ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Αυτοκράτορας φοράει ξανά το ευρωπαϊκό του κοστούμι για τη πρεμιέρα του Last32 απέναντι στη Νεπτούνας! (PRESSARIS – LIVE, 19:00)

Ο Άρης φοράει απόψε (19:00) το ευρωπαϊκό του κοστούμι για πρώτη φορά μέσα στο 2016, υποδεχόμενος τη Νεπτούνας Κλαϊπέντα από την… χώρα του μπάσκετ, στο πιο θρυλικό γήπεδο μπάσκετ της Ευρώπης! Η πρεμιέρα του Last32 στο Γιούροκαπ είναι σήμερα και ο Άρης επιδιώκει να ξεκινήσει τη χρονιά ευρωπαϊκά όπως ακριβώς έκανε και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η δεύτερη φάση της διοργάνωσης είναι διαφορετική και πιο δύσκολη. Πέρσι τέτοια εποχή οι ομάδες του ομίλου του Άρη αγωνίζονταν στην Ευρωλίγκα, αυτό και μόνο μπορεί να καταδείξει τον βαθμό δυσκολίας.

Τα λάθη δεν συγχωρούνται εύκολα σε έναν όμιλο τεσσάρων ομάδων. Η προστασία της έδρας είναι η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητα για όλες τις ομάδες. Ο Άρης οφείλει να κρατήσει αλώβητο το Παλέ, όπως άλλωστε έκανε με τον πιο επιβλητικό τρόπο στην κανονική διάρκεια του Γιούροκαπ.

Οι κίτρινοι είχαν ρεκόρ 5-0 στο Αλεξάνδρειο, δεχόμενοι μόλις 62,3 πόντους κατά μέσο όρο σε αυτά τα πέντε παιχνίδια τους, αναγκάζοντας παράλληλα τους αντιπάλους τους να σουτάρουν με ποσοστό… αστοχίας 26,5%!

Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Αυτόν που ήδη περπατούν οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη πρέπει να ακολουθήσουν και σήμερα για να πετύχουν την πρώτη νίκη στο Last32.

Η καλύτερη εντός έδρας άμυνα της διοργάνωσης κοντράρεται με μία από τις πιο παραγωγικές επιθέσεις, την έκτη καλύτερη φέτος. Ορθώς ο Πρίφτης είπε ότι πάνω από οποιαδήποτε τακτική και πλάνο, αυτό που προέχει είναι να βγάλει ο Άρης στο παρκέ την ενέργεια, την εκρητικότητα και το πάθος που τον έχει χαρακτηρίσει από το ξεκίνημα της περιόδου.

Οι κίτρινοι οφείλουν να προσέξουν ιδιαίτερα τον Ντάνιελ Γιούιν, πλέι μέικερ, ηγέτη και σκόρερ της Νεπτούνας αλλά και τους Μαζέικα, Ζαβάτσκας, Γκραντ και Μπάντερ που συνήθως παίρνουν τις επιθέσεις. Παίκτης “κλειδί” για τους Λιθουανούς, με πολυσύνθετο ρόλο μέσα στο γήπεδο είναι ο Μπουτκεβίτσιους, όμως είναι γεγονός πως αν ο Άρης είναι αυτός που έχει δει φέτος το μπασκετικό κοινό της Ευρώπης, η πλάστιγγα δύσκολα θα γυρίσει… ανάποδα.

To Top