Ο “αστεράτος” Πόι και ο “θολός” Σανιά…

Μάουρο Πόϊ, Σιντί Σανιά. Οι δύο πιο πολυσυζητημένοι και πλέον ακριβοπληρωμένοι (τηρουμένων των αναλογιών) ποδοσφαιριστές του φετινού Αρη. Άπαντες περίμεναν οι δυο τους να σηκώσουν το βάρος της προσπάθειας, να μπουν μπροστά και να ‘’σύρουν’’ την άμαξα προς την Football League.

Τελικώς, το στοίχημα επαληθεύτηκε κατά το ήμισυ. Ο Πόϊ, είναι αυτός που έβγαλε ασπροπρόσωπους αυτούς που τον επέλεξαν, με τον Σανιά να μένει πίσω, να μην μπορεί να δικαιώσει τις προσδοκίες, να λυγίζει στο βάρος της ευθύνης. Και να φανταστεί κανείς πως οι περισσότεροι δήλωναν σίγουροι μόνο για τον Σενεγαλέζο, ενώ τον Πόϊ, λόγω της φθίνουσας πορείας που είχε τα τελευταία χρόνια στη Superleague, ελάχιστοι τον έπαιρναν στα σοβαρά.

Όμως η εικόνα είναι ξεκάθαρη. Ο ‘’αστεράτος’’ ποδοσφαιριστής  του Αρη, δίχως την παραμικρή αμφιβολία, είναι ο Μάουρο Πόϊ! Ο 34χρονος, ανταποκρίθηκε στον απόλυτο βαθμό σε αυτό που του ζητήθηκε. Αν και δεν είναι το ‘’καθαρόαιμο’’ σέντερ φορ, αποδέχθηκε τον ρόλο και σήκωσε το γάντι που του πέταξε ο Καλαϊτζίδης. Τα 13 γκολ και οι εν γένει ηγετικές εμφανίσεις που πραγματοποιεί με την κιτρινόμαυρη φανέλα, τον ξαναέφεραν στο επίκεντρο της ποδοσφαιρικής επικαιρότητας, έστω και στη Γ΄ Εθνική. Ο Πόϊ, παίρνει από το χέρι τον Αρη, οδηγώντας τον σε ασφαλή μονοπάτια.

Από την άλλη, ο ‘’θολός’’ Σιντί Σανιά. Αποκτήθηκε με πομπώδη τρόπο, επί εποχής Στεφανίδη, ως ο ποδοσφαιριστής γύρω από τον οποίο θα στηνόταν ο Αρης της Football League. Ολοι στην προετοιμασία της Βουλγαρίας, μιλούσαν για παίκτη που έβγαζε φωτιές! Αγωνίζεται σε ένα φιλικό, με τη Γιαβόρ Ιβάνιτσα στο ‘’Κλ. Βικελίδης’’, ακολουθεί η συγκυρία του εθελούσιου υποβιβασμού της ομάδας στη Γ΄ Εθνική και αρχίζει ο ‘’γολγοθάς’’ του, ο οποίος κάποια στιγμή, με απόφαση Γαλανού, τον βρίσκει εκτός Αρη.

Με την επιστροφή Καλαϊτζίδη, ο Σανιά γυρίζει στη Θεσσαλονίκη. Αποκτά δικαίωμα συμμετοχής από τον Γενάρη, όμως μέχρι σήμερα, Απρίλη μήνα, όσο θετικά κι αν προσπαθήσει να τον κρίνει κανείς, όση καλή διάθεση κι αν έχει απέναντί του, παίκτη που κάνει την διαφορά, δεν μπορεί να τον χαρακτηρίσει.

Βίοι αντίθετοι, για  δύο εντελώς διαφορετικές ποδοσφαιρικές περιπτώσεις…

Πηγή: novasports.gr

To Top