ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο ΑΣ Άρης ανέλυσε το πλάνο πολυμετοχικότητας για τη… σωτηρία της ΚΑΕ

Ολοκληρώθηκε στην αίθουσα «Ηλίας Ζυγούρης» του Αλεξανδρείου Μελάθρου η συνέντευξη Τύπου του ΑΣ Άρης, όπως είχε προαναγγελθεί τις προηγούμενες μέρες. Έγινε ανάλυση για όλα όσα αφορούν στο πλάνο της πολυμετοχικότητας, το οποίο προτάθηκε στη γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη στις 22 Ιουλίου. 

Στο πάνελ βρίσκονται με μάσκες οι Χάρης Παπαγεωργίου, Λευτέρης Αρβανίτης, Χρήστος Γρόλλιος και ο Δημήτρης Πρωτογερόπουλος που θα αναλύσουν το πλάνο της πολυμετοχικότητας.

Για το ποιοι είναι οι 19 μεσεγγυούχοι είπε: “Θα ανακοινώσουμε τα ονόματα των μεσεγγυούχων. Εννοείται ότι θα τα μάθετε τα ονόματα, υπάρχουν όμως ζητήματα, ακόμα και οικογενειακά και παίρνει ρίσκο. Δεν ξέρω γιατί τόση πολύ μεγάλη αγωνία για το ποια είναι τα πρόσωπα. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα ενημερωθείτε”.

Για το αν υπάρχει δυνατότητα ορίου και ελέγχου στους μετόχους είπε: “Η πρόθεση της διοίκησης του ΑΣ Άρης είναι, αν τυχόν βρεθεί κάποιος, εφόσον ελεγχθεί, θα τις πάρει τις μετοχές. Μέσω της ΑΜΚ υφίστανται τα ποσοστά των 19 μεσεγγυούχων, άρα είναι πρακτικά αδύνατο να εμφανιστεί κάποιος άγνωστος για να λειτουργήσει ως μεγαλομέτοχος, γιατί θα πρέπει να εισφέρει πολλά χρήματα. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα αυτή τη στιγμή”.

Πρόσθεσε ο κ. Αρβανίτης στο ίδιο θέμα: “Είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε να βρεθεί κάποιος να αναλάβει τα 4,5 εκατ. ευρώ χρέη. Δεν μπορούμε όμως να λέμε ψέματα και να λαϊκίζουμε. Ο Άρης ψάχνει να βρει επενδυτή 30 χρόνια. Αν υπάρχει ένας που έχει πάρει τα χρήματά του πίσω, πείτε μου να τον φέρουμε πίσω. Δεν μπορούμε να παίζουμε με το συναίσθημα του κόσμου. Θέλουμε να έρθει επενδυτής. Υπάρχει;”.

Για το θέμα των ban της FIBA είπε: “Υπάρχει καλή ψυχολογία και σε μας και στη FIBA γιατί ξέρουν ότι το έχουμε ξανακάνει. Εντός της βδομάδας θα έχουμε μια τηλεδιάσεκψη με τη τη FIBA για να δούμε πώς μπορούμε να φτάουμ σε μια λύση, μιλάμε και με την ΕΟΚ. Η FIBA θα πρεπει να αποδείξει ότι δεν ειναι μαγαζάκι μανατζαραίων και δικηγόρων και θα αφήσουν τον Άρη να κάνει διακανονισμούς και να πληρώνει. Για να πάρεις χρήματα, πρέπει να τον αφήσεις να δουλεύει και να παράγει. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι πιστωτές. Η FIBA θα πρέπει να αποδείξει κάποια πράγματα και να μη λειτουργεί με διαφορετικά μέτρα και σταθμά.

