Ο Ατζούν αγοράζει την Μάριμπορ

Η σλοβενική Μάριμπορ αναμένεται σύντομα να περάσει στην ιδιοκτησία του γνωστού τηλεοπτικού παραγωγού και προέδρου της αγγλικής Χαλ, Ατζούν Ιλίτζαλι.

Ο Τούρκος επιχειρηματίας, Ατζούν Ιλίτζαλι, ο οποίος είχε ενδιαφερθεί για την αγορά του Βόλου, αποφάσισε εν τέλει να επενδύσει στο σλοβενικό ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα στη Μάριμπορ.

Πρόκειται για τον πλέον ιστορικό σύλλογο της χώρας με 16 πρωταθλήματα και 9 Κύπελλα στο παλμαρέ του, στον οποίο αγωνίζεται ο 36χρονος πρώην εξτρέμ του Ολυμπιακού, Χιλάλ Σουντανί.

Αξίζει να σημειωθεί πως τούτη θα είναι η δεύτερη ομάδα της οποίας θα ηγηθεί ο «Mr. Survivor» μετά την αγγλική Χαλ που μετέχει στην Championship και ενώ είχε αποχωρήσει από την ιρλανδική Σέλμπουρν.

Ο Ατζούν Ιλίτζαλι μιλώντας στo SDNA είχε εξηγήσει το σκεπτικό της πρόθεσης του να εμπλακεί στο σλοβενικό ποδόσφαιρο.

«Για εμάς η Σλοβενία δεν θα πω πως αποτελεί καλύτερη επιλογή, αλλά είναι μια καλή κίνηση. Βασικά θέλουμε να έχουμε μια ομάδα, η οποία μπορεί να πάρει μέρος σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Ασφαλώς δεν είναι εύκολο αυτό, όμως στην Σλοβενία εάν έχουμε μια δυνατή ομάδα μπορούμε να αγωνιστούμε στην Ευρώπη. Θα είναι μεγάλο πλεονέκτημα αυτό. Έχουμε εστιάσει στη Σλοβενία, όμως δεν μπορώ να εγγυηθώ κάτι».

To Top