ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο Αντώνης Πακαλίδης: Ο Άρης… άργησε να καταλάβει ότι είναι μια καλή ομάδα

Ο ΑΡΗΣ άργησε να καταλάβει ότι είναι μια καλή ομάδα. Πέρασε ένα ολόκληρο πρωτάθλημα για να δείξει στο φίλαθλο κοινό ότι οι δυνατότητες του ήταν πολύ μεγαλύτερες από την 5η θέση της Super League.

Τα προβλήματα όλης της σεζόν, μηδενίστηκαν σε δύο αγώνες , δείχνοντας ότι η ομάδα έπασχε από το δικό της μυαλό. Οι αντίπαλοι βρήκαν και έκαναν. Όταν δεν πιστεύεις στην εαυτό σου οι άλλοι θα σε πατήσουν. Τώρα που τα πράγματα φάνηκαν να πήραν ένα δρόμο, ήρθαν οι δύο συνεχόμενες νίκες, τελείωσαν την υπόθεση Ευρώπη και αφήνουν μια προσδοκία για ένα φινάλε που θα είναι αντάξιο της αξίας των ποδοσφαιριστών που αποτελούν το ρόστερ του ΑΡΗ.

Η καθόλα άξια νίκη του ΑΡΗ εναντίον του Ολυμπιακού έχει την σημασία της οριστικής αποβολής του άγχους για τον στόχο της. Με καθαρό μυαλό και κινήσεις που έβγαζαν τις αδυναμίες των αντιπάλων στην επιφάνεια, επιβλήθηκε χωρίς να νιώσει ότι απειλείται. ΟΑΡΗΣ έπαιξε όσο χρειαζόταν για να διαλύσει τα σχέδια του προπονητή των πειραιωτών. Παρότι παραχώρησε την κατοχή , αμυνόταν με ευκολία και είχε τον Κουέστα να καθαρίζει κάθε φάση.

Οι αντίπαλοι επιθετικοί δεν κατάφεραν να μπουν στην περιοχή κάτι που πιστώνεται η ομάδα για την συνολική προσέγγιση της στο παιχνίδι. Κυκλοφόρησε ικανοποιητικά τη μπάλα , πιέστηκε περισσότερο απ’ ότι μέσα στο Βόλο, όμως η ψύχραιμη και ώριμη συμπεριφορά των παικτών απέτρεψε κάθε είδους λάθος , ειδικά κοντά στην περιοχή. Επιθετικά δημιούργησε καταστάσεις που ζόρισαν τους αντιπάλους με τον Καμαρά και τον Νταμπό να διεκδικούν τον τίτλο του κορυφαίου.

Έκαναν όλη τη βρώμικη δουλειά , έφαγαν ξύλο, έτρεξαν σε όλο το γήπεδο, αμύνθηκαν για να υπάρχει συνοχή στις γραμμές, ταλαιπώρησαν τους κεντρικούς αμυντικούς του Ολυμπιακού, έκαναν ένα ώριμο παιχνίδι. Αυτός ο Νταμπό που κρυβόταν μία ολόκληρη σεζόν; Θα μείνει αναπάντητη η απορία μου.

Ο Πάλμα έγινε ο ήρωας του αγώνα. Καταπληκτική εμφάνιση και ένα σπάνιο γκολ, κρέμασε κυριολεκτικά τον τερματοφύλακα, ήταν το καμπανάκι που ήχησε στα αφτιά πολλών για το μέλλον του στην ομάδα. Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής , έχουμε την ατυχία να μην τον βλέπουμε σε διάρκεια. Οι εναλλαγές θέσεων με τον Ματέο έφερναν αναστάτωση στους αμυντικούς , που τους έχαναν ανάμεσα στις γραμμές τους. Ο σοβαρός Ντουκουρέ, ντύθηκε Ετέμπο, μπορεί να προσφέρει την ποιότητα που χρειάζεται ο ΑΡΗΣ. Σε τέτοια δύσκολα παιχνίδια, έδειξε ότι έχει την αντίληψη του χώρου και τον τρόπο να κόβει τις κάθετες πάσες προς την περιοχή.

Η καλή αυτή νίκη απελευθέρωσε τους παίκτες , από τον τρόπο παιχνιδιού τους φαίνεται ότι νιώθουν άνετα, μένει να μας το δείξουν και στα επόμενα παιχνίδια. Ο ΑΡΗΣ έγινε ο ρυθμιστής του πρωταθλήματος γιατί έχει να παίξει στη Λεωφόρο και στο Κλεάνθης Βικελίδης με τους πρωτοπόρους. Το ματς στο Χαριλάου με την ΑΕΚ είναι το σημαντικότερο που αφορά την ίδια την ιστορία του. Δεν έχει δικαίωμα κανένας στην ομάδα να χαλαρώσει γιατί κατάφερε να πετύχει το μίνιμουμ των προσδοκιών. Ο ΑΡΗΣ πρέπει να κερδίσει όλα τα παιχνίδια που απομένουν.

Έχει πληγωθεί τη φετινή χρονιά από αυτές τις ομάδες, δεν κέρδισε καμία από τις δύο στην κανονική διάρκεια, τώρα που κατάφερε να αλλάξει την εικόνα του είναι η κατάλληλη στιγμή να πάρει και αποτελέσματα. Με τέτοιες εμφανίσεις μπορεί να πετύχει τις νίκες που θα φέρουν , έστω στο τέλος, την ανακούφιση στον κόσμο. Είναι αναγκαία συνθήκη να σηκώσουν όλοι τη σημαία του ΑΡΗ ψηλά , για να δείξουν πόση σημασία παίζει η ιστορία μιας φανέλας.

Μπορεί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να έχει κρύψει την αίγλη που προσδίδει ένα αποτέλεσμα μιας αδιάφορης ομάδας , με μια ομάδα με κίνητρο, αλλά ας μην ξεχνάνε ότι ο ΑΡΗΣ υπάρχει ενώ είναι χωρίς τίτλο πολλά χρόνια. Κάτι σημαίνει αυτό για τους φιλάθλους του. Άρα η χαλαρότητα δεν είναι επιλογή. Το αντίθετο.

Ο ΑΡΗΣ γεννήθηκε για να διεκδικεί , απαγορεύεται να σταματήσει να το κάνει. Το γήπεδο είναι ο καθρέφτης όλων και θα κριθούν στο τέλος για την αφοσίωση στα θέλω αυτών που τους ακολουθούν ακόμα και όταν είναι σε κακό φεγγάρι.     

To Top