Πέρσι και πρόπερσι οι ομάδες ήταν ακριβές. Φέτος είπαμε ότι θα πάμε με αυτά που μπορούμε. Πρέπει να πληρώνουμε αυτούς που παίζουν και κάποια από τα προηγούμενα. Θα στηριχθούμε σε χαμηλό μπάτζετ, θα ποντάρουμε σε πρόσωπα και χαρακτήρες. Ξέρουμε να φτιάχνουμε ομάδες με λίγα χρήματα. Στο μπάσκετ παίζει ρόλο για τη χημεία. Ο Πρίφτης τα έλεγε και τον λοιδωρούσαν κάποιοι. Η ομάδα που θα κάνουμε θα είναι ανταγωνιστική. Δεν θα πάρει το πρωτάθλημα, αλλά δεν θα κινδυνεύσει”.

Για το πώς θα έχει λόγο ο Αρειανός φίλαθλος μέσω της πολυμετοχικότητας ο κ. Αρβανίτης εξήγησε: “Είναι διαφορετικό από τη Λέσχη, γιατί διοικούν διαφορετικά πρόσωπα και το έχουμε αποδείξει εμείς. Προσέχουμε τις κινήσεις μας, γιατί βάζουμε τις υπογραφές μας και δεσμευόμαστε, γιατί μας βαραίνουν οι δεσμεύσεις αυτές. Θα προσέχουμε πως θα διανέμουμε τα χρήματα. Αυτή τη στιγμή μεγαλομέτοχος είναι ο ΑΣ Άρης, γιατί οι 18 μεσεγγυούχοι θα έχουν την πλειοψηφία των μετοχών. Οι μικρομέτοχοι κάποια στιγμή θα έχουν και τον εκπρόσωπό τους. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, αλλά τα κινήματα ξεκινούν με λίγο κόσμο και μετά έρχονται όλο και περισσότεροι. Οι προσδοκίες μας δεν είναι πολύ μεγάλες και δεν θέλουμε πόλεμο με ψέματα και λάσπη… Ο Άρης είναι μόνος του με τον κόσμο του”.

Για το ότι τα χρήματα της πολυμετοχικότητας θα αργήσουν να γίνουν διαθέσιμα και πως θα αντέξει η ΚΑΕ είπε ο κ. Γρόλλιος: “Βρισκόμαστε σε μια οριακή περίοδο, γιατί υπάρχουν καθημερινά προβλήματα. Είναι αναγκαίο να προβούμε σε συγκεκριμένς ρυθμίσεις για να συμμετέχουμε στο επόμενο πρωτάθλημα. Ακόμα και μετά από 4 μήνες το ποσό θα βοηθήσει, γιατί θέλουμε και πρέπει να είμαστε συνεπέστατοι. Δεν είναι πανάκεια η πολυμετοχικότητα, η προσπάθεια συνεχίζεται, είναι μία από τις δράσεις που αναπτύσσει η ΚΑΕ Άρης και πρέπει όλοι να σταθούμε δίπλα”.

Για τους νέους μετόχους της ΚΑΕ Άρης είπε ο κ. Αρβανίτης: “Εμείς τους φανταζόμαστε πολλούς, να έχουν συμμετοχή στα κοινά της ομάδας, να έχουν τη δική τους κερκίδα, γνωρίζονται όλοι, έχουν επαφή μεταξύ τους. Να γίνει ένα κλαμπ το οποίο πέρα από τον Άρη θα έχουν κι άλλες συνεργασίες, ακόμα και στις δουλειές τους.

Πέντε ευρώ θα κοστίζει η κάθε μετοχή, ελάχιστη ποσότητα μετοχών είναι οι 10 μετοχές, άρα 50 ευρώ. Ο άνθρωπος που θα δώσει 50 ευρώ, παίρνει έκπτωση στη μπουτίκ της ΚΑΕ 5%.

Το επόμενο όριο είναι οι 20 μετοχές (100 ευρώ), όπου έχει 10% έκπτωση στη μπουτίκ και 10% έκπτωση στο διαρκείας του.

Στις 30 μετοχές (150 ευρώ) ανεβαίνει η έκπτωση στα 15% σε μπουτίκ και 10% στα διαρκείας.

Στις 50 μετοχές και πάνω οι παροχές εμπλουτίζονται: 15% έκπτωση, 15% στα διαρκείας και συμμετέχει στο πρόγραμμα επιβράβευσης.

Στα 500 ευρώ ανεβαίνει η έκπτωση στα διαρκείας στα 20%.

