ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο βίος και η πολιτεία του Τίκα που ξύπνησε μνήμες παράγκας! (videos)

Τριαντάφυλλος Τίκας: Η ΕΠΣ Καρδίτσας, οι επικές ανακοινώσεις για πάρτη του και οι διαιτητικές «ομορφιές»! Αθηναϊκό σάιτ παρουσίασε ένα… «best of» από τον άνθρωπο που ξύπνησε… μνήμες παράγκας!

Αξίζει να διαβαστεί:

Αρκεί να μάθεις ότι ανήκει στην ΕΠΣ Καρδίτσας του Μανώλη Παλάσκα, ενός εκ των πιο σκληροπυρηνικών υποστηρικτών του «συστήματος ΕΠΟ», για να καταλάβεις τις «επιρροές» του εν λόγω ρέφερι.

Όμως υπάρχουν πολλές ωραίες ιστορίες να διηγηθούμε, τόσο σε ό,τι αφορά τις διαιτησίες του Τίκα που ανέβηκε μόλις φέτος στη Super League και παίρνει σωρηδόν τους ορισμούς είτε ως πρώτος είτε ως τέταρτος διαιτητής, όσο και σε ό,τι αφορά στις σχέσεις του με τον Παλάσκα και την ΕΠΣ Καρδίτσας!

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι κάποτε υπήρχε τρομερή κόντρα μεταξύ τους και η σχέση τους πέρασε από χίλια κύματα, σε σημείο να επιδιώκει ο Παλάσκας ακόμα και το να κόψει στον Τίκα την διαιτησία!

Τον Ιούνιου του 2011, ο Μανώλης Παλάσκας απέστειλε μια επιστολή στην ΕΠΟ, ζητώντας από την ΚΕΔ να μην συμπεριλάβει στους πίνακες τον Τριαντάφυλλο Τίκα, τον αδερφό του και βοηθό διαιτητή, Δημήτρη Τίκα και τον παρατηρητή διαιτησίας, Ηλία Χατζή, επειδή –λέει- «συμμετείχαν ενεργά και φανερά υπέρ του άλλου υποψηφίου στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της ΕΠΣ Καρδίτσας»!

Στις εκλογές της ΕΠΟ, το 2012, για όσους δεν το γνωρίζουν, ο Μανώλης Παλάσκας δεν ψήφισε τον εκλεκτό της πλειοψηφίας και του καθεστώτος, Γιώργο Σαρρή, αλλά ψήφισε τον ηττημένο τελικά, Βασίλη Γκαγκάτση!

Αυτό φυσικά δεν άρεσε καθόλου στο «σύστημα ΕΠΟ», με αποτέλεσμα, όπως συμβαίνει πάντα, να αποκλειστούν για εκδικητικούς λόγους από τους πίνακες και τους ορισμούς όλοι οι διαιτητές της ΕΠΣ Καρδίτσας!

Για το λόγο αυτό, εκείνη την εποχή, σύσσωμοι οι διαιτητές της Καρδίτσας ζητούσαν μεταγραφή σε άλλη Ένωση, ώστε να μπορούν να αγωνίζονται και να απεγκλωβιστούν από τις επιλογές Παλάσκα. Στην πλειοψηφία τους, ζητούσαν μεταγραφή για την ΕΠΣ Τρικάλων και την ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Ένας από αυτούς ήταν και ο Τριαντάφυλλος Τίκας, ο οποίος στις αρχές του 2013 μεταγράφηκε στην ΕΠΣ Ευρυτανίας, επικαλούμενος ότι θέλει να εγκατασταθεί στο Καρπενήσι…

Ωστόσο, όπως είναι γνωστό τοις πάσι, ο Μανώλης Παλάσκας έκανε μετά από λίγο καιρό μια εντυπωσιακή κυβίστηση, άλλαξε στάση και δεν πήγε απλά με την διοίκηση Σαρρή (και εν συνεχεία με τη διοίκηση Γκιρτζίκη), αλλά μετέτρεψε την Ένωσή του στην πιο σκληροπυρηνική ΕΠΣ στο «σύστημα ΕΠΟ».

Έτσι, μετά από περίπου ένα χρόνο, επέστρεψε και ο Τίκας στην ΕΠΣ Καρδίτσας…

«Ομορφιές» σε όλες τις κατηγορίες…

Φυσικά, ωραίες ιστορίες υπάρχουν και για τα σφυρίγματα του Τριαντάφυλλου Τίκα και δεν χρειάζεται παρά ένα απλό ψάξιμο στο διαδίκτυο για να διαπιστώσει κανείς πόσες ομάδες έχουν φωνάξει για τις διαιτησίες του.

Φέτος που σφύριζε το Παναιτωλικός-Ξάνθη 2-3, οι Αγρινιώτες θυμήθηκαν ότι ο Καρδιτσιώτης ρέφερι τους είχε κατακρεουργήσει σε Β’ και Γ’ Εθνική, ειδικά σε έναν παλαιότερο αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης

Πέρυσι, η ΑΕ Καραϊσκάκης κατηγόρησε τον Τίκα για «αλλοίωση αποτελέσματος» στον αγώνα με την Νίκη Βόλου. Η ανακοίνωση κατέληγε με τη φράση: «ΑΞΙΟΣ πρέπει να προβιβαστεί». Τελικά προβιβάστηκε…

Ανακοίνωση εναντίον του εξέδωσε και ο Εθνικός Αγιονερίου για τα σφυρίγματά του σε ματς με την ΑΠΕ Λαγκαδά, που κρίθηκε με πέναλτι στο 94′: «Πόσο κοστολογείται η αξιοπρέπεια σας κ. Τίκα, πείτε μας, την επόμενη φορά να σας τα δώσουμε»!

Πέρσι πάλι, στο μπαράζ ανόδου ανάμεσα στον Αστέρα Πετριτής (της «συστημικής» ΕΠΣ Κέρκυρας) και τον Βελισσάριο (της αντιπολιτευόμενης ΕΠΣ Ηπείρου), οι φιλοξενούμενοι μίλησαν πάλι για «αλλοίωση αποτελέσματος και διαιτησία 80-20», ενώ η Match Iωαννίνων έγραφε: «Ντροπή σου! Ο διαιτητής Τίκας οργίασε σε βάρος ενός ολόκληρου νομού…».

Ο Τριαντάφυλλος Τίκας που έσπρωξε όσο μπορούσε για να μην φύγει ηττημένος ο Ολυμπιακός από το «Κλ. Βικελίδης», είναι 35 ετών και ανήκει σε διαιτητική οικογένεια, καθώς και ο πατέρας του και ο αδερφός του ασχολήθηκαν με τη διαιτησία.

Ανέβηκε φέτος στη Super League, έχοντας πάρει ως τώρα 11(!) ορισμούς (5 ως πρώτος διαιτητής, 5 ως τέταρτος και 1 στο Κύπελλο)! Κάτι που σημαίνει… πενταψήφιο νούμερο στις αμοιβές!

Εξάλλου, είχε σφυρίξει και πέρσι ένα παιχνίδι της «μεγάλης» κατηγορίας, ενώ έχει διευθύνει στην καριέρα του 39 αγώνες Β’ Εθνικής, 49 Γ’ Εθνικής και επιπλέον 6 για το Κύπελλο.

To Top