Ο αποκλεισμός της Νάπολι «έστειλε» την Γιουβέντους στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων

Η Νάπολι αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ και έτσι η Γιουβέντους θα λάβει μέρος στο νέο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Η νέα μορφή διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων, θα εφαρμοσθεί από το 2025 και από την διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, από τις 15 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, 32 ομάδες από τις έξι ηπειρωτικές συνομοσπονδίες, θα διεκδικήσουν το τρόπαιο, ενώ όπως έγινε γνωστό από την FIFA, η Γιουβέντους εξασφάλισε μία θέση σ΄αυτήν την διοργάνωση, μετά τον αποκλεισμό της Νάπολι από την συνέχεια του Champions League κι έγινε η 10η ομάδα από την Ευρώπη που θα συμμετάσχει στο κορυφαίο τουρνουά.

«Συγχαρητήρια στην Γιουβέντους για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων FIFA 2025. Μετά τον αποκλεισμό της Νάπολι από το Champions League, η Γιουβέντους έχει πλέον εξασφαλίσει μια θέση μέσω της ευρωπαϊκής κατάταξης και γίνεται η 10η ευρωπαϊκή ομάδα που προκρίνεται στο τουρνουά», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της FIFA.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν εξασφαλίσει την συμμετοχή τους από την «γηραιά ήπειρο», οι Τσέλσι, Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι, Μπάγερν Μονάχου, Ιντερ, Παρί Σεν Ζερμέν, Πόρτο, Μπενφίκα και Ντόρτμουντ.

To Top