Στα 1.000 ευρώ υπάρχει 25% έκπτωση στα διαρκείας και 20% έκπτωση από την μπουτίκ.

Στα 2.000 ευρώ υπάρχει 25% έκπτωση στη μπουτίκ και 30% στο εισιτήριο.

Στις 1.000 μετοχές (5.000 ευρώ) έχουμε έκπτωση 35% από τη μπουτίκ και 50% στο διαρκείας του.

Είναι μια συμφωνία που και την ομάδα βοηθάμε και εκπτώσεις παίρνουμε από τους χορηγούς της ΚΑΕ. Είναι μια κατάσταση που βοηθάει τον σύλλογο.

Οι προσδοκίες μας δεν είναι να μαζεύουμε 1.000.000 ευρώ κάθε χρόνο, αλλά με την αξιοποίηση του γηπέδου θέλουμε να είμαστε πιο άνετοι. Η πολυμετοχικότητα θα παραμείνει και νομίζουμε ότι είναι καλύτερα από το να έχουν τον έλεγχο 1-2″.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Χάρης Παπαγεωργίου τόνισε: “Η δική μου παρουσία εδώ θέλει να αναδείξει την ενότητα και τη συσπείρωση όλου του Αρειανού κόσμου”.

Ο Χρήστος Γρόλλιος τόνισε: “Η ΚΑΕ στοχεύει σε δύο προϋπολογισμούς. Πρέπει να καλύψει τον προϋπολογισμό της νέας σεζόν, να βαδίζουμε μέχρι εκεί που μπορούμε να φτάσουμε και να διακανονίσει τα προηγούμενα.

Η ΚΑΕ Άρης έχει μια δύναμη που είναι χιλιοειπωμένη. Ο κόσμος του. Η πολυμετόχικότητα δίνει την ευκαιρία στον κόσμο να συμμετέχει και να δείξει την ξεχωριστή δυναμική στην ομάδα. Ουσιαστικά θα είναι μια επικαιροποίηση της δυναμικής αυτής, που θα βοηθήσει και στην εύρεση ενός χορηγού.

Πρέπει να δούμε πώς θα καλύψουμε το άνοιγμα από τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να βρούμε χρήματα που θα υπερβάλλουν τον προϋπολογισμό της νέας σεζόν. Ο Άρης θα προσπαθήσει να κάνει την πλέον ανταγωνιστική ομάδα, με την ιδιαίτερη ώθηση του κόσμου ως προς τη συμμετοχή του μέσω της πολυμετοχικότητας. Έχει κουραστεί ο κόσμος να ακούει για εράνους. Σε αυτή τη φάση είναι κάτι διαφορετικό, πρέπει να το πιστέψουμε, είναι μια δίοδος, μια ακτίνα φωτός. Είναι δύσκολη περίοδος λόγω του κορωνοϊού, υπάρχει δυσκολία και από τους χορηγούς να επενδύσουν, γιατί δεν ξέρουν τι θα γίνει. Πρέπει να τα λάβουμε όλα αυτά υπ’ όψιν.

Είναι αναγκαία η συμμετοχή του κόσμου. Είναι κάτι που μπορεί να ξεκινήσει από αύριο και πιστεύω ότι ο φίλαθλος του Άρη θα σταθεί δίπλα στην ομάδα”.

Τον λόγο έχει ο Δημήτρης Πρωτογερόπουλος, που θα αναλύσει το πλάνο πολυμετοχικότητας: “Στην απόφαση της διοίκησης για την πολυμετοχικότητα υπάρχουν κάποια βήματα.

Αφενός αποφασίζεται η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και προχωράει η διοίκηση σε άνοιγμα σχετικού λογαριασμού. Αφού ανοιχτεί ο λογαριασμός ο καθένας που έχει βούληση να συμμετέχει, προχωρά στην καταβολή πολύ… Το χρονικό πλαίσιο είναι 4-6 μήνες. Αν αποφασιστεί αύριο η απόφαση μετράμε από 4-6 μήνες για την ολοκλήρωσή της. Και νομικά θα είναι ανοικτή, ό,τι ποσό συγκεντρωθεί, θα οριστικοποιηθεί και το ποσό της ΑΜΚ. Πρέπει να ολοκληρωθεί, όμως, για να γίνει η χρήση των χρημάτων.

