ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Ασλανίδης… ξέμπλεξε τον Άρη από τα… δίχτυα της Λαμίας και φιλική ισοπαλία (1-1)

Βραχυκύκλωσε ο Άρης επί 97 λεπτά, αλλά ο νεαρός Ασλανίδης έσωσε την παρτίδα στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων. Η κιτρινόμαυρη ομάδα δεν βρήκε δίχτυα επί 97′, έχοντας πιαστεί στα… δίχτυα της Λαμίας, αλλά στην τελευταία φάση του αγώνα ο Ασλανίδης έλυσε τον… γόρδιο δεσμό διαμορφώνοντας το τελικό 1-1 στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Πολύ μέτριος ο Άρη με φλύαρη κατοχή μεν, αλλά χωρίς ουσία, δεν είχε πλην αυτήν με τον Γκαρσία, την μεγάλη φάση, ενώ του έλειψε η έμπνευση και φρεσκάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι δύσκολα βρίσκεις παίκτη που να ξεχώρισε από το σημερινό τεστ. Το γκολ του 19χονου Ασλανίδη έσωσε τα… προσχήματα, αλλά σίγουρα ο Άρης πρέπει να δει τα αδύνατα σημεία του.

ΒΑΣΙΚΟΣ ΙΤΟΥΡΜΠΕ, ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Με πολλές αλλαγές ξεκίνησε την αρχική ενδεκάδα ο Άκης Μάντζιος. Συγκεκριμένα, επέλεξε τον Ντένις κάτω από τα δοκάρια. Στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Λούμορ, ενώ δεξιά ο Σάκιτς. Ο Δεληζήσης με τον Ασλανίδη στο κέντρο της άμυνας. Ο Εντιαγέ με παρτενέρ του τον Ματίγια στον χώρο του κέντρου Αριστερά ο Μαντσίνι, δεξιά ο Ματέο Γκαρσία, με τον Ιτούρμπε πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Καμαρά.

Ήταν η πρώτη φορά που ο Χουάν Ιτούρμπε ξεκίνησε στο βασικό σχήμα, όπως και για πρώτη φορά είχαμε τη συνύπαρξη των Ντιαγέ-Ματίγια στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

ΦΛΥΑΡΙΑ ΑΡΗ ΚΑΙ ΜΠΛΟΚΟ ΛΑΜΙΑΣ

Η μεσοαμυντική λειτουργία της Λαμίας μπλοκάρισε την ανάπτυξη του Άρη με αποτέλεσμα να μην φτάνει η μπάλα στον Καμαρά, ενώ ελάχιστοι ήταν οι… διάδρομοι για να βρουν οι κιτρινόμαυροι χώρους να προκαλέσουν κινδύνους στην αντίπαλη εστία, παρά το γεγονός ότι είχαν κατοχή 66% στο 25’.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη καλή στιγμή του Άρη ήρθε στο 42′ όταν σε μακρινό σουτ του Καμαρά με το αριστερό, μπλόκαρε ο Γκαραβέλης, ενώ η καλύτερα στο 45’, όταν κεφαλιά του Δεληζήση από κοντά, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

ΤΡΕΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Με τρεις αλλαγές ξεκίνησε το β΄μέρος ο Μάντζιος. Ο Σιαμπάνης αντί του Ντένις, ο Σάσα αντί του Ματίγια και ο Μπερτόγλιο αντί του Μαντσίνι. Ο Άρης αναζήτησε υψηλότερο ρυθμό και πίεση απέναντι στην Λαμία. Οι κιτρινόμαυροι απείλησαν αρχικά με σουτ των Καμαρά και Ιτούρμπε και στο 51′ ήταν η τεράστια ευκαιρία, όταν ο Γκαρσία βρέθηκε σε θέση βολής, απέναντι από τον Γκαραβέλη, σούταρε, αλλά νικήθηκε από τον αντίπαλο πορτιέρο.

ΚΡΥΟ ΓΚΟΛ

Οι κιτρινόμαυροι όχι μόνο δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα, αλλά έπεσαν στα… δίχτυα της Λαμίας, ενώ δέχθηκε στο 70’ ένα κρύο γκολ από στημένη φάση. Ο Τιρόνε εκτέλεσε φάουλ και η μπάλα από το κεφάλι του Σάσα κατέληξε στα δίχτυα (0-1).

“ΧΤΥΠΗΣΕ” Ο ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ

Ο Άρης συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, χωρίς έμπνευση και φρεσκάδα στις επιλογές του, δεν κατάφερε να απειλήσει και ενώ όλα έδειχναν ότι θα έφευγε με ήττα από το γήπεδο, ο Ασλανίδης “χτύπησε” στο 90’+8′ διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο Άγγελος Αγγελάκης. Βοηθοί του οι Πέτρος Πάτρας, Ηλίας Παπαδόπουλος και 4ος ο Ματθαίος Βουρνέλης.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Ντένις (46’ Σιαμπάνης), Σάκιτς (71’ Σούντγκρεν), Ασλανίδης, Δεληζήσης (71’ Μπεναλουάν), Λούμορ, Ντιαγέ (62’ Τζέγκο), Ματίγια (46’ Λούκας Σάσα), Μαντσίνι (46’ Μπερτόγλιο), Ιτούρμπε (62’ Χαΐροβιτς), Ματέο Γκαρσία 84’ Ντουάρτε), Καμαρά (62’ Μάνος).

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Σκόνδρας (82’ Βύντρα), Αντέντζο, Γκέντζογλου Νούνεθ (90+ Τρούμπουλος), Μανούσος (56’ Ελευθεριάδης), Μανουσάκης (56’ Καραμάνος), Σαραμαντάς (73’ Μαρτίνεθ), Τζανδάρης (68’ Τιρόνε), Τζανετόπουλος (82’ Μαζουλουξής), Ρόμανιτς.

To Top