Ο Αρειανός φίλος του Τεντόγλου μιλάει για τον Μίλτο: “Με την καλή έννοια είναι σε άλλον κόσμο”

O πολύ καλός φίλος του Μίλτου Τεντόγλου, Γιάννης Ευαγγελόπουλος, mίλησε για την εξέλιξη του, για την ονομασία μιας οδού προς το όνομα του Μίλτου και για πολλά άλλα.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 101,7

Για το πρώτο του ρεκόρ και την πρώτη του συμμετοχή στην Ολυμπιάδα του Ρίο στα 17 του:

“Ο Μίλτος πήγε στην πρώτη του Ολυμπιάδα, στο Ρίο, στα 17 του. Την προηγούμενη ημέρα το βράδυ πίναμε μπύρες και ο Μίλτος μας έλεγε χαριτολογώντας, ποιος πάει τώρα αύριο το πρωί 7 ώρες εκεί. Εγώ ξύπνησα την επόμενη ημέρα και είχε προκριθεί στην Ολυμπιάδα. Τι θα έκανε δηλαδή αν δεν πίναμε μπύρες το προηγούμενο βράδυ;”

Για το ότι αυτός είναι Άρης και το τι ομάδα είναι ο Μίλτος:

“Εγώ είμαι αρειανός, είναι γνωστό αυτό, ο Μίλτος δεν έχει καμία επαφή με την μπάλα και κανένα δημοφιλές άθλημα. Δεν έχει δει ούτε μια φορά στην ζωή του NBA π.χ. Του αρέσουν άλλα πράγματα, ασχολείται με video games και με animation. Δεν μπόρεσα ποτέ να του κολλήσω το “μικρόβιο”.

Για τις πρώτες αντιδράσεις του Μίλτου μετά και την νίκη του:

“Ο Μίλτος είναι σε έναν άλλον κόσμο, με την καλή έννοια, ας πούμε ρώτησε τον δημοσιογράφο τι ώρα είναι η απονομή. Όταν τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι πως νιώθει που ανεβαίνει στο βάθρο, είπε, σιγά έχω ξανανέβει.”

Για το τι ετοιμάζουν για την υποδοχή του:

“Δεν είναι τέτοιος τύπος, δεν του αρέσουν αυτά. Είναι πολύ χαμηλών τόνων και ταπεινός άνθρωπος. Δε θα κάνει ούτε βόλτες ως Ολυμπιονίκης ούτε τίποτα. Είναι πολύ ταπεινός.”

Για την οπαδική “δύναμη” του Άρη στα Γρεβενά:

“Θα μπορούσαμε και καλύτερα, πάντως έχουμε έναν καλό πυρήνα, αλλά αυτό είναι μια αλυσίδα ανάλογα με την κατάσταση της εκάστοτε ομάδας.”

Για την κατάσταση του ελληνικού μπάσκετ:

“Όχι μόνο το ελληνικό, αλλά και το ευρωπαϊκό μπάσκετ πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Κάποτε ερχόμασταν 2 μέρες πριν για να δούμε ένα Άρης-ΠΑΟΚ στο μπάσκετ, πλέον μπορεί να περάσει μια μέρα και να μάθουμε μετά το αποτέλεσμα.”

Για τον ποδοσφαιρικό Άρη:

“Η ομάδα είναι σε μια καλή πορεία, αλλά πάντα θες το κάτι παραπάνω. Μας λείπει το ένα κλικ για να αλλάξουμε την ιστορία μας. Είναι 4 αποκλεισμοί που θα μπορούσαν να μας αλλάξουν την ιστορία μας και δεν είναι οι αποκλεισμοί, αλλά ο τρόπος και η προσπάθεια για το πως αποκλειστήκαμε.”

“Έχω πάει σε τελικούς ως δημοσιογράφος που ήμουν, ήμουν και ο μόνος αρειανός δημοσιογράφος στον “Πρωταθλητή”, οι αντίπαλοι μας λέγανε, πως δεν γίνεται μια ομάδα που έχει να πάρει τόσα χρόνια τίτλο να κατεβάζει τόσο κόσμο στα γήπεδα. Αν παίρναμε αυτά τα 3 κύπελλα τα τελευταία χρόνια, δε θα μας χωρούσαν τα γήπεδα.”

Για κλείσιμο, είπε μια ιστορία από τον τελικό κυπέλλου στην Πάτρα:

“Εγώ όπως σας είπα, ήμουν στον “Πρωταθλητή” τότε και περίμενα να έρθει η ομάδα ώστε να πάρω δηλώσεις. Η ομάδα όμως είχε αργήσει και έτσι άρχισα να βοηθάω μετά τον φροντιστή να κατεβάσει τα ρούχα των παικτών. Τότε με πήρε τηλέφωνο το αφεντικό μου και με ρωτούσε, μα καλά είναι δυνατόν να κατεβάζεις τα ρούχα των παικτών;”.

To Top