Απόφαση της διοίκησης είναι προβεί σε κάλυψη των ζημιών. Η εικόνα της ΚΑΕ έχει αρκετές ζημίες. Θα γίνει μια μείωση κεφαλαίου, είναι ένα πρώτο βήμα. Αυτή η απόφαση πρέπει να προηγηθεί της ΑΜΚ, κάτι που μπορεί να γίνει και από αύριο.

Τον λόγο παίρνει ο πρόεδρος του ΑΣ, Λευτέρης Αρβανίτης: “Θα ξεκινήσω με ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ τον κόσμο του Άρη, γιατί πολλοί επικοινώνησαν μαζί μου για να βοηθήσουν το τμήμα να ανακάμψει.

Πρόσθεσε: “Ηταν σημαντικό για μας και μέσα στις αρχές μας σαν ΑΣ Άρης, πριν αποφασίσουμε τι θα κάνουμε με την ΚΑΕ να ενημερώσουμε τα μέλη μας και σήμερα ενημερώνουμε όλον τον κόσμο.

Το τμήμα βρίσκεται σε οριακή και δύσκολη φάση, σε άσχημη κατάσταση, που πρέπει να τη διορθώσουμε. Ήρθε η ώρα να δείξουμε και εμείς και ο κόσμος του Άρη ότι διαφέρουμε από όλους τους υπόλοιπους συλλόγους.

Στα δύσκολα ο κόσμος βοηθά και στηρίζει την ομάδα στις προκλήσεις και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Θα το δηλώσουμε ξανά αυτό με πολύ δυνατή φωνή και να είμαστε δίπλα στο τμήμα και τον σύλλογο, που μας έχει κάνει περήφανους. Είναι ένα τμήμα που μας έχει φέρει τόσους τίτλους και έχει προσφέρει πολλά στο ελληνικό μπάσκετ.

Εμείς από το καράβι δεν πηδάμε, θα προσπαθήσουμε να το σώσουμε. Ο ΑΣ Άρης δεν είχε άλλο δρόμο, πρέπει να σωθεί το τμήμα και μέσα στους επόμενους μήνες πρέπει να ξαναστήσουμε το τμήμα. Χρειάζονται ρυθμίσεις στο δημόσιο και όχι μόνο. Καθυστερήσεις, αναβολές δεν μπορούν να υπάρξουν. Οι διακανονισμοί της περσινής χρονιάς πρέπει να γίνουν φέτος. Οι θέσεις του Άρη κάποιες πέρασαν, κάποιες όχι. Είναι μια κατάσταση συμμαχιών που θα πρέπει να χτίσουμε στον ΕΣΑΚΕ τους επόμενους μήνες”.

Για το Παλέ είπε: “Σημαντικό είναι η τελευταία εξέλιξη σχετικά με το γήπεδο. Εχουν παραλάβει στο υπουργείο τη θετική εισήγηση του ΕΑΚ, το έχουν δώσει κατά προτεραιότητα σε νομικούς συμβούλους, ώστε να γίνει το συμφωνητικό και να προχωρήσει η παραχώρηση του Αλεξανδρείου. Αυτό συμπεριλαμβάνεται μέσα στις δράσεις που είχαμε πει ότι θα κάνουμε και είναι κάτι που θα βοηθήσει και τον ΑΣ και την ΚΑΕ. Την Παρασκευή υπάρχει ένα ραντεβού με εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων, για να δούμε πως μπορούμε να το αξιοποιήσουμε”.

Για τα τηλεοπτικά δικαιώματα είπε: “Είμαστε υπέρ της κεντρικής διαχείρισης, αλλά να γίνει σωστά. Αν δεν συμβεί έχουμε ήδη προχωρήσει επαφές για τη δημιουργία του ARIS TV, έχουμε οργανώσει και έχουμε σχεδόν φτιάξει, αλλά εξαρτάται από το πώς θα πάει η κεντρική διαχείριση.

