ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο… ανεύθυνος πρώτος τον λίθον βαλέτω

Όλοι μαζί κερδίζουν, όλοι μαζί χάνουν. Δεν ενδιαφέρει κανέναν αν πλακώνονται στις προπονήσεις ή φεύγουν… χέρι – χέρι από το γήπεδο σαν φίλοι. Στον αγώνα (πρέπει να) είναι όλοι ένα. Στην ίδια σελίδα. Όλοι, λοιπόν, έχουν ευθύνες και καλό είναι να τις αναλάβουν. Για την ομάδα μπάσκετ του Άρη ο λόγος…

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Δεν γίνεται να μην έχουν ευθύνη όλοι. Δεν θα καταγράψει ένας δημοσιογράφος τις ευθύνες, δεν είναι εδώ “δίκη”.

Γράφονται και λέγονται σε διαδίκτυα, facebook, twitter πολλά και διάφορα, ως είθισται μετά από τέτοιες εμφανίσεις και τέτοιες ήττες. Υπερβολές, αφορισμοί, δημιουργία πανικού, ειδικά στον Άρη αυτές οι καταστάσεις είναι σαν την ανατολή του ήλιου. Συμβαίνει κάθε μέρα, δικαιολογημένα ή μη.

Τις ευθύνες που αναλογούν στον καθένα, από τον Δημήτρη Γουλιέλμο, τον Βίκτορ Σανικίτζε, τον Σούλη Μαρκόπουλο, τους παίκτες και όλους όσοι περιστοιχίζουν την ομάδα, θα τις αναλύσουν στα ενδότερα. Αυτό πρέπει να γίνει. Όχι στα άρθρα δημοσιογράφων, όχι στα facebook και τα twitter. Μεταξύ τους. Ας κλειστούν στα γραφεία στο Παλέ κι ας βρουν την άκρη τους.

Στο κάτω κάτω δεν έχουν και κάτι να χωρίσουν, όλοι για έναν σκοπό είναι εκεί. Να προσφέρουν χαρά στον κόσμο μέσα από νίκες, μέσα από καλές εμφανίσεις, μέσα από όμορφο μπάσκετ, το οποίο δυστυχώς ο Αρειανός βλέπει φέτος – προς το παρόν – μόνο στο μισό μέρος του γηπέδου, στην επίθεση.

Υπάρχουν διαφωνίες; Προφανώς και υπάρχουν. Και ευτυχώς που υπάρχουν, διότι μόνο έτσι μπορούν να μάθουν ο ένας τον άλλον και να αναπτύξουν σχέσεις εμπιστοσύνης και σωστής συνεργασίας.

Έγιναν λάθη; Προφανώς και έγιναν λάθη, τα οποία προφανώς και χρεώνεται πρώτος από όλους ο ιδιοκτήτης, Δημήτρης Γουλιέλμος. Είναι ο άνθρωπος που λαμβάνει τις αποφάσεις, είναι αυτός που πληρώνει και αυτός που έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Καλώς ή κακώς αυτή είναι η πραγματικότητα.

Μπορούν να διορθωθούν τα λάθη; Είναι βέβαιο αυτό, αρκεί να κατανοήσουν όλοι τους ρόλους τους. Η διαφορετικότητα του καθενός σε μια ομάδα είναι και η ομορφιά του ομαδικού αθλήματος. Η σύνθεση των διαφορετικοτήτων είναι ένα θέμα μεγάλο. Εκεί ο Άρης προς το παρόν χωλαίνει.

Αν μιλήσουν την γλώσσα της αλήθειας, αν σταματήσουν να χρησιμοποιούν τις δικαιολογίες που τους βολεύει για να μειώσουν τις ευθύνες τους και κοιταχτούν στα μάτια για να βελτιωθούν μέσα από την τριβή τους, τότε ο Άρης δεν θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Σε διαφορετική περίπτωση η ήττα σε έναν αγώνα θα είναι το ελάχιστο πρόβλημα που θα αναλύουμε…

Τα λόγια του Μίλαν Μιλόσεβιτς μετά την ήττα στην Λάρισα θα πρέπει να τα ακούσουν όλοι στον Άρη. Από τον πρώτο ως τον τελευταίο στο group therapy (εφόσον κάνουν).

ΥΓ: Πάρτε επιτέλους μια απόφαση!

To Top