ουζουνίδης και μετά από έναν κύκλο αλλαγών με Δανιήλ, Παπαδημητρίου και Κωστένογλου, ο προπονητής που άρχισε την σεζόν, επανήλθε.

Ο Λούκας Αλκαράθ που αποχώρησε από τον πάγκο του Άρη, ο οποίος πρόλαβε να καθίσει μόλις για 6 παιχνίδια στον πάγκο των «κίτρινων». Ο τελικός απολογισμός του Ισπανού ήταν 1 νίκη 4 ισοπαλίες και 1 ήττα, μαζεύοντας 7 πόντους. Ο απερχόμενος τεχνικός του Άρη, δεν κατόρθωσε να ξεπεράσει καν το διάστημα επιβίωσης του τεχνικού διδύμου, των Πασιαλή – Μπουγιουκλή, που κάθισαν επτά αγωνιστικές στον πάγκο του Άρη (7 αγώνες – 6 βαθμοί με απολογισμό 1-3-3), ενώ κάθισε ακριβώς ίσους αγώνες με τον Μάκη Κατσαβάκη που ξεκίνησε την χρονιά στον πάγκο του Άρη (6 αγώνες 5 βαθμοί, με απολογισμό 1-2-3).

Έξι προπονητές έχουν μείνει σταθεροί από την εκκίνηση της σεζόν, αλλά δύο απ’ αυτούς βρίσκονται ή βρέθηκαν σε δύσκολη θέση. Ο Γιώργος Δώνης φαίνεται να βρίσκεται κάτω από την μεγαλύτερη πίεση αυτή τη στιγμή και η αναμέτρηση με τον Άρη, ίσως κρίνει το μέλλον του. Για τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο ο κίνδυνος απομακρύνθηκε για την ώρα. Ο Άκης Μάντζιος παρά το γεγονός πως η Κέρκυρα είναι τελευταία δεν φαίνεται να κλονίζεται για την ώρα, ενώ Τσιώλης, Χριστόπουλος και Παράσχος, θα ήταν μάλλον και αχαριστία να απομακρυνθούν με την πορεία που κάνουν οι ομάδες τους, την τρέχουσα σεζόν. Ωστόσο ποτέ δεν ξέρεις…

Αναλυτικά οι αλλαγές προπονητών φέτος: 

ΑΕΚ: Βλάχος – Παπαδόπουλος (υπηρεσιακός στο ματς με Κέρκυρα) -Λίνεν
Άρης: Κατσαβάκης -Πασιαλής & Μπουγιουκλής – Αλκαράθ
Αστέρας Τρίπολης: Τσιώλης
Ατρόμητος : Μπάγεβιτς – Αναστόπουλος
Βέροια: Χάβος, Καρύδας, Καλαϊτζίδης
Κέρκυρα: Μάντζιος
Λεβαδειακός: Παράσχος
Ολυμπιακός: Ζαρντίμ – Νικοπολίδης
ΟΦΗ: Αναστόπουλος – Πετράκης
Παναθηναϊκός: Φερέιρα – Ρότσα – Φάμπρι
Πανθρακικός: Παντελίδης – Δερμιτζάκης
Πανιώνιος: Ελευθερόπουλος
ΠΑΟΚ: Δώνης
ΠΑΣ Γιάννενα: Χριστόπουλος
Πλατανιάς: Χατζηνικολάου – Αναστασιάδης
Ξάνθη: Ουζουνίδης, Δανιήλ, Παπαδημητρίου (υπηρεσιακός με Πλατανιά), Κωστένογλου, Ουζουνίδης

To Top