Ελπίζουμε σε πολλά έσοδα. Σίγουρα, αν μιλήσουμε για κάποια ποσά, ίσως θα είναι διπλάσιο ποσό από το φετινό τηλεοπτικό συμβόλαιο”.

Συνέχισε λέγοντας πως “η τρίτη δράση είναι ότι έχουμε μιλήσει με κάποιους Αρειανούς παράγοντες, που πάντα στήριζαν. Πέρσι είχαν βάλει οι συγκεκριμένοι περίπου 200.000 ευρώ, αλλά δεν φτάνουν. Χρειάζονται κι άλλα χρήματα πέρα από αυτούς τους ανθρώπους. Στοχεύουμε για το ίδιο ποσό, ίσως και για λίγο παραπάνω. Οι ανάγκες είναι μεγάλες, τις έχουμε εξηγήσει, γι’ αυτό μέσα σε όλες τις δράσεις, υπάρχει και η πολυμετοχικότητα”.

Για την πολυμετοχικότητα είπε: “Είναι ένα σινιάλο στήριξης προς αυτούς που ήδη βάζουν χρήματα. Αν στηριχθεί σωστά και επικοινωνηθεί σωστά μπορεί να βοηθήσει και στην εξεύρεση χρηματοδότη ή επιχειρηματία που θα θελήσει να ενεργοποιηθεί με την ΚΑΕ Άρης, γιατί δεν θα αισθάνεται μόνος του. Θεωρούμε ότι είναι λύση που μπορεί να δώσει έναν… αέρα τώρα που τον χρειαζόμαστε. Γίνεσαι συμμέτοχος στη προσπάθεια, διαθέτεις όσα χρήματα μπορείς και όποτε μπορείς. Συνδυάζεται εν μέρει και με τα διαρκείας. Είναι ένας νόμιμος και ωραίος τρόπος ενίσχυσης της ομάδας, αποφεύγοντας τους εράνους και τα κουπόνια έξω από τα γήπεδα, που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια. Απλώνεις το θέμα των μετοχών, κερδίζεις πάρα πολλά πράγματα όταν έχεις αυτή την εξωστρέφεια, ειδικά αυτές τις εποχές που η οικονομία περνά δύσκολα”.

Για τα εισιτήρια διαρκείας είπε: “Έχουμε στο μυαλό μας να ανακοινώσουμε τα εισιτήρια διαρκείας. Μίλησα με το υπουργείο για το αν θα ξεκινήσουμε με ή χωρίς κόσμο, αλλά ότι και να πούμε σήμερα μπορεί αύριο να αλλάξει. Τα διαρκείας θα τα ανακοινώσουμε έστω και με τη μορφή στήριξης της ομάδας, μπορεί να το συνδέσουμε και με το ARIS TV.

Αυτό που λέμε, ειδικά για τα διαρκείας, είναι βασικό έσοδο των ομάδων. Το να ζητά μια διοίκηση από τον κόσμο διαρκείας είναι φυσιολογικό, γιατί υπάρχει ένα προϊόν. Το θέμα της πολυμετοχικότητας θα το συνδυάσουμε με όλα. Δεν ζητάμε κάτι το εξωπραγματικό ή υπερβολικό. Ζητάμε να βοηθήσουν αυτοί που θέλουν και μπορούν. Αυτοί που δεν το πιστεύουν, ας μην το πολεμήσουν. Θα δούμε το αποτέλεσμα. Εμείς από το καράβι δεν πηδάμε και είμαστε σίγουροι ότι με την παραχώρηση του γηπέδου θα πάει πολύ καλά, αλλά για 1-2 χρόνια θα χρειαστούμε τη στήριξη του κόσμου.

Σαν ΑΣ Άρης βλέπουμε και τα δύο τμήματα το ίδιο, είμαστε δίπλα και στα δύο. Στηρίξαμε και βγήκαμε μπροστά. Μιλάμε με τη καρδιά μας και όσοι είστε Αρειανοί να κάνετε το ίδιο”.

 

To Top