Ο απόηχος της νίκης επί των Γιαννιτσών-Τα συν και τα πλην του χθεσινού Άρη

Το βασικό ζητούμενο, που δεν ήταν άλλο από τη νίκη, επετεύχθη στη χθεσινή αναμέτρηση του Άρη με την Αναγέννηση Γιαννιτσών. Η εικόνα της ομάδας, όμως, κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα, γεγονός που από μόνο του είναι ικανότατο να προβλημάτισει ενόψει της συνέχειας.

Παρά την νωχελική του εμφάνιση, ο Άρης έδειξε κάποια στοιχεία στο παιχνίδι του που αξίζουν προσοχής και διατήρησης:

  1. Δεν απειλήθηκε καθόλου από τον αντίπαλο. Οι φιλοξενούμενοι περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο και δεν απείλησαν σε καμία των περιπτώσεων την εστία του Καρατζιοβαλή. Ίσως το πιο εύκολο φετινό απόγευμα για την αμυντική γραμμή του Άρη.

  2. Κατάφερε έστω και μία τέτοια εμφάνιση να πάρει τους τρεις πόντους της νίκης. Πρόκειται για επίτευγμα αν αναλογιστεί κανείς την μέτρια εικόνα της ομάδας. Υπενθυμίζουμε, ότι σε άλλα παιχνίδια που η ομάδα παρουσίασε τέτοια εικόνα δεν μπόρεσε να την διαχειριστεί και ηττήθηκε (πχ Καμπανιακός, Δόξα Δράμας)

  3. Αξιοποίησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και άμεσα το αριθμητικό πλεονέκτημα που του χάρισε η δικαιολογημένη αποβολή του Σιδηρόπουλου στο 53ο λεπτό.

  4. Για ακόμα μία φορά οι παίκτες του Άρη έδειξαν το πάθος που ζητά να βγάζουν στο γήπεδο ο Πάουλο Κάμπος. Δεν ξέφυγαν από τα όρια, παρά την προκλητική στάση των αντιπάλων τους, κυρίως μετά την αποβολή του Σιδηρόπουλου.

Πέραν, όμως, των όποιων θετικών στοιχείων στο παιχνίδι του χθεσινού Άρη, υπήρξε και η αντίθετη πλευρά που κι αυτή αποτυπώθηκε κατά διαστήματα στον αγωνιστικό χώρο:

  1. Οι “κίτρινοι” δεν πήραν για πρώτη φορά φέτος βοήθεια από τα χαφ τους. Προβατίδης και Παπαδόπουλος, παρότι δεν είναι η φυσική τους θέση έχουν αποδείξει ότι μπορούν να κάνουν την διαφορά σε αυτό το επίπεδο. Βρέθηκαν σε άσχημη μέρα και δεν μπόρεσαν σε καμία των περιπτώσεων να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, κάτι που έκανε ο Σουνάς, όταν από τα αριστερά πήγε στο κέντρο στο δεύτερο μέρος.

  2. Μέτρια έως και κακή η εικόνα των μπακ του Άρη. Ψυχογιός και Λιόλιος δεν απείλησαν με τις σέντρες τους και τις διεισδύσεις τους, όπως κατάφεραν αρκετές φορές σε άλλα παιχνίδια. Άλλωστε, είναι επιθυμία του Κάμπος να συμμετέχουν στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

  3. Εκατσε” αδικαιολόγητα μετά το γκολ του Ατματσίδη. Μπορεί να μην απειλήθηκε αλλά και δεν απείλησε. Οι “κίτρινοι” δημιούργησαν μηδαμινές προϋποθέσεις για να απειλήσουν την αντίπαλη εστία κι ενώ είχαν το αριθμητικό πλεονέκτημα στον αγωνιστικό χώρο.
To Top