Ο ΑΣ Άρης για την εκδήλωση στο Παλέ: “Για σένα Άλκη…” (photo)

O AΣ Άρης παρουσίασε από την πλευρά του την σημερινή εκδήλωση στο Παλέ, αναφέροντας “Για σένα Άλκη…”.

Αναλυτικά:

Τον εορτασμό των 108 χρόνων από την ίδρυση του ΑΡΗ, αλλιώς τον φανταστήκαμε και τον σχεδιάσαμε. Όμως, η δολοφονία του Άλκη Καμπανού δεν άφηνε ούτε περιθώρια, ούτε όρεξη για μία γιορτή αντάξια του μεγαλείου του ΑΡΗ.

Αντ’ αυτής, έλαβε χώρα στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο μία σεμνή εκδήλωση, η οποία ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Άλκη. Ένας βουβός πόνος κατέκλυε το «Nick Galis Hall», αφού περίπου δύο μήνες μετά από τον αδόκητο χαμό του 19χρονου φίλου μας η θλίψη παραμένει αναλλοίωτη.

Στην εκδήλωση που έγινε, τιμήθηκαν άνθρωποι οι οποίοι πρόσφεραν και προσφέρουν στον ΑΡΗ, αλλά και τμήματα τα οποία έφεραν διακρίσεις στον σύλλογο. Το γήπεδο κιτρίνισε από την παρουσία εκατοντάδων αθλητών του Α.Σ. ΑΡΗΣ, ενώ ισχυρή εκπροσώπηση είχαν η ΠΑΕ και η ΚΑΕ ΑΡΗΣ, όπως και οι τοπικές αρχές της Θεσσαλονίκης και η πολιτική σκηνή της Ελλάδας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Α.Σ. ΑΡΗΣ, Λευτέρης Αρβανίτης.

«Ο ΑΡΗΣ κλείνει αύριο 108 χρόνια ζωής. Κλείνει 108 χρόνια αθλητικής κοινωνικής και πολιτιστικής προσφοράς. Γεμάτα από αθλητικές επιτυχίες, αποτυχίες, μεγάλες νίκες, πικρές ήττες. Όλα αυτά, βασισμένα σε ιδανικά σε ήθη και αξίες και ιδεώδη. Ο σύλλογος πάντα είχε αντιπάλους και ποτέ εχθρούς. Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, ανυπομονούσαμε για τον φετινό εορτασμό, θέλοντας να γιορτάσουμε με την καρδιά μας και με μεγαλοπρέπεια και όπως αξίζει σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο.

Όλα σταμάτησαν την 1η Φεβρουαρίου. Η δολοφονία του Άλκη Καμπανού, ενός παιδιού που το μοναδικό του “λάθος” ήταν να απαντήσει στην ερώτηση «τι ομάδα είναι», ήταν μια μαχαιριά στην καρδιά όλων μας. Το βαρύ πένθος, δε μας επιτρέπει να γιορτάσουμε όπως θα θέλαμε. Αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε μια λιτή εκδήλωση, στη μνήμη του Άλκη. Θα τιμήσουμε αθλητές, παράγοντες και φίλους που πρόσφεραν και θα συνεχίσουν να προσφέρουν. Θέλουμε να τιμήσουμε και την μνήμη ανθρώπων που δεν είναι πια κοντά μας. Το μήνυμα που θέλω να προκύψει από τη σημερινή εκδήλωση, είναι ένα: «Ας είναι η τελευταία φορά που θα αναγκαστούμε όλοι να μετατρέψουμε μια γιορτή σε μνημόσυνο. Ας είναι η τελευταία φορά που μια οικογένεια που βυθίστηκε στο πένθος. Ας ήταν ο Άλκης το τελευταίο θύμα ενός τυφλού φανατισμού και ενός στυγνού εγκλήματος». Οφείλουμε να συνυπάρξουμε σε μια πόλη όπως είναι η Θεσσαλονίκη, ανεξαρτήτως χρωμάτων. Ο ΑΣ ΑΡΗΣ θα είναι μπροστάρης ώστε να μην υπάρξουν ανάλογα περιστατικά, εφόσον βέβαια όλοι σταθούν στο ύψος των περιστάσεων του.

Θα κλείσω με στίχους του Νίκου Γκάτσου, που θα καταλάβουν πολλοί: “Αν κρατάς χρυσάφι, πλούτη και φλουριά, δεν κατέχεις τι είναι λευτεριά. Λευτεριά στη Θεσσαλονίκη μας. Άλκη ζωντανός, για πάντα Αρειανός».

Στη συνέχεια, τον λόγο πήραν οι εκπρόσωποι της ΠΑΕ και της ΚΑΕ ΑΡΗΣ.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Βαγγέλης Παντζαρτζίδης, ανακοίνωσε ότι η θύρα των επισήμων του «Κλεάνθης Βικελίδης» θα μετονομαστεί σε «Άλκης Καμπανός», αρχής γενομένης από τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ και μεγάλη δόξα της ομάδας μπάσκετ, Χάρης Παπαγεωργίου, δήλωσε: «Ήταν Μάρτιος του 1914 όταν μια παρέα νεαρών οραματιστών σκέφτηκε να ιδρύσει ένα ποδοσφαιρικό σύλλογο. Επέλεξαν το όνομα του ΑΡΗ, του θεού του Πολέμου, για να τιμήσουν την Αρχαία Ελληνική ιστορία. Τα χρώματα τους, κίτρινο και μαύρο, εμπνευσμένα από το Βυζάντιο. Η μέρα ίδρυσης του συλλόγου, 25 Μαρτίου. Η ημέρα της Εθνικής Παληγεννεσίας. Ο ΑΡΗΣ συνδυάζει τρεις διαφορετικές περιόδους της χώρας μας και του έθνους μας. Στα 108 χρόνια ύπαρξης και διαδρομής του συλλόγου μας, η ομάδα αυτή γιγαντώθηκε, απλώθηκε σε όλα τα αθλήματα, έχει κατακτήσει τίτλους και διακρίσεις, αλλά πάνω απ’ όλα έχει επιδείξει ήθος και πολιτισμό. Σήμερα δυστυχώς δεν μπορούμε να γιορτάσουμε όπως θα θέλαμε γιατί η βαριά σκιά της εγκληματικής ενέργειας κατά του Άλκη, βαραίνει όλους μας. Ο Άλκης είναι κοντά μας, μαζί μας, ζωντανός!».

To Top