Ο “Αυτοκράτορας” Άρης και το ιστορικό περιοδικό

Το Contra.gr γύρισε 27 χρόνια πίσω και βρήκε τα 30 κορυφαία εξώφυλλα από το “Τρίποντο” του πιο ιστορικού περιοδικού της χώρας. Από το πρώτο τεύχος με τον θρύλο Γκάλη, στους θριάμβους της Ελλάδα στην Ευρώπη έως στα καρφώματα του… Τζίμη Πανούση.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: “Διατηρεί τον τίτλο του μακροβιότερου αθλητικού περιοδικού στην ιστορία. Βρισκόταν κάθε Τρίτη στα περίπτερα από τον Νοέμβριο του 1988 και για σχεδόν 17 χρόνια, μέχρι τον Μάιο του 2004. 808 εβδομάδες, 808 τεύχη. Μεγάλωσε στα σίγουρα μια γενιά μπασκετόφιλων και έγραψε ιστορία στον ελληνικό Τύπο.

Από τις σελίδες του πέρασαν οι περισσότεροι δημοσιογράφοι του μπάσκετ εκείνης της εποχής. Όπως εύστοχα είχε πει κάποιος καλός συνάδελφος: “Θα μπορούσαμε να δουλεύουμε και τζάμπα στο Τρίποντο. Ήταν τίτλος τιμής να ανήκεις στη συντακτική ομάδα του”.

Ήταν το έντυπο που έχτισε το μύθο της μπασκετικής… μασονίας. Αφορμή οι ιστορικές συσκέψεις που κάναμε κάθε Τρίτη στα γραφεία της οδού Κωνσταντινουπόλεως και όλοι πίστευαν ότι… συνωμοτούσαμε για το καλό του μπάσκετ. Έφτιαξε φιλίες που άντεξαν και αντέχουν στον χρόνο.

Έφτιαξε και έχθρες, που επίσης άντεξαν μέσα στον χρόνο. Σχέσεις ζωής, με άλλα λόγια. Η μεγαλύτερη και ισχυρότερη σχέση του ήταν όμως με τους αναγνώστες”.

Πολλά από τα τεύχη του ήταν αφιερωμένα στον μπασκετικό “Αυτοκράτορα”, τον Νίκο Γκάλη και τα άλλα παιδιά του Άρη. Ήταν τότε που ο Άρης έμπαινε στο σπίτι κάθε Ελληνα από γωνιά σε γωνιά της χώρας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να δείτε το σχετικό αφιέρωμα στο περιοδικό

To Top