Ο Αρβανίτης για τον ρόλο των μετόχων και τη συγγνώμη από τον κόσμο του Άρη για τον τελικό

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης Λευτέρης Αρβανίτης μίλησε για την υπαγωγή της ΚΑΕ στο άρθρο 99, για τον τελικό κυπέλλου αλλά και για το «αύριο» των «κιτρινόμαυρων». 

Αναλυτικά τα όσα είπε στο “Αθλητικό Μετρόπολις”:

Για την επιτυχία υπαγωγής στο άρθρο 99:

«Είναι μια πολύ σημαντική απόφαση για τον Άρη, αν μάλιστα αναλογιστούμε ότι μόνο δυο στις δέκα επιχειρήσεις που κάνουν αίτηση καταφέρνουν τελικά να μπουν στο άρθρο 99. Ήταν ο μεγαλύτερος στόχος που επιτύχαμε εδώ και 1,5 χρόνο που είμαστε διοίκηση πρωτοδικείου. Τα χρέη της ΚΑΕ πλέον έπεσαν από τα 5,6 εκατομμύρια ευρώ στα 3,2 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με το πλάνο που καταθέσαμε , ο Άρης μπορεί σιγά να πληρώνει και τα χρέη. Θα έχει η ομάδα μικρό μπάτζετ άρα θα υπάρχουν δυσκολίες στο αγωνιστικό κομμάτι. Τα έσοδα της ομάδας θα ανέρχονται περίπου στα 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Μένει ένα μικρό όφελος για την ομάδα και τα υπόλοιπα θα πηγαίνουν για την εξόφληση των χρεών. Βέβαια αυτά από μόνα τους δε φτάνουν. Θα πρέπει να βοηθήσουν και οι μέτοχοι. Είναι απαραίτητη η βοήθειά τους. Θα τους ενημερώσουμε για τα βήματα μας από εδώ και πέρα, ώστε να βοηθήσουν κι αυτοί με τη σειρά τους το έργο μας.

Για το πότε θα γίνει η συνάντηση με τους μετόχους:

«Είναι όλοι τους επιχειρηματίες και πολυάσχολοι άνθρωποι. Προσπαθούμε να τους συντονίσουμε, πιστεύω την άλλη εβδομάδα ότι θα τα καταφέρουμε».

Για τον αν ο Άρης είναι πλέον πιο ελκυστικός ,ώστε να έρθουν επενδυτές:

«Μπορεί αυτό να συμβεί και από τώρα. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια συμπάθεια στην ομάδα από όλη την Ελλάδα. Μπορεί από τώρα κάποιος να έρθει στην ομάδα. Έχει ρόστερ καλό και αξιοπρεπές με νεαρούς έλληνες παίκτες και μέλλον, τα χρέη δεν είναι απαγορευτικά. Υπάρχει κόσμος που στηρίζει την ομάδα.Είναι ελκυστική ομάδα ο Άρης.

Για τους στόχους του Άρη:

«Ήταν ένας από τους στόχους μας η συμμετοχή μας στον τελικό. Είμαστε μια ομάδα με οικονομικά προβλήματα και πολλά νέα παιδιά στο ρόστερ μας και παρόλα αυτά το καταφέραμε. Δεύτερος μεγάλος μας στόχος ήταν η υπαγωγή της ΚΑΕ στο άρθρο 99 και τρίτος μας στόχος είναι τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα στο πρωτάθλημα»

Για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδας: 

«Ο Άρης αδικείται από την πόλη που διεξάγεται ο τελικός. Η ομοσπονδία όμως είναι αυτή που διαχειρίζεται το κύπελλο, με βάση τον κανονισμό που υπογράψαμε όλες οι ομάδες. Η ομοσπονδία έχει το δικαίωμα να διαχειριστεί όπως εκείνη θέλει τον τελικό. Οι άνθρωποι της ομοσπονδίας επηρεασμένοι από τα αίσχη περασμένων ετών, που γινόταν στου τελικούς μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακό, πήραν αυτή την απόφαση και δεν έδωσαν εισιτήρια. Εμείς ζητήσαμε τρεις φορες εισιτήρια, αλλά το αίτημα μας δεν έγινε δεκτό. Να ζητήσω συγγνώμη από τον κόσμο μας που δεν μπορέσαμε να του δώσουμε τη χαρά να παρευρεθεί στο τελικό».

Για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ:

«Δυστυχώς πολύ λίγοι είναι αυτοί που δημιουργούν έκτροπα και αναγκάζουν τον κόσμο να μην πηγαίνει στο γήπεδο και να μην μπορεί να βρεθεί σε μεγάλα παιχνίδια και τελικούς. Είναι δύσκολο οι διοικήσεις να προστατέψουν τις ομάδα από αυτούς που έρχονται να κάνουν ζημιά. Εξαρτάται περισσότερο από τον υγιή φίλαθλο κόσμο να τους διώξει από τα γήπεδα. Είχαμε κι εμείς μια μεγάλη τιμωρία για επεισόδια και μας στοίχισε. Να μην έχουμε τη νέα χρόνια τέτοια φαινόμενα».

Για απαγορευτικό από τη FIBA:

«Μας έχουν μείνει μόνο τα θέματα του Ντάστον, του Μάιλς και του Σκορδίλη. Είναι θέμα χρόνου να τελειώσουμε αυτό του Ντάστον. Το δουλεύουμε καιρό και είμαστε σε καλό δρόμο. Θα μας μένει μόνο αυτό του Μάιλς και του Σκορδίλη. Είναι δύσκολες οι περιπτώσεις τους, καθώς αρνούνται να συμβιβαστούν. Είναι πολύ δύσκολο, δεν ξέρω τι θα κάνουμε».

To Top