Ο Βένος για το πώς θα έρθει η πρώτη νίκη και για τις αλλαγές στο βασικό σχήμα

Τις δικές του εκτιμήσεις για το σημερινό παιχνίδι στα Πηγάδια, όπου ο Άρης θέλει το τρίποντο απέναντι στην Ξάνθη έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών των «κίτρινων», Γιάννης Βένος.

Αναλυτικά, τα όσα είπε στον «Αρένα»:

Για το πώς ο Άρης μπορεί να πάρει το διπλό σήμερα το απόγευμα στα Πηγάδια:

«Χρειαζόμαστε το διπλό για ν΄ αλλάξει η ψυχολογία της ομάδας ριζικά. Η αλήθεια είναι πως η ομάδα ξεκίνησε πολύ άσχημα…. Είναι ό,τι χειρότερο αυτός ο ένας βαθμός σε τέσσερα ματς, γιατί και το πρόγραμμα που είχαμε ήταν ευνοϊκό, αλλά και γιατί οι καλές εμφανίσεις στα πρώτα φιλικά μας έκαναν όλους να είμαστε αισιόδοξοι».

Για το αν βοηθάει η αλλαγή προπονητή σε τέτοιες περιπτώσεις:

«Πάντα βοηθάει μια αλλαγή προπονητή. Ο κάθε παίκτης έχει κίνητρο και θέλει να δείξει τον καλύτερό του εαυτό. Ο Μιλίνκοβιτς ψάχνεται για λύσεις, που θα του επιτρέψουν να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Έχει δουλέψει πολύ τόσο στο αγωνιστικό όσο και στον τομέα της ψυχολογίας και πλέον περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα. Πιστεύω, πάντως, πως θα εμφανιστούν 1-2 καινούρια πρόσωπα στην 11άδα».

Για την πρώτη εμφάνιση, που πιθανολογείται, του Μπουζάνη κάτω από τα δοκάρια:

«Είναι ένα καινούριο πρόσωπο, περιμένουμε να τον δούμε και να τον αξιολογήσουμε».

Για τη χρησιμοποίηση του Ελσνερ στα αμυντικά χαφ:

«Η αλήθεια είναι ότι ήταν καλύτερος στο ματς της 4ης αγωνιστικής και περιμένουμε να τον δούμε ακόμα καλύτερο».

Για τον Σταυρόπουλο:

«Δεν χάνει τη θέση του στα δεξιά. Είναι η ευχάριστη φετινή έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος».

Για την επιστροφή του Ιμπέ στο βασικό σχήμα:

«Ο Ιμπέ ξεκίνησε ανέτοιμος στο 1ο ματς και πλέον περιμένουμε να τον δούμε ξανά. Ο προπονητής είναι υποχρεωμένος να δώσει ευκαιρίες σε παίκτες που δεν τις έχουν πάρει και ειδικά όταν μιλάμε για μία μεταγραφή ενός ξένου, στον οποίο ποντάρει και υπολογίζει πολλά η ομάδα. Το θέμα είναι να δείξει, αν μπορεί και να μην έχουμε πάλι καμιά αρνητική έκπληξη».

Για το γεγονός ότι ο Άρης δέχεται γκολ από στημένες μπάλες:

«Πραγματικά, είναι ένα γεγονός που μας κάνει να χτυπάμε τα κεφάλια μας! Θεωρώ ότι οφείλεται στην έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης, στο ότι δεν βλέπει και δεν μιλάει ο ένας στον άλλον. Ο Άρης πρέπει να ξεκινήσει ένα παιχνίδι, που να μην κυνηγάει στο σκορ. Το θέμα είναι να βάλει πρώτος γκολ. Πρέπει να κρατήσει το μηδέν στο παθητικό, είτε παίζει εντός είτε παίζει εκτός έδρας».

To Top