Ο Ασημακόπουλος μιλά για το Πανιώνιος-Άρης

Ο Αντώνης Ασημακόπουλος συνεχίζει την καριέρα του στον Ιπποκράτη Κω, όμως έχει αγωνιστεί τόσο στον Άρη όσο και στον Πανιώνιο. Στους κυανέρυθρους την σεζόν 1997-98, στην αρχή της επαγγελματικής καριέρας του και στον Άρη, του οποίου διετέλεσε αρχηγός, για συνολικά τέσσερις αγωνιστικές χρονιές (2004-6 και 2012-14). Είναι, συνεπώς από τους πιο κατάλληλους για να αναλύσει την αναμέτρηση.

«Ο Πανιώνιος άργησε να δημιουργήσει ρόστερ και να βρει τα… πατήματα του στην σεζόν», σχολιάζει ο 38χρόνος φόργουορντ μιλώντας στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ. «Αντίθετα ο Άρης είναι πιο έτοιμος και αυτό του δίνει πλεονέκτημα στον αγώνα του Σαββάτου (29/11). Η παρουσία ξένων παικτών στον Άρη μετά από δύο χρόνια που η ομάδα βασιζόταν στους Έλληνες, έχει αλλάξει τον τρόπο που προσεγγίζει το παιχνίδι. Θεωρώ, ωστόσο, ότι η μέχρι τώρα παρουσία του είναι πολύ καλή, έστω και εάν είχε το… στραβοπάτημα της προηγούμενης αγωνιστικής με την εντός έδρας ήττα από τον Κολοσσό. Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε κάθε ομάδα μέσα στην σεζόν».

«Ο Πανιώνιος διαθέτει έμπειρους παίκτες και καταξιωμένους», συνεχίζει ο Ασημακόπουλος. «Και αυτό είναι το βασικό «όπλο» του για να καλύψει το… χαμένο έδαφος. Οι έμπειροι παίκτες ξέρουν τι θέλουν στο γήπεδο, μπορούν να βάλουν το «εγώ» τους κάτω από το «εμείς» και γνωρίζουν τον τρόπο για να παίρνουν τα αποτελέσματα».
Όσο για το «κλειδί» του αγώνα: «Νομίζω ότι και για τους δύο αντιπάλους είναι η άμυνα. Διότι ο Άρης πρέπει να ανακόψει τον ενθουσιασμό του Πανιωνίου, που προέρχεται από τα δεδομένα ότι την προηγούμενη αγωνιστική πέτυχε την πρώτη νίκη του στο Πρωταθλήματα και ότι αγωνίζεται εντός έδρας, και ο Πανιώνιος δεν πρέπει να επιτρέψει στον Άρη να επιβάλλει τον ρυθμό του και να σκοράρει εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό».

To Top