Ο “Αυτοκράτορας” Άρης η καλύτερη ανάμνηση του (παίκτη) Γκρεγκόρ Μπενιό!

Η καλύτερη ανάμνηση που είχε ως παίκτης ο Γκρεγκόρ Μπενιό, σημερινός τεχνικός της γαλλικής Σαλόν και πρώην παίκτης της Λιμόζ την δεκαετία του ’80 είναι οι αγώνες με τον Άρη! Αυτό δήλωσε ο έμπειρος Γάλλος τεχνικός σε συνέντευξή του με αφορμή την πρεμιέρα της Ευρωλίγκας σήμερα.

Η δική του ομάδα, Σαλόν, αγωνίζεται για πρώτη φορά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ο Μπενιό, 55 ετών σήμερα, αγωνίστηκε ως παίκτης στη Λιμόζ την πενταετία 1984-89 και αντιμετώπισε τον Άρη στο κύπελλο πρωταθλητριών.

Στην συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα “Le Journal” ο Γάλλος τεχνικός ρωτήθηκε ποιες είναι οι καλύτερες αναμνήσεις που έχει από την Ευρωλίγκα ως προπονητής και ως παίκτης. “Ως προπονητής είναι σίγουρα η περίοδος 1996-97 όταν φτάσαμε με την Βιλερμπάν στο φάιναλ φορ, κερδίζοντας σπουδαίες ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα, ο Παναθηναϊκός και η Εφές Πίλσεν αργότερα. Ως παίκτης στο κύπελλο πρωταθλητριών, υπήρχαν τότε μόλις οχτώ ομάδες και πάντα βρίσκαμε απέναντί μας τον Άρη Θεσσαλονίκης, τότε έπαιζαν όλοι στις Εθνικές ομάδες”, απάντησε ο Μπενιό.

 

To Top