Ο Αντετοκούνμπο έπαιξε και… πλέι μέικερ!

Ο Jason Kidd χρησιμοποίησε τον Αντετοκούνμπο για πρώτη φορά στη θέση “1” και τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά. 

Υπήρξαν στιγμές στο φιλικό με τους Bulls που ήταν απλά ο εαυτός του. Σε μία χαρακτηριστική… φάση-Αντετοκούνμπο, έκοψε στη μία άκρη του γηπέδου τον Taj Gibson και αμέσως έτρεξε γρηγορότερα απ’ όλους το γήπεδο και τελείωσε τον αιφνιδιασμό με κάρφωμα (και φάουλ). Η είδηση πάντως δεν ήταν ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε αυτό που κάνει πάντα. Η είδηση στο φιλικό με τους Bulls ήταν ότι ο Jason Kidd τον δοκίμασε για πρώτη φορά σε συνθήκες κανονικού αγώνα στη θέση “1”. Και μάλιστα σε ολόκληρη την τέταρτη περίοδο.

Kidd: “Εκανε σπουδαία δουλειά”

Νομίζω ότι ο Γιάννης έκανε σπουδαία δουλειά στο να τρέξει την ομάδα και να βρει σουτ για τους συμπαίκτες του και τον εαυτό του. Στα λεπτά που έπαιξε, έκανε πολλά καλά πράγματα” αποφάνθηκε ο Jason Kidd μετά το τέλος του αγώνα, βλέποντας τον 19χρονο φόργουορντ να έχει 9 από τους 11 πόντους του στην τέταρτη περίοδο και να βοηθάει τους Bucks να ρίξουν τη διαφορά από τους 12 πόντους στους 4 πόντους. Εν τέλει το Milwaukee ηττήθηκε με 91-85 αλλά ο Kidd είδε αυτά που περίμενε από τον Γιάννη και τον τρόπο που ανταποκρίθηκε στα καθήκοντα του ποιντ γκαρντ, μετά την αποχώρηση του Brandon Knight λόγω (όχι σοβαρού) τραυματισμού και την απουσία του Nate Wolters.

Κατά κάποιον τρόπο επιλέξαμε το δεύτερο πλάνο με τον Knight χτυπημένο. Δεν ήθελα να αυξήσω τα λεπτά του Kendall (Marshall) και ήταν η τέλεια ευκαιρία να του δώσω μία ευκαιρία να δω τι μπορεί να κάνει στη θέση “1”, μαζί με τον Jabari, απέναντι σε μία ταλαντούχα ομάδα. Πιστεύω ότι η πεντάδα μας τα πήγε μια χαρά” τόνισε ο Kidd. “Ο Γιάννης και ο Jabari είναι 19 ετών και πρέπει να περάσουν μέσα από διάφορες καταστάσεις για να κατανοήσουμε πως τους αντιμετωπίζουν οι άλλες ομάδες. Προς το παρόν όλα πηγαίνουν πολύ γρήγορα για αυτούς και προσπαθούμε να τους επιβραδύνουμε”.

“Το απόλυτο όπλο”

Χαμογελαστός ήταν και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μετά το τέλος του αγώνα. Οχι όμως και υπερβολικά ενθουσιασμένος. “Δεν χρειάζεται να είμαστε ικανοποιημένοι επειδή το παιχνίδι ήταν κλειστό απόψε. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να διορθώνουμε τα λάθη μας. Δείξαμε κάποια καλά πράγματα. Είμαστε νεανική ομάδα (σ.σ. η 2η πιο νεανική στην ιστορία των Bucks, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα τους) και εάν διορθώνουμε ο καθένας από ένα πράγμα κάθε φορά, τότε θα ανέβουμε επίπεδο” είπε από τη μεριά του ο Αντετοκούνμπο, που όσο έπαιξε “άσος” βρέθηκε στο παρκέ μαζί με τους Dudley (2,01), Parker (2, 03), Henson (2,11) και Sanders (2,11) ή Pachulia (2,11). Μία πεντάδα με μέσο όρο ύψους 2,07μ.!

Ο Γιάννης έτρεξε την ομάδα όπως θα έκαναν ο Kendall ή ο Brandon. Εμοιαζε καλά εκεί έξω. Με εντυπωσίασε. Αυτό είναι πάντα καλό όταν ένας πόιντ γκαρντ τίθεται εκτός μάχης” σχολίασε ο John Henson. “Ακόμα δεν έχω δει κάποιον γκαρντ να του παίρνει τη μπάλα ή να τον πιέζει ιδιαίτερα. Είναι το απόλυτο όπλο για μένα” είπε ο Larry Sanders για τον Αντετοκούνμπο. “Μπορεί να ποστάρει και να επιτεθεί στα μις-ματς. Μεγαλώνει την πεντάδα μας, ειδικά στην άμυνα”.

“Το Milwaukee θα με κάνει σπουδαίο”

Μόνο το μέλλον μπορεί να δείξει σε τι παίκτη θα εξελιχθεί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο ίδιος πάντως πιστεύει στον εαυτό του και το δήλωσε και στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Vice Sports: “Οταν ήρθα στην Αμερική νόμιζα ότι όλη η χώρα είναι σαν τη Νέα Υόρκη. Οταν όμως ήρθα στο Milwaukee και είδα περισσότερα σπίτια, περισσότερο πράσινο, δέντρα, μου άρεσε που είναι ήσυχα. Είναι ένα μέρος στο οποίο μπορείς να βελτιωθείς, χωρίς πράγματα που θα σου αποσπάσουν την προσοχή. Νομίζω ότι ήταν γραφτό να βρεθώ εδώ. Το Milwaukee είναι το μέρος που θα με κάνει σπουδαίο”.

Πηγή: nba.sport24.gr